Потяги Іспанії

  1. Квитки на поїзд
  2. Особливості іспанських поїздів


Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Залізнична мережа охоплює всю Іспанію і з'єднує країну з Францією і Португалією. Національна компанія «RENFE» управляє державними залізницями. Потяги Іспанії забезпечують зв'язок країни з головними містами Європи. Основні магістралі йдуть від Мадрида. У регіонах функціонують невеликі мережі, з яких найбільш відомою вважається Euskotren. Іспанські потяги, що проходять відстань понад 400 км, позначаються Grandes Lineas RENFE. Багато поїзда є сидячими і ходять в денний час. Відправлення самого раннього поїзда відбувається близько 6 години ранку, а прибуття самого пізнього - о 24 годині.

Квитки на поїзд

Купуючи квиток, пасажир отримує можливість зайняти певне місце в вагоні. Ці відомості зазначаються в квитку. Розклад поїздів в Іспанії публікується на сайті renfe.com. Там же можна придбати квитки, максимум за 60 діб до відправлення. Мандрівникам пропонуються високошвидкісні лінії між Мадридом і Валенсією, Барселоною і іншими містами. Наприклад, від Мадрида дістатися до Аліканте можна за 2 години 20 хвилин. Є лінії, де поїзди йдуть повільніше. Посадка на поїзд супроводжується не тільки квитковим контролем, але і доглядом багажу.

Квитки на поїзд в Іспанії мають доступну вартість. Наприклад, з Барселони до Валенсії можна доїхати за 3 години, купивши квиток за 24 євро. З Барселони в Севілью поїзд йде за 12 годин, а квиток коштує від 60 євро.

Особливості іспанських поїздів

Для людей бізнес-класу призначені поїзди Preferente, обладнані комфортними місцями. Пасажирам там пропонується харчування. Традиційний вагон з сидячими місцями - Turista, відрізняється тіснотою і простий обстановкою. Потяги Іспанії класу Turista + припускають комфортні крісла і харчування під час поїздки. Система іспанських залізниць вважається унікальною, тому що крім широкої місцевої колії є ще й традиційна європейська, яка застосовується для високошвидкісних поїздів. За країні пересуваються склади Talgo із змінним відстанню між колесами. Вони легко переходять зі стандартною колії на широку.

Залізнична система функціонує на базі складної системи тарифів. Щоб подорожувати з вигодою, необхідно користуватися пільговими тарифами. В Іспанії є сині дні, коли поїздки в поїздах відбуваються з великими знижками. Такі дні не збігаються зі святковими. Для молодих людей від 12 до 25 років призначені молодіжні картки, які дають можливість отримувати знижку 50% на будь-які поїздки в сині дні. Для туристів є спеціальна картка Турістіка або проїзний квиток. Його може придбати іноземець для поїздок по будь-яких маршрутах. Ціна цієї карти залежить від терміну її дії.


Автор: ВОтпуск.ру
Дата публікації: 29.06.2015


фотографії

Популярні статті



BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online