Як зобов'язати чоловіка забезпечувати дружину-інваліда після розлучення

  1. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

2 січня 2018, 3:30 Переглядів: 2 січня 2018, 3:30 Переглядів:   Аліменти

Аліменти. Багатший чоловік може містити другого.

"Мати (інвалід 1 групи) розлучається з батьком. Батько добре заробляє, а мати працювати не може. Чи є спосіб оформити якусь додаткову допомогу?" - Юлія Пожидаєва, г. Харьков.

Відповідає Сергій Горбатов, юрист:

В даному випадку я рекомендую звернути увагу на договір про надання утримання одному з подружжя. Він незаслужено опускається, а разом з тим законодавчо один з подружжя, який потребує матеріальної допомоги або є непрацездатним (вийшов на пенсію, має інвалідність 1, 2 або 3 групи), може претендувати на аліменти (за умови, що другий з подружжя має можливість їх виплачувати ). Крім того, вимагати аліменти один з подружжя може від другого, "заможного" дружина на тій підставі, що довгий час був зайнятий веденням господарства, турботою про сім'ю, виховував дітей і т. Д. І не міг здобути освіту, працювати або тепер не може влаштуватися на певну посаду. Однак в останньому випадку зміст передбачено протягом трьох років від дня розірвання шлюбу, а в першому -
до моменту втрати другим чоловіком можливості виплачувати аліменти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Крім того, навіть якщо подружжя розлучилося, ще рік після цього один з подружжя може "подати" на утримання, якщо протягом цього року після розлучення чоловік / дружина став (а) непрацездатним або інвалідом (у тому числі якщо інвалідність пов'язана з протиправними діями другого дружина ще під час шлюбу).

І до речі, якщо подружжя, які прожили понад 10 років, розлучаються, а до пенсії потенційно потребує змісті чоловіка залишилося менше п'яти років, то оформити договір про надання утримання чоловіком в достатку іншого також можливо, але право на утримання буде можливо тільки після досягнення пенсійного віку .

Даний договір про надання утримання одному з подружжя завжди полягає письмово і посвідчується нотаріусом. Якщо чоловік (дружина) проти виплати аліментів, надання вмісту буде стягуватися на підставі виконавчого напису нотаріуса (без звернення до суду).

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Чи повинні" розлучена "містити колишнього подружжя, якщо вони мають інвалідність і не можуть працювати". інші Останні новини України дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Чи є спосіб оформити якусь додаткову допомогу?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online