10 способів дешево оселитися в столиці - Новини нерухомості - Більшість комерційних вузів гуртожитку не надають, а знімати квартиру може не кожен. Ми спробували "прилаштуватися" в Києві дешево і комфортно. | СЬОГОДНІ

  1. 10 способів дешево оселитися в столиці 18 серпня 2008, 21:40 Переглядів: Фото А.Іскріцкой. 1....
  2. Орфографічна помилка в тексті:
  3. 10 способів дешево оселитися в столиці
  4. АВТОР:
  5. Орфографічна помилка в тексті:
  6. 10 способів дешево оселитися в столиці
  7. АВТОР:
  8. Орфографічна помилка в тексті:
  9. 10 способів дешево оселитися в столиці
  10. АВТОР:
  11. Орфографічна помилка в тексті:
  12. 10 способів дешево оселитися в столиці
  13. АВТОР:
  14. Орфографічна помилка в тексті:
  15. 10 способів дешево оселитися в столиці
  16. АВТОР:
  17. Орфографічна помилка в тексті:
  18. 10 способів дешево оселитися в столиці
  19. АВТОР:
  20. Орфографічна помилка в тексті:
  21. 10 способів дешево оселитися в столиці
  22. АВТОР:
  23. Орфографічна помилка в тексті:
  24. 10 способів дешево оселитися в столиці
  25. АВТОР:
  26. Орфографічна помилка в тексті:
  27. 10 способів дешево оселитися в столиці
  28. АВТОР:
  29. Орфографічна помилка в тексті:
  30. 10 способів дешево оселитися в столиці
  31. АВТОР:
  32. Орфографічна помилка в тексті:
  33. 10 способів дешево оселитися в столиці
  34. АВТОР:
  35. Орфографічна помилка в тексті:
  36. 10 способів дешево оселитися в столиці
  37. АВТОР:
  38. Орфографічна помилка в тексті:
  39. 10 способів дешево оселитися в столиці
  40. АВТОР:
  41. Орфографічна помилка в тексті:
  42. 10 способів дешево оселитися в столиці
  43. АВТОР:
  44. Орфографічна помилка в тексті:
  45. 10 способів дешево оселитися в столиці
  46. АВТОР:
  47. Орфографічна помилка в тексті:

10 способів дешево оселитися в столиці

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

18 серпня 2008, 21:40 Переглядів:

18 серпня 2008, 21:40 Переглядів:

Фото А.Іскріцкой.

1. КВАРТИРА В складчину

Убита 1-кімнатна квартира на околицях Києва коштує від 500 у.о. - потягнути такі гроші провінційний студент не зможе. Можна скооперуватися з іншими "бездомними": в "одиничці" розміститься 4 ліжка, що обійдеться в 125 у.о. у місяць. Вибирайте квартиру з 4-ма спальними місцями і заскленим балконом (лоджією). У теплу пору року і там "перекантуетесь".

Як шукати: в Інтернеті, на студентських форумах або на сайтах з нерухомості. Також на дошках оголошень в вузах можна знайти собі "компаньйона".

У столичному передмісті (Ірпінь, Буча, Бровари, Вишневе) зняти житло можна дешевше на 50 $ 100. Але якщо врахувати витрати на дорогу (5-7 грн. В день тільки до Києва, плюс ще по місту 1-3 грн.) І дорогі в порівнянні з Києвом компослуги, економія сумнівна.

2. КІМНАТА

Кімнату можна зняти в квартирі з господинею або підселитися до вже знімає. Залежно від зручностей (телевізор, хороші меблі, ремонт) віддасте від 800 до 1500 грн. в місяць за одноосібне користування кімнатою. Краще знайти поряд з вузом: так ви заощадите на транспорті.

Дешевше зняти кімнату в приватному будинку - від 500 грн. (Великі приватні сектори в Києві - на Нивках, Академмістечку, Відрадному, Борщагівці, Троєщині). Але, швидше за все, зручності будуть у дворі.

Подобово знімати навіть найдешевшу кімнату (ми знайшли за 60 грн. На добу) невигідно: коштуватиме мінімум 1800 грн. у місяць.

Як шукати: У агентствах з нерухомості, в газетах, в Інтернеті (майже всі оголошення на сайтах - від агентств, великий успіх якщо ви потрапите на господаря). За посередництво доведеться викласти від 30-50% від вартості оренди в місяць одноразово.

