Як змусити колишнього чоловіка, батька дитини платити аліменти?

  1. Як змусити батька сплачувати аліменти через суд?
  2. Як змусити батька сплачувати аліменти після суду?
  3. Як матері змусити батька сплачувати аліменти?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Отримання дитиною змісту у вигляді аліментів - найважливіший механізм захисту його прав. Однак багато батьків швидко забувають про свою майнової обов'язки, вважаючи, що колишній чоловік не знайде способів впливу для отримання грошових коштів. Але законом передбачено кілька ефективних інструментів, що дозволяють змусити виплачувати аліменти на батька чи матір, які проживають окремо. Як змусити платити аліменти несумлінного батька?

Звичайно, ідеальний варіант - вирішити конфлікт за допомогою переговорів і спробувати виявити причини несплати. Можливо, колишній чоловік втратив роботу або з іншої причини не може виконувати покладені на нього обов'язки. Якщо ж угоди досягти не вдалося досягти або ж чоловік навмисне не хоче входити в положення залишеної їм без підтримки сім'ї, залишається лише судовий спосіб змусити батька дитини платити аліменти, про що сказано в 80 статті Сімейного кодексу.

Як змусити батька сплачувати аліменти через суд?

Мати дитини в інтересах неповнолітнього готує і направляє до мирового суду (за місцем свого проживання або платника) заяву:

1. Про видачу судового наказу. Про даному виді заяви можна вести мову, коли вимога заявлено у вигляді стягнення частки заробітної плати від доходу особи, який відомий, і ніяких додаткових розбіжностей колишня пара не має. Таку заяву суд розглядає в п'ятиденний термін, причому сторони не викликаються для розгляду.

Отримання дитиною змісту у вигляді аліментів - найважливіший механізм захисту його прав

Як змусити батька сплачувати аліменти в судовому порядку?

Винесений наказ суд надсилає платнику, який може протягом десяти днів сформулювати свої контраргументи, а якщо такі не надійшли - документ набирає законної сили і буде відправлений для виконання приставам. В іншому випадку, наказ буде скасований, а єдиним виходом для матері буде звернення до суду вже з позовною заявою , Тобто не в спрощеному, а в звичайному порядку.

2. Там, де необхідно встановити будь-які спірні обставини, наприклад, вимагати встановлення аліментів у фіксованій сумі, мати може розраховувати на вирішення конфлікту за допомогою позовного провадження.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ: навіть статус безробітного не звільнить батьків від виконання зобов'язань - аліменти можуть бути нараховані у вигляді частки від середнього заробітку.

Як змусити батька сплачувати аліменти після суду?

Коли підстава для сплати є, а аліменти батьком не передаються, починається формування заборгованості, яке відбувається по-різному:

  • якщо аліменти являють собою тверду суму, вона множиться на кількість місяців несплати;
  • якщо це частка від заробітку, а платник в певний період доход не отримує, розраховуватися борг буде у вигляді відсотка від середнього доходу по регіону, а при відсутності цього показника - в цілому по країні.

УВАГА: 115-ій статті Сімейного кодексу РФ для платника аліментів встановлюється неустойка, складова половині відсотка за кожен день прострочення. Також, в разі заподіяння несвоєчасними розрахунками збитків і при їх доведеності, мати дитини може змусити колишнього чоловіка платити аліменти і завдані несплатою збитки.

Дещо специфічною є ситуація, в якій ухилення від аліментні обов'язки визнається судом злісним. Про це можна говорити, коли боржник не містить неповнолітнього систематично і, не маючи на те поважних підстав. Про це, наприклад, може свідчити приховування суб'єктом місця проживання або джерел доходу, а також злісне дармоїдство і аморальний спосіб життя.

Як змусити виплачувати аліменти настільки злісного неплатника в цьому випадку - розповість 157-а стаття Кримінального кодексу, якою встановлено кримінальну відповідальність за злісне ухилення від утримання дітей, причому однією з її санкцій є позбавлення волі. Крім того, відповідно до положень 69 статті Сімейного кодексу, інший винятковим запобіжним може стати позбавлення батьківських прав, яке, тим не менш, не звільнить батьків від сплати аліментів, але позбавить дитину від неприємних зустрічей з ним.

Як матері змусити батька сплачувати аліменти?

На жаль, щоб домогтися дотримання закону і захистити інтереси дитини, матері потрібно витратити безліч часу і сил на нескінченне ходіння по інстанціях. Зокрема, для ініціювання кожного з описаних механізмів захисту прав дитини, матері потрібно:

  • Звернутися до суду для стягнення аліментів;
  • Брати участь в судових засіданнях, які можуть затягнутися - особливо у справах, про стягнення аліментів у твердій сумі ;
  • Взаємодіяти зі службою судових приставів для виконання судового рішення (наказу);
  • Звертатися до органів опіки для підготовки висновку про позбавлення батьківських прав;
  • Вимагати від служби судових приставів порушення кримінальної справи за ст. 157 КК РФ.

Все це вимагає колосальних зусиль і здатне підірвати нервову систему як матері, так і дитини. Юристи МЦПД «Планета Закону» візьмуть на себе всі юридичні клопоти щодо захисту інтересів вас і вашої дитини і позбавлять від необхідності витрачати свій час і здоров'я на походи по різних інстанціях. Завдяки спеціальній комплексну програму правової допомоги « Аліменти? - Елементарно! »Проблеми будь-якої складності будуть вирішені в найкоротші терміни!

Телефонуйте + 7 (495) 722-99-33 .


Як змусити батька сплачувати аліменти через суд?
Як змусити батька сплачувати аліменти після суду?
Як матері змусити батька сплачувати аліменти?
Як змусити платити аліменти несумлінного батька?
Як змусити батька сплачувати аліменти через суд?
Як змусити батька сплачувати аліменти в судовому порядку?
Як змусити батька сплачувати аліменти після суду?
Як матері змусити батька сплачувати аліменти?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online