"Ми не говоримо про війну, не хочемо згадувати", - в таборі "Альбатрос" відкрилася третя зміна - Новини України - У таборі "Альбатрос" діти із зони АТО зможуть не тільки оздоровитися і розважитися, але і пройти психологічну реабілітацію

  1. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

14 серпня 2017, 20:16 Переглядів: 14 серпня 2017, 20:16 Переглядів:   10 серпня в таборі Альбатрос, який розташований в селищі   Стрілецьке   Херсонської області, відкрилася третя зміна

10 серпня в таборі "Альбатрос", який розташований в селищі Стрілецьке Херсонської області, відкрилася третя зміна. Майже 130 дітей, що беруть участь в проекті Гуманітарного штабу Ріната Ахметова "Мирне літо - дітям Донбасу", прибули в табір, розташований на березі Азовського моря.

Більшість хлопців проживають на непідконтрольною території Донбасу, в "сірій зоні", і не з чуток знають, що таке війна.

"Ми не говоримо про війну, не хочемо згадувати. Тут море, класні вожаті. Під кінець дня втомлюємося і спимо без задніх ніг. Єдине - дуже переживаємо за батьків", - розповів 9-річний Гліб, переселенець з Горлівки.

У таборі "Альбатрос" діти із зони бойових дій зможуть не тільки оздоровитися і розважитися, але і пройти психологічну реабілітацію. Для цього з ними працюватимуть досвідчені психологи, які через ігрові активності, майстер-класи та арт -терапії допоможуть хлопцям впоратися з травмою війни. У таборі працюють три психолога Гуманітарного штабу, кожен з них пройшов навчання за курсом "Травма війни".

"Тут створені всі умови для того, щоб дитина хоч якось відновився і адаптувався до мирного життя. Ми проводимо арт-терапію, пісочну терапію, через різні техніки наводимо в норму тіла і душі дітвори", - говорить Валерія Волкова, психолог .

Всього в дитячих таборах в рамках проекту "Мирне літо - дітям Донбасу" вже побувало понад 3 000 дітей із зони військового конфлікту. Проект проводиться щорічно протягом останніх 3-х років.

"Дітям Донбасу дуже важливо відпочити в спокійній і дружній атмосфері, отримати можливість поспілкуватися не лише з ровесниками, а й з дорослими людьми - тими, хто їх зрозуміє і підтримає." Мирне літо "триває, в цьому році кількість дітей, які відпочили в кращих таборах Україна, досягне 500 ", - підсумував Андрій Хворостянко, менеджер програм і проектів Гуманітарної Штабу Ріната Ахметова.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "" Ми не говоримо про війну, не хочемо згадувати ", - в таборі" Альбатрос "відкрилася третя зміна". інші Останні новини України дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online