Пройдіться по дворах в спальних районах (найдальші райони від центральних станцій метро "Майдан", "Хрещатик"). Розпитайте у сидячих на лавках бабусь, хто здає кімнату. Пройшовшись буквально по одному району Києва, Дорогожичах, за пару годин нам вдалося домовитися з трьома бабусями.

3. ліжках

Вас розташовують у вже заселену кімнату, де живе кілька людей. Підселити можуть в комуналку, кімнату, в вагончик до робочих або в кімнату в приватному будинку. Через інтернет нам вдалося знайти за 350 грн. в місяць більш-менш пристойну пропозицію.

Подобово знімати ліжко обійдеться мінімум в 30 грн. в день (в кімнаті вже живуть 5 чоловік), тобто 900 грн. в міс.

Як шукати: також, як і квартиру-кімнату.

4. ЧУЖЕ ГУРТОЖИТОК

Пробуйте щастя в "чужих" студентських гуртожитках, але не в гуртожитках відомих вузів. Там щороку збільшується число абітурієнтів за рахунок розширення факультетів, і часто своїх студентом селити нікуди. Винятком може бути корпус, де живуть студенти, які навчаються на нерейтингових спеціальностях. Там перебору немає.

Ми обійшли з десяток столичних гуртожитків. Удача посміхнулася в декількох, що належать невеликим вузам і училищу. В одному нам вдалося домовитися з комендантом за 350 грн., В іншому - за 500 грн. Але при цьому нас попередили, що підселять в кімнату, де вже живуть кілька людей. Щомісяця потрібно буде платити по 350 грн.

Сімейні і відомчі гуртожитки обійдуться дорожче - від 500 грн. у місяць. Та й хабар коменданту буде побільше - в районі 1500 грн.

Як шукати: на станціях метро "Майдані" і "Хрещатику" є інформаційні автомати, із зазначенням вищих навчальних закладів та гуртожитків міста. Телефони общаг ми також знайшли і в Інтернеті, задавши в пошук "гуртожитки Києва". Можна купити довідник абітурієнта, в яких вказані контакти всіх вузів Києва. Зателефонуйте в приймальню - там вам підкажуть адреси. "Жовті сторінки" або телефонна довідкова так само можуть бути в допомогу. Допомагають з житлом і студентські профспілки: своїм студентам вони повинні допомогти без всяких "подяк", а ось чужому доведеться з чимось "під'їхати".

5. ДАЧА

Це непоганий варіант для студента, який буде її охороняти. Платити доведеться лише за електроенергію і газ (по 80-120 грн. На місяць). В обов'язки часто входить прибирання території, допомога в догляді за городом. Знайти такий "дах" вдасться перш за все за рекомендацією: незнайомого студента в приватний будинок, не дуже хочуть пускати. Але можна спробувати щастя в дачних кооперативах. Зараз - збір врожаю і легко застати господарів. Якщо вдасться справити хороше враження - буде дах над головою.

Як шукати: в дачних районах (Осокорки, Русанівські Сади, Нивки) або в передмісті. Зайдіть в сільраду - за шоколадку можна розговорити тамтешню секретарку і отримати інформацію.

РОБОТА З ЖИТЛОМ

6. Студенту можна влаштуватися охоронцем (доба-троє), з наданням житла. Ще підробити вдасться (1600-1800 грн. В міс.).

7. Можна влаштуватися на фірму прибиральницею і ночувати в офісі. Багато столичних офісів орендують квартири, тому там є душ.

Як шукати: У інтернеті, на сайтах з працевлаштування, в газетах. Можна звернутися до столичних центрів зайнятості, адреси яких є в довіднику Києва.

8. Ще варіант - влаштуватися прибиральницею або двірником в комунальному підприємстві. Забезпечать ліжком і зарплатою близько 1000 грн.

Як шукати: підкаже місце розташування комунальних підприємств (вони є в кожному районі) двірник. Про жеку дізнайтеся у консьєржа в під'їзді і у того ж двірника

9. Чи можна "за житло" наглядати за людьми похилого віку. Цей варіант більш прийнятний для дівчат - вони вселяють більшу довіру. Оплачувати доведеться тільки компослуги або символічну суму - за домовленістю (100-150 грн.). Натомість за кров доведеться згладжувати самотність і забезпечувати дідка продуктами, ліками.

