Як вибрати собаку і чому деякі породи не можна тримати в квартирі

  1. Які породи зараз найпопулярніші?
  2. Хочу завести собаку. Про що потрібно подумати, що оцінити?
  3. Часто в соціальних мережах з'являються заклики дати притулок кота / собаку, так як народилася дитина...
  4. Повертаючись до бажання завести собаку. Алергії немає, на що звернути увагу ще?
  5. Умови є, грошей на ветеринара вистачить, з відповідальністю все в порядку. Яку породу вибрати?
  6. У кожної породи своє призначення ...
  7. А безпородні собаки?
  8. На що звернути увагу при купівлі щеняти?
  9. Яка порода особисто вам подобається більше?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

4. січня, 2018

Пухнасті та гладкошерсті, великі і маленькі, породисті і немає. Собаки бувають різними, і як вибрати ту, яка вам підійде найбільше? Чи існує мода на собак, і чим вона небезпечна? На ці та інші питання в інтерв'ю Riga.lv відповіла президент Латвійської кінологічної федерації Вія Ключніеце.

Які породи зараз найпопулярніші?

Мода є і на собак. З п'єдесталу не сходить німецька вівчарка, це класика. У 1990-ті роки дуже популярні були собаки, які володіли сторожовими якостями. Це можна пояснити неясними часом і тим, що люди хотіли відчувати себе в безпеці. Але злочинець може знешкодити собаку електрошокером за 10 секунд, застрелити, словом, способів знешкодити тварина - багато. Але люди зрозуміли, що собака їх не врятує. Зараз майже зникли кавказькі вівчарки, німецькі доги, дуже мало доберманів - після того, як заборонили лікувати хвости і вуха, собаки цієї породи стали виглядати просто безглуздо. Як і раніше дуже популярні лабрадори - сімейна собака. Зараз найбільш актуальні невеликі собачки, яких можна взяти з собою - посадив в машину і поїхав. Кілька років тому жінки всюди брали своїх кишенькових собачок. Зараз це перестало бути модним, собачки сидять вдома. Але слідувати треба не моді, а своїм можливостям і потребам.

Хочу завести собаку. Про що потрібно подумати, що оцінити?

Перше: потрібно дізнатися, чи немає у вас алергії на шерсть тварин. Якщо вона є, то собаку заводити не можна. Не треба вірити розповідям про лисих собак, ніби вони не викликають алергічних реакцій. Вона буває на кератин, а не на шерсть, який виділяється шкірою.

Часто в соціальних мережах з'являються заклики дати притулок кота / собаку, так як народилася дитина і у нього алергія ...

Згідно з дослідженнями американських вчених, діти, які вже в утробі матері жили разом з тваринами, зазвичай алергії не мають. Там зазвичай є інша причина, швидше за все в гидливості батьків, які не хочуть, щоб дитина спілкувався з тваринами. І дарма. Тому що з тваринами діти виростають добрішими, вчаться піклуватися і співчувати. Якщо тварина помирає, то дитина відчуває почуття живої людини - біль. А такі емоції і роблять нас людьми. Якщо ніколи не було тварин, почати найкраще з морської свинки, папуги, кішки. Без досвіду спілкування з братами нашими меншими відразу брати собаку - я не раджу.

Без досвіду спілкування з братами нашими меншими відразу брати собаку - я не раджу

Фото: Diāna Spiridovska

Повертаючись до бажання завести собаку. Алергії немає, на що звернути увагу ще?

Задайте собі питання - хто буде вигулювати, дивитися і доглядати за моєю собакою, якщо я захворію, поїду у відпустку? Це вам не кішка, яку прийшов, погодував, почистив лоток, погладив і пішов. Собака хоче гуляти незалежно від вашого настрою, погоди і бажання провести вечір з друзями. Не вірте, що собаку можна навчити ходити на пелюшку - псів майже неможливо. Сука може справляти нужду на пелюшечку, але ковдру і крісло - теж матеріал ... І обов'язково потрібно подумати, чи будуть у вас гроші на ветеринара. Це дорого, тому що ветеринарія ніяк не фінансується державою. Дешевим це ніяк не може бути.

Умови є, грошей на ветеринара вистачить, з відповідальністю все в порядку. Яку породу вибрати?

