Як подати на аліменти без розлучення перебуваючи в шлюбі

  1. Хто має право на аліменти перебуваючи в шлюбі?
  2. Аліменти на користь чоловіка
  3. Як отримати аліменти без розірвання шлюбу?
  4. Для чого фіктивно стягують аліменти в шлюбі?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Російське законодавство дозволяє стягнути аліменти на утримання дітей, навіть перебуваючи в законному шлюбі з боржником по аліментах.

Часто трапляється так, що шлюб знаходиться на межі розколу, але якась надія його зберегти у подружжя ще жевріє. А щоб діти, найбільш незахищена осередок суспільства, не відчували на собі негативні наслідки міжособистісних відносин батьків, законодавство надає право стягувати аліменти, навіть якщо стягувач і боржник знаходяться в шлюбі.

З процесуальної точки зору, якщо на розгляд судової справи про стягнення аліментів відводиться один місяць, то шлюборозлучні справи можуть тривати досить довго. У зв'язку з цим при подачі одночасно позовів про розірвання шлюбу та про стягнення аліментів, фактично виходить, що аліменти стягуються раніше, ніж шлюб подружжя розірвано.

Хто має право на аліменти перебуваючи в шлюбі?

Як ми з'ясували, щоб отримати аліменти, необов'язково розривати шлюб. Згідно сімейному законодавству Російської Федерації, існують категорії осіб, які мають право отримувати зміст від своїх батьків або подружжя незалежно від того, розірваний шлюб чи ні. це:

  • діти до 18 років на утриманні у батьків;
  • вагітні жінки (мають право на певну фінансову допомогу від чоловіка);
  • дружина, яка виховує дитину до трьох років;
  • батько, який виховує дитину-інваліда (до досягнення нею 18 років);
  • батько, який виховує дитину-інваліда з дитинства I групи;
  • непрацездатний чоловік.

Аліменти на користь чоловіка

Аліменти можуть бути стягнуті не тільки на утримання дитини, але і на користь чоловіка (дружини) у випадках, якщо це:

  • непрацездатний потребує чоловік;
  • дружина в період вагітності і протягом 3-х років з дня народження загального дитини;
  • потребує чоловік, який здійснює догляд за спільною дитиною-інвалідом до досягнення нею 18 років або за спільною дитиною - інвалідом з дитинства I групи.

Але у всіх правилах є виключення, підставами для відмови у стягненні аліментів у вищеназваних випадках буде:

  • нетривалий період шлюбу, як правило, суд оцінює чи можна конкретний шлюб вважати нетривалим, законодавством такого терміну не встановлено;
  • чоловік навмисно своїми діями сприяв настанню своєї непрацездатності, важлива наявність зв'язку між діями даної особи і настанням його непрацездатності;
  • чоловік вів аморальний спосіб життя, наприклад, зловживав алкоголем, наркотиками, вчинив злочин у відношенні платником аліментів, застосовував насильство до членів сім'ї і т.д.

Як отримати аліменти без розірвання шлюбу?

Російське законодавство дозволяє стягнути аліменти на утримання дітей, навіть перебуваючи в законному шлюбі з боржником по аліментах

Взаємовідносини між людьми можуть змінюватися, але незахищені категорії осіб повинні отримувати фінансову допомогу в будь-якому випадку.

Отримати аліменти, перебуваючи в шлюбі, можна точно так само як і після його розірвання, існують два способи:

  • добровільно, за допомогою укладення угоди про сплату аліментів у нотаріуса, за умови, що сторони домовилися щодо усіх істотних умов такої угоди;
  • примусово, за допомогою подачі позову до суду про стягнення аліментів.

Також аліментні питання можуть бути врегульовані в шлюбному договорі, укладеному між подружжям. За допомогою шлюбного договору можна врегулювати практично всі майнові питання подружжя, пункти, що стосуються особистих взаємин сторін, внесені бути не можуть, на відміну від шлюбних договорів в західних країнах.

Для чого фіктивно стягують аліменти в шлюбі?

Стягнення аліментів на дітей в шлюбі, часто використовують для зменшення частки аліментів на дітей поза шлюбом. Іншими словами, чоловік часто просить його нинішню дружину стягнути з нього в судовому порядку аліменти для того, щоб у нього з'явилася законна можливість зменшити аліменти на дітей від минулих шлюбів.

  • 1/4 від доходу на одну дитину;
  • 1/3 від доходу на двох дітей, кожному по 1/6;
  • 1/2 від доходу на трьох і більше дітей, якщо три дитини, то кожному по 1/6; чотири - по 1/8, п'ять по 1/10 і т.д.

Всі діти мають однакове право на отримання аліментів.

Якщо з боржника стягується більше 50% від доходу, він має право звернутися до суду для зміни розміру аліментів.

Головна складність в отриманні аліментів без розірвання шлюбу - довести, що ви дійсно не отримуєте фінансового забезпечення. Зібрати необхідні докази вам допоможуть юристи компанії «Планета закону». Потрібно тільки зателефонувати за номером + 7 (495) 722-99-33

Хто має право на аліменти перебуваючи в шлюбі?
Для чого фіктивно стягують аліменти в шлюбі?
Хто має право на аліменти перебуваючи в шлюбі?
Як отримати аліменти без розірвання шлюбу?
Для чого фіктивно стягують аліменти в шлюбі?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online