Як шукати: по знайомим або соцслужбам. Їхні телефони підкажуть в гор.справке або можна знайти в інтернеті. Старенькі біля під'їздів розкажуть, хто з сусідів потребує компаньйона.

10. САНАТОРІЇ, дитячих таборів, БАЗИ ВІДПОЧИНКУ.

Їх дуже багато в Пущі Водиці, Ворзелі, Бучі. Але більшість з них викуплені. Тут здаються кімнати подобово (від 125 грн.). Але, може, вам пощастить і ви знайдете санаторій або піонертабір, де кімнати порожні.

Зараз багато хто з цих приміщень ремонтуються. Хлопця можуть "дати притулок" будівельники, які роблять ремонт, за 400 грн. в місяць, в кімнаті 6-8 осіб.

Як шукати: шляхом обходу, озброївшись довідковою інформацією (в пошуковику пишіть "санаторії Києва та Київської області"). Можна просто приїхати в селище або місто, і вам місцеві жителі розкажуть, де знаходиться той, що ви шукаєте.

Куди сунути НЕ ВАРТО.

Вокзали. Кімнати відпочинку здаються тільки подобово, за саме поганенька місце заплатите від 70 грн. в день. Жити і прибирати там не можна - житло співробітникам не надається. А відчіпні вагони скасували років 5 назад.

Хостелли. Готелі для студентів коштують від 60 грн. на добу (в кімнаті кілька людей, зручність на поверсі). В місяць - 1800 грн. - дорого.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "10 способів дешево оселитися в столиці". інші Новини нерухомості дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Шагінян Тетяна

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

10 способів дешево оселитися в столиці

18 серпня 2008, 21:40 Переглядів:

18 серпня 2008, 21:40 Переглядів:

Фото А.Іскріцкой.

1. КВАРТИРА В складчину

Убита 1-кімнатна квартира на околицях Києва коштує від 500 у.о. - потягнути такі гроші провінційний студент не зможе. Можна скооперуватися з іншими "бездомними": в "одиничці" розміститься 4 ліжка, що обійдеться в 125 у.о. у місяць. Вибирайте квартиру з 4-ма спальними місцями і заскленим балконом (лоджією). У теплу пору року і там "перекантуетесь".

Як шукати: в Інтернеті, на студентських форумах або на сайтах з нерухомості. Також на дошках оголошень в вузах можна знайти собі "компаньйона".

У столичному передмісті (Ірпінь, Буча, Бровари, Вишневе) зняти житло можна дешевше на 50 $ 100. Але якщо врахувати витрати на дорогу (5-7 грн. В день тільки до Києва, плюс ще по місту 1-3 грн.) І дорогі в порівнянні з Києвом компослуги, економія сумнівна.

2. КІМНАТА

Кімнату можна зняти в квартирі з господинею або підселитися до вже знімає. Залежно від зручностей (телевізор, хороші меблі, ремонт) віддасте від 800 до 1500 грн. в місяць за одноосібне користування кімнатою. Краще знайти поряд з вузом: так ви заощадите на транспорті.

Дешевше зняти кімнату в приватному будинку - від 500 грн. (Великі приватні сектори в Києві - на Нивках, Академмістечку, Відрадному, Борщагівці, Троєщині). Але, швидше за все, зручності будуть у дворі.

Подобово знімати навіть найдешевшу кімнату (ми знайшли за 60 грн. На добу) невигідно: коштуватиме мінімум 1800 грн. у місяць.

Як шукати: У агентствах з нерухомості, в газетах, в Інтернеті (майже всі оголошення на сайтах - від агентств, великий успіх якщо ви потрапите на господаря). За посередництво доведеться викласти від 30-50% від вартості оренди в місяць одноразово.

Пройдіться по дворах в спальних районах (найдальші райони від центральних станцій метро "Майдан", "Хрещатик"). Розпитайте у сидячих на лавках бабусь, хто здає кімнату. Пройшовшись буквально по одному району Києва, Дорогожичах, за пару годин нам вдалося домовитися з трьома бабусями.

3. ліжках

Вас розташовують у вже заселену кімнату, де живе кілька людей. Підселити можуть в комуналку, кімнату, в вагончик до робочих або в кімнату в приватному будинку. Через інтернет нам вдалося знайти за 350 грн. в місяць більш-менш пристойну пропозицію.

Подобово знімати ліжко обійдеться мінімум в 30 грн. в день (в кімнаті вже живуть 5 чоловік), тобто 900 грн. в міс.