Собаку можна вибирати за зовнішнім виглядом. Ні в якому разі! Хаскі - вони такі гарні, а цуценята - взагалі чудо. Але ця собака створена для того, щоб тягнути упряжку, їй потрібні величезні фізичні навантаження ... Хаскі НЕ буде склавши лапи сидіти вісім годин на квартирі і чекати, коли прийде господар. Вона, як і бігль, почне розносити квартиру, енергію, закладену природою для роботи в снігах - кудись адже потрібно витрачати. І це хаскі зробить не з шкідливості - просто інакше не може ...

І це хаскі зробить не з шкідливості - просто інакше не може

Фото: Diāna Spiridovska

У кожної породи своє призначення ...

Так. Сподобалася собачка? Дізнайтеся, для яких цілей цю ​​породу створювали. Слабохарактерною і м'яким людям не варто брати робочі породи - німецьких вівчарок, ротвейлерів, американських стаффордширських тер'єрів - їм потрібно жорстка рука, строгі правила, постійна робота і служба. Так, собака - це друг людини, але це одночасно і тварина: бесіди і розмови про погану поведінку - не допоможуть, тут допоможе тільки суворе виховання. Мисливські породи також мають потребу в навантаженнях, вони створені для того, щоб ходити з людиною в ліс. Тому перед тим, як купувати милого щеняти, дізнайтеся, для чого цю породу вивели. Запам'ятайте: вибирати за зовнішнім виглядом - заборонено! Є дуже миленька собака - американська акіта. Це помісь вівчарки та бійцівської японської акити ... Ця собака кусає без попередження і часто - так. Щороку 98% покусаних собаками дітей отримують травми будинку, від своєї собаки. Причин може бути кілька - господар не впорався з вихованням, або ж у собаки вроджені проблеми.

А безпородні собаки?

Ніхто ніколи не може прогнозувати, що виросте з дворняги, і яким буде у нього характер. Я поважаю людей, які беруть собак з притулку, але вони повинні усвідомлювати всі ризики.

Я поважаю людей, які беруть собак з притулку, але вони повинні усвідомлювати всі ризики

Фото: Diāna Spiridovska

На що звернути увагу при купівлі щеняти?

Якщо вам сказали, що цуценя привезуть - відмовтеся від зустрічі. Потрібно приїхати до заводчику і подивитися, в яких умовах тварини утримуються. Цуценята не повинні лякатися, тікати, ховатися, агресивна реакція матері - це теж ненормально. Раніше двох місяців собаку брати не можна, крім того, вона повинна бути щеплена, чипованих. Що стосується заводчика, то він повинен бути членом офіційно зареєстрованої організації, яка займається розведенням собак. Це можна дізнатися на сайтеldc.gov.lv. Не можна брати собаку з жалості - пошкодуйте себе в першу чергу. Я знаю випадки, коли люди купували цуценя тільки тому що він жив в поганих умовах. Потім проблем не оберете. Крім того, не нехтуйте покупкою родоводу - хороший заводчик без неї собаку не продасть, і коштує вона не так вже й дорого. Щоб дізнатися всі тонкощі, отримати пораду, які бажають завести собаку можуть прийти до нас.

Яка порода особисто вам подобається більше?

Чау чау. В кінці 1980-х років їх в Латвії не було. Я дуже довго збирала зі своєї зарплати завуча школи і в підсумку замовила собаку з Польщі. Чау-чау завжди для мене буде породою №1. Взагалі, я всіх тварин люблю. Люди діляться на кошатніков і собачників, і я той рідкісний випадок, коли всіх люблю однаково.

Що треба враховувати рижанина, у якого є собака

Президент Латвійської кінологічної федерації Вія Ключніеце
Фото: no personīgā arhīva

Які породи зараз найпопулярніші?
Про що потрібно подумати, що оцінити?
Алергії немає, на що звернути увагу ще?
Яку породу вибрати?
А безпородні собаки?
На що звернути увагу при купівлі щеняти?
Яка порода особисто вам подобається більше?
Собаки бувають різними, і як вибрати ту, яка вам підійде найбільше?
Чи існує мода на собак, і чим вона небезпечна?
Які породи зараз найпопулярніші?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online