Як подати на аліменти після розлучення

  1. Як подати на аліменти після розлучення?
  2. Куди подати на аліменти після розлучення?
  3. Які документи потрібні?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Розлучення, безумовно, ситуація складна і болюча в емоційному плані для кожного, кому довелося з нею зіткнутися Розлучення, безумовно, ситуація складна і болюча в емоційному плані для кожного, кому довелося з нею зіткнутися. Особливо, це стосується тих, у кого на руках залишаються неповнолітні діти після відходу чоловіка. В даному випадку неминуче виникає питання «а як жити далі?». Якщо в сім'ї матеріальні труднощі подолати можливо, шляхом спільних зусиль, то в поодинці це зробити набагато складніше. Тому, коли сім'я вже остаточно розпалася і угоду з питання утримання дитини не досягнуто між колишнім подружжям, або один з них «усунувся» від виконання своїх батьківських обов'язків, не бажаючи надавати матеріальну допомогу «колишньої сім'ї», єдиних виходом тут є подати на аліменти після розлучення.

Як подати на аліменти після розлучення?

Ініціатором подання на аліменти після розлучення може виступати як позивач, так і відповідач по даній справі (розлучення при наявності неповнолітніх дітей відбувається виключно через суд), в залежності від того, з ким залишився проживати дитина. Як показує практика, тягар виховання та утримання дитини найчастіше лягати на плечі матері, яка має право подати на аліменти як після розлучення, так і в процесі розлучення. Слід зазначити, що таким правом можуть скористатися і «самотні батьки», але таких випадків в нашій країні все-таки менше.

Якщо шлюб не розірвано юридично, а фактично шлюбні відносини припинені і матеріальна допомога на утримання дитини не виявляється, або виявляється не в повному обсязі, також можливо подати на аліменти.

Якщо сторони не зареєстрували шлюб, але складалися у фактичних шлюбних відносинах тривалий час (мова йде про так званому «цивільному шлюбі»), свідоцтвом про народження дитини названий батько і його батьківство встановлено юридично (свідоцтво про встановлення батьківства), то і в цьому випадку можливо подати на аліменти за наявності в цьому вищеназваної необхідності.

Також, правом стягнення аліментів після розлучення на своє утримання може користуватися колишня дружина в період вагітності, або в період, після досягнення загальним неповнолітньою дитиною трьох років, або в період її непрацездатності (за умови, якщо даний факт буде доведений належним чином, що самостійно зробити досить складно).

Куди подати на аліменти після розлучення?

Подати на аліменти після розлучення можна в світовій судовий ділянку, дотримуючись всіх необхідних правил підсудності. Якщо підсудність буде визначена невірно, суд повертає подані документи, вказуючи на даний недолік.

Що стосується форми подачі на аліменти - це може бути судовий наказ, в разі, якщо дохід чоловіка стабільний (¼ частину доходу на одну дитину, 1/3 частина на двох дітей і так далі). Але, судовий наказ може бути скасований за заявою чоловіка, який не погоджується платити аліменти, що спричинить за собою неминучі проблеми і тяганину.

Іншим способом подачі на аліменти є позовна заява, складене за встановленим зразком з урахуванням всіх правових підстав для звернення до суду. Обов'язкові також і додатки до позовної заяви в примірниках за кількістю що беруть участь у справі сторін.

Які документи потрібні?

У даній категорії справ перелік документів, які додаються до позовної заяви в обов'язковому порядку, досить великий. До них відносяться:

  • копії свідоцтв про народження дітей, з обов'язковим пред'явленням оригіналу;
  • документи, що підтверджують факт шлюбних відносин / або їх припинення;
  • документи, що підтверджують місце реєстрації та фактичного проживання сторін і їх неповнолітньої дитини після розлучення;
  • довідки про доходи обох батьків (довідки 2 ПДФО з місця роботи, копії трудових книжок, довідки про отримання допомоги на дитину та інше, в залежності від кожної конкретної ситуації, яка об'єктивно оценіма лише за допомогою кваліфікованого адвоката, в компетенцію якого входить збір всього пакету документів , складання позовної заяви та подальша подача його в суд, а також безпосереднє ведення процесу без вашої участі.

У деяких конкретних випадках послуги адвоката на отримання аліментів бувають необхідні. Наприклад, коли суд просить подати розрахунок витрат на утримання дитини за певний період, вирахуваний за формулою виходячи з прожиткового мінімуму на дитину, прийнятого законодавства в конкретному регіоні. Якщо ж розрахунок зроблений невірно, або не докладено достатньо доказів до нього (чеки, квитанції та ін.), То суд має право винести ухвалу про залишення справи без руху.

Якщо у Вас виникли питання щодо того, як подати на аліменти після розлучення, або в процесі розлучення, враховуючи всі обставини в повному обсязі - фахівці компанії МЦПД « Планета Закону »Готові допомогти Вам в цьому. Наші співробітники проведуть консультацію з усіх питань, зберуть необхідний пакет документів для подачі в суд, здійснять ведення судового процесу, використовуючи необхідну доказову базу без Вашого фактичного присутності. Телефонуйте цілодобово (495) 722-99-33.


Як подати на аліменти після розлучення?
Куди подати на аліменти після розлучення?
Які документи потрібні?
В даному випадку неминуче виникає питання «а як жити далі?
Як подати на аліменти після розлучення?
Куди подати на аліменти після розлучення?
Які документи потрібні?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online