Як шукати: також, як і квартиру-кімнату.

4. ЧУЖЕ ГУРТОЖИТОК

Пробуйте щастя в "чужих" студентських гуртожитках, але не в гуртожитках відомих вузів. Там щороку збільшується число абітурієнтів за рахунок розширення факультетів, і часто своїх студентом селити нікуди. Винятком може бути корпус, де живуть студенти, які навчаються на нерейтингових спеціальностях. Там перебору немає.

Ми обійшли з десяток столичних гуртожитків. Удача посміхнулася в декількох, що належать невеликим вузам і училищу. В одному нам вдалося домовитися з комендантом за 350 грн., В іншому - за 500 грн. Але при цьому нас попередили, що підселять в кімнату, де вже живуть кілька людей. Щомісяця потрібно буде платити по 350 грн.

Сімейні і відомчі гуртожитки обійдуться дорожче - від 500 грн. у місяць. Та й хабар коменданту буде побільше - в районі 1500 грн.

Як шукати: на станціях метро "Майдані" і "Хрещатику" є інформаційні автомати, із зазначенням вищих навчальних закладів та гуртожитків міста. Телефони общаг ми також знайшли і в Інтернеті, задавши в пошук "гуртожитки Києва". Можна купити довідник абітурієнта, в яких вказані контакти всіх вузів Києва. Зателефонуйте в приймальню - там вам підкажуть адреси. "Жовті сторінки" або телефонна довідкова так само можуть бути в допомогу. Допомагають з житлом і студентські профспілки: своїм студентам вони повинні допомогти без всяких "подяк", а ось чужому доведеться з чимось "під'їхати".

5. ДАЧА

Це непоганий варіант для студента, який буде її охороняти. Платити доведеться лише за електроенергію і газ (по 80-120 грн. На місяць). В обов'язки часто входить прибирання території, допомога в догляді за городом. Знайти такий "дах" вдасться перш за все за рекомендацією: незнайомого студента в приватний будинок, не дуже хочуть пускати. Але можна спробувати щастя в дачних кооперативах. Зараз - збір врожаю і легко застати господарів. Якщо вдасться справити хороше враження - буде дах над головою.

Як шукати: в дачних районах (Осокорки, Русанівські Сади, Нивки) або в передмісті. Зайдіть в сільраду - за шоколадку можна розговорити тамтешню секретарку і отримати інформацію.

РОБОТА З ЖИТЛОМ

6. Студенту можна влаштуватися охоронцем (доба-троє), з наданням житла. Ще підробити вдасться (1600-1800 грн. В міс.).

7. Можна влаштуватися на фірму прибиральницею і ночувати в офісі. Багато столичних офісів орендують квартири, тому там є душ.

Як шукати: У інтернеті, на сайтах з працевлаштування, в газетах. Можна звернутися до столичних центрів зайнятості, адреси яких є в довіднику Києва.

8. Ще варіант - влаштуватися прибиральницею або двірником в комунальному підприємстві. Забезпечать ліжком і зарплатою близько 1000 грн.

Як шукати: підкаже місце розташування комунальних підприємств (вони є в кожному районі) двірник. Про жеку дізнайтеся у консьєржа в під'їзді і у того ж двірника

9. Чи можна "за житло" наглядати за людьми похилого віку. Цей варіант більш прийнятний для дівчат - вони вселяють більшу довіру. Оплачувати доведеться тільки компослуги або символічну суму - за домовленістю (100-150 грн.). Натомість за кров доведеться згладжувати самотність і забезпечувати дідка продуктами, ліками.

Як шукати: по знайомим або соцслужбам. Їхні телефони підкажуть в гор.справке або можна знайти в інтернеті. Старенькі біля під'їздів розкажуть, хто з сусідів потребує компаньйона.

10. САНАТОРІЇ, дитячих таборів, БАЗИ ВІДПОЧИНКУ.

Їх дуже багато в Пущі Водиці, Ворзелі, Бучі. Але більшість з них викуплені. Тут здаються кімнати подобово (від 125 грн.). Але, може, вам пощастить і ви знайдете санаторій або піонертабір, де кімнати порожні.

Зараз багато хто з цих приміщень ремонтуються. Хлопця можуть "дати притулок" будівельники, які роблять ремонт, за 400 грн. в місяць, в кімнаті 6-8 осіб.

Як шукати: шляхом обходу, озброївшись довідковою інформацією (в пошуковику пишіть "санаторії Києва та Київської області"). Можна просто приїхати в селище або місто, і вам місцеві жителі розкажуть, де знаходиться той, що ви шукаєте.

Куди сунути НЕ ВАРТО.

Вокзали. Кімнати відпочинку здаються тільки подобово, за саме поганенька місце заплатите від 70 грн. в день. Жити і прибирати там не можна - житло співробітникам не надається. А відчіпні вагони скасували років 5 назад.

Хостелли. Готелі для студентів коштують від 60 грн. на добу (в кімнаті кілька людей, зручність на поверсі). В місяць - 1800 грн. - дорого.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "10 способів дешево оселитися в столиці". інші Новини нерухомості дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Шагінян Тетяна

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Спасибі! Повідомлення надіслано.

10 способів дешево оселитися в столиці

18 серпня 2008, 21:40 Переглядів:

18 серпня 2008, 21:40 Переглядів:

Фото А.Іскріцкой.

1. КВАРТИРА В складчину

Убита 1-кімнатна квартира на околицях Києва коштує від 500 у.о. - потягнути такі гроші провінційний студент не зможе. Можна скооперуватися з іншими "бездомними": в "одиничці" розміститься 4 ліжка, що обійдеться в 125 у.о. у місяць. Вибирайте квартиру з 4-ма спальними місцями і заскленим балконом (лоджією). У теплу пору року і там "перекантуетесь".

Як шукати: в Інтернеті, на студентських форумах або на сайтах з нерухомості. Також на дошках оголошень в вузах можна знайти собі "компаньйона".

У столичному передмісті (Ірпінь, Буча, Бровари, Вишневе) зняти житло можна дешевше на 50 $ 100. Але якщо врахувати витрати на дорогу (5-7 грн. В день тільки до Києва, плюс ще по місту 1-3 грн.) І дорогі в порівнянні з Києвом компослуги, економія сумнівна.

2. КІМНАТА

Кімнату можна зняти в квартирі з господинею або підселитися до вже знімає. Залежно від зручностей (телевізор, хороші меблі, ремонт) віддасте від 800 до 1500 грн. в місяць за одноосібне користування кімнатою. Краще знайти поряд з вузом: так ви заощадите на транспорті.

Дешевше зняти кімнату в приватному будинку - від 500 грн. (Великі приватні сектори в Києві - на Нивках, Академмістечку, Відрадному, Борщагівці, Троєщині). Але, швидше за все, зручності будуть у дворі.

Подобово знімати навіть найдешевшу кімнату (ми знайшли за 60 грн. На добу) невигідно: коштуватиме мінімум 1800 грн. у місяць.

Як шукати: У агентствах з нерухомості, в газетах, в Інтернеті (майже всі оголошення на сайтах - від агентств, великий успіх якщо ви потрапите на господаря). За посередництво доведеться викласти від 30-50% від вартості оренди в місяць одноразово.

Пройдіться по дворах в спальних районах (найдальші райони від центральних станцій метро "Майдан", "Хрещатик"). Розпитайте у сидячих на лавках бабусь, хто здає кімнату. Пройшовшись буквально по одному району Києва, Дорогожичах, за пару годин нам вдалося домовитися з трьома бабусями.

3. ліжках

Вас розташовують у вже заселену кімнату, де живе кілька людей. Підселити можуть в комуналку, кімнату, в вагончик до робочих або в кімнату в приватному будинку. Через інтернет нам вдалося знайти за 350 грн. в місяць більш-менш пристойну пропозицію.

Подобово знімати ліжко обійдеться мінімум в 30 грн. в день (в кімнаті вже живуть 5 чоловік), тобто 900 грн. в міс.

Як шукати: також, як і квартиру-кімнату.

4. ЧУЖЕ ГУРТОЖИТОК

Пробуйте щастя в "чужих" студентських гуртожитках, але не в гуртожитках відомих вузів. Там щороку збільшується число абітурієнтів за рахунок розширення факультетів, і часто своїх студентом селити нікуди. Винятком може бути корпус, де живуть студенти, які навчаються на нерейтингових спеціальностях. Там перебору немає.

Ми обійшли з десяток столичних гуртожитків. Удача посміхнулася в декількох, що належать невеликим вузам і училищу. В одному нам вдалося домовитися з комендантом за 350 грн., В іншому - за 500 грн. Але при цьому нас попередили, що підселять в кімнату, де вже живуть кілька людей. Щомісяця потрібно буде платити по 350 грн.

Сімейні і відомчі гуртожитки обійдуться дорожче - від 500 грн. у місяць. Та й хабар коменданту буде побільше - в районі 1500 грн.

Як шукати: на станціях метро "Майдані" і "Хрещатику" є інформаційні автомати, із зазначенням вищих навчальних закладів та гуртожитків міста. Телефони общаг ми також знайшли і в Інтернеті, задавши в пошук "гуртожитки Києва". Можна купити довідник абітурієнта, в яких вказані контакти всіх вузів Києва. Зателефонуйте в приймальню - там вам підкажуть адреси. "Жовті сторінки" або телефонна довідкова так само можуть бути в допомогу. Допомагають з житлом і студентські профспілки: своїм студентам вони повинні допомогти без всяких "подяк", а ось чужому доведеться з чимось "під'їхати".

5. ДАЧА

Це непоганий варіант для студента, який буде її охороняти. Платити доведеться лише за електроенергію і газ (по 80-120 грн. На місяць). В обов'язки часто входить прибирання території, допомога в догляді за городом. Знайти такий "дах" вдасться перш за все за рекомендацією: незнайомого студента в приватний будинок, не дуже хочуть пускати. Але можна спробувати щастя в дачних кооперативах. Зараз - збір врожаю і легко застати господарів. Якщо вдасться справити хороше враження - буде дах над головою.

Як шукати: в дачних районах (Осокорки, Русанівські Сади, Нивки) або в передмісті. Зайдіть в сільраду - за шоколадку можна розговорити тамтешню секретарку і отримати інформацію.

РОБОТА З ЖИТЛОМ

6. Студенту можна влаштуватися охоронцем (доба-троє), з наданням житла. Ще підробити вдасться (1600-1800 грн. В міс.).

7. Можна влаштуватися на фірму прибиральницею і ночувати в офісі. Багато столичних офісів орендують квартири, тому там є душ.

Як шукати: У інтернеті, на сайтах з працевлаштування, в газетах. Можна звернутися до столичних центрів зайнятості, адреси яких є в довіднику Києва.

8. Ще варіант - влаштуватися прибиральницею або двірником в комунальному підприємстві. Забезпечать ліжком і зарплатою близько 1000 грн.

Як шукати: підкаже місце розташування комунальних підприємств (вони є в кожному районі) двірник. Про жеку дізнайтеся у консьєржа в під'їзді і у того ж двірника

9. Чи можна "за житло" наглядати за людьми похилого віку. Цей варіант більш прийнятний для дівчат - вони вселяють більшу довіру. Оплачувати доведеться тільки компослуги або символічну суму - за домовленістю (100-150 грн.). Натомість за кров доведеться згладжувати самотність і забезпечувати дідка продуктами, ліками.

Як шукати: по знайомим або соцслужбам. Їхні телефони підкажуть в гор.справке або можна знайти в інтернеті. Старенькі біля під'їздів розкажуть, хто з сусідів потребує компаньйона.

10. САНАТОРІЇ, дитячих таборів, БАЗИ ВІДПОЧИНКУ.

Їх дуже багато в Пущі Водиці, Ворзелі, Бучі. Але більшість з них викуплені. Тут здаються кімнати подобово (від 125 грн.). Але, може, вам пощастить і ви знайдете санаторій або піонертабір, де кімнати порожні.

Зараз багато хто з цих приміщень ремонтуються. Хлопця можуть "дати притулок" будівельники, які роблять ремонт, за 400 грн. в місяць, в кімнаті 6-8 осіб.

Як шукати: шляхом обходу, озброївшись довідковою інформацією (в пошуковику пишіть "санаторії Києва та Київської області"). Можна просто приїхати в селище або місто, і вам місцеві жителі розкажуть, де знаходиться той, що ви шукаєте.

Куди сунути НЕ ВАРТО.

Вокзали. Кімнати відпочинку здаються тільки подобово, за саме поганенька місце заплатите від 70 грн. в день. Жити і прибирати там не можна - житло співробітникам не надається. А відчіпні вагони скасували років 5 назад.

Хостелли. Готелі для студентів коштують від 60 грн. на добу (в кімнаті кілька людей, зручність на поверсі). В місяць - 1800 грн. - дорого.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "10 способів дешево оселитися в столиці". інші Новини нерухомості дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Шагінян Тетяна

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Спасибі! Повідомлення надіслано.

10 способів дешево оселитися в столиці

18 серпня 2008, 21:40 Переглядів:

18 серпня 2008, 21:40 Переглядів:

Фото А.Іскріцкой.

1. КВАРТИРА В складчину

Убита 1-кімнатна квартира на околицях Києва коштує від 500 у.о. - потягнути такі гроші провінційний студент не зможе. Можна скооперуватися з іншими "бездомними": в "одиничці" розміститься 4 ліжка, що обійдеться в 125 у.о. у місяць. Вибирайте квартиру з 4-ма спальними місцями і заскленим балконом (лоджією). У теплу пору року і там "перекантуетесь".

Як шукати: в Інтернеті, на студентських форумах або на сайтах з нерухомості. Також на дошках оголошень в вузах можна знайти собі "компаньйона".

У столичному передмісті (Ірпінь, Буча, Бровари, Вишневе) зняти житло можна дешевше на 50 $ 100. Але якщо врахувати витрати на дорогу (5-7 грн. В день тільки до Києва, плюс ще по місту 1-3 грн.) І дорогі в порівнянні з Києвом компослуги, економія сумнівна.

2. КІМНАТА

Кімнату можна зняти в квартирі з господинею або підселитися до вже знімає. Залежно від зручностей (телевізор, хороші меблі, ремонт) віддасте від 800 до 1500 грн. в місяць за одноосібне користування кімнатою. Краще знайти поряд з вузом: так ви заощадите на транспорті.

Дешевше зняти кімнату в приватному будинку - від 500 грн. (Великі приватні сектори в Києві - на Нивках, Академмістечку, Відрадному, Борщагівці, Троєщині). Але, швидше за все, зручності будуть у дворі.

Подобово знімати навіть найдешевшу кімнату (ми знайшли за 60 грн. На добу) невигідно: коштуватиме мінімум 1800 грн. у місяць.

Як шукати: У агентствах з нерухомості, в газетах, в Інтернеті (майже всі оголошення на сайтах - від агентств, великий успіх якщо ви потрапите на господаря). За посередництво доведеться викласти від 30-50% від вартості оренди в місяць одноразово.

Пройдіться по дворах в спальних районах (найдальші райони від центральних станцій метро "Майдан", "Хрещатик"). Розпитайте у сидячих на лавках бабусь, хто здає кімнату. Пройшовшись буквально по одному району Києва, Дорогожичах, за пару годин нам вдалося домовитися з трьома бабусями.

3. ліжках

Вас розташовують у вже заселену кімнату, де живе кілька людей. Підселити можуть в комуналку, кімнату, в вагончик до робочих або в кімнату в приватному будинку. Через інтернет нам вдалося знайти за 350 грн. в місяць більш-менш пристойну пропозицію.

Подобово знімати ліжко обійдеться мінімум в 30 грн. в день (в кімнаті вже живуть 5 чоловік), тобто 900 грн. в міс.

Як шукати: також, як і квартиру-кімнату.

4. ЧУЖЕ ГУРТОЖИТОК

Пробуйте щастя в "чужих" студентських гуртожитках, але не в гуртожитках відомих вузів. Там щороку збільшується число абітурієнтів за рахунок розширення факультетів, і часто своїх студентом селити нікуди. Винятком може бути корпус, де живуть студенти, які навчаються на нерейтингових спеціальностях. Там перебору немає.

Ми обійшли з десяток столичних гуртожитків. Удача посміхнулася в декількох, що належать невеликим вузам і училищу. В одному нам вдалося домовитися з комендантом за 350 грн., В іншому - за 500 грн. Але при цьому нас попередили, що підселять в кімнату, де вже живуть кілька людей. Щомісяця потрібно буде платити по 350 грн.

Сімейні і відомчі гуртожитки обійдуться дорожче - від 500 грн. у місяць. Та й хабар коменданту буде побільше - в районі 1500 грн.

Як шукати: на станціях метро "Майдані" і "Хрещатику" є інформаційні автомати, із зазначенням вищих навчальних закладів та гуртожитків міста. Телефони общаг ми також знайшли і в Інтернеті, задавши в пошук "гуртожитки Києва". Можна купити довідник абітурієнта, в яких вказані контакти всіх вузів Києва. Зателефонуйте в приймальню - там вам підкажуть адреси. "Жовті сторінки" або телефонна довідкова так само можуть бути в допомогу. Допомагають з житлом і студентські профспілки: своїм студентам вони повинні допомогти без всяких "подяк", а ось чужому доведеться з чимось "під'їхати".

5. ДАЧА

Це непоганий варіант для студента, який буде її охороняти. Платити доведеться лише за електроенергію і газ (по 80-120 грн. На місяць). В обов'язки часто входить прибирання території, допомога в догляді за городом. Знайти такий "дах" вдасться перш за все за рекомендацією: незнайомого студента в приватний будинок, не дуже хочуть пускати. Але можна спробувати щастя в дачних кооперативах. Зараз - збір врожаю і легко застати господарів. Якщо вдасться справити хороше враження - буде дах над головою.

Як шукати: в дачних районах (Осокорки, Русанівські Сади, Нивки) або в передмісті. Зайдіть в сільраду - за шоколадку можна розговорити тамтешню секретарку і отримати інформацію.

РОБОТА З ЖИТЛОМ

6. Студенту можна влаштуватися охоронцем (доба-троє), з наданням житла. Ще підробити вдасться (1600-1800 грн. В міс.).

7. Можна влаштуватися на фірму прибиральницею і ночувати в офісі. Багато столичних офісів орендують квартири, тому там є душ.

Як шукати: У інтернеті, на сайтах з працевлаштування, в газетах. Можна звернутися до столичних центрів зайнятості, адреси яких є в довіднику Києва.

8. Ще варіант - влаштуватися прибиральницею або двірником в комунальному підприємстві. Забезпечать ліжком і зарплатою близько 1000 грн.

Як шукати: підкаже місце розташування комунальних підприємств (вони є в кожному районі) двірник. Про жеку дізнайтеся у консьєржа в під'їзді і у того ж двірника

9. Чи можна "за житло" наглядати за людьми похилого віку. Цей варіант більш прийнятний для дівчат - вони вселяють більшу довіру. Оплачувати доведеться тільки компослуги або символічну суму - за домовленістю (100-150 грн.). Натомість за кров доведеться згладжувати самотність і забезпечувати дідка продуктами, ліками.

Як шукати: по знайомим або соцслужбам. Їхні телефони підкажуть в гор.справке або можна знайти в інтернеті. Старенькі біля під'їздів розкажуть, хто з сусідів потребує компаньйона.

10. САНАТОРІЇ, дитячих таборів, БАЗИ ВІДПОЧИНКУ.

Їх дуже багато в Пущі Водиці, Ворзелі, Бучі. Але більшість з них викуплені. Тут здаються кімнати подобово (від 125 грн.). Але, може, вам пощастить і ви знайдете санаторій або піонертабір, де кімнати порожні.

Зараз багато хто з цих приміщень ремонтуються. Хлопця можуть "дати притулок" будівельники, які роблять ремонт, за 400 грн. в місяць, в кімнаті 6-8 осіб.

Як шукати: шляхом обходу, озброївшись довідковою інформацією (в пошуковику пишіть "санаторії Києва та Київської області"). Можна просто приїхати в селище або місто, і вам місцеві жителі розкажуть, де знаходиться той, що ви шукаєте.

Куди сунути НЕ ВАРТО.

Вокзали. Кімнати відпочинку здаються тільки подобово, за саме поганенька місце заплатите від 70 грн. в день. Жити і прибирати там не можна - житло співробітникам не надається. А відчіпні вагони скасували років 5 назад.

Хостелли. Готелі для студентів коштують від 60 грн. на добу (в кімнаті кілька людей, зручність на поверсі). В місяць - 1800 грн. - дорого.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "10 способів дешево оселитися в столиці". інші Новини нерухомості дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Шагінян Тетяна

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Спасибі! Повідомлення надіслано.

10 способів дешево оселитися в столиці

18 серпня 2008, 21:40 Переглядів:

18 серпня 2008, 21:40 Переглядів:

Фото А.Іскріцкой.

1. КВАРТИРА В складчину

Убита 1-кімнатна квартира на околицях Києва коштує від 500 у.о. - потягнути такі гроші провінційний студент не зможе. Можна скооперуватися з іншими "бездомними": в "одиничці" розміститься 4 ліжка, що обійдеться в 125 у.о. у місяць. Вибирайте квартиру з 4-ма спальними місцями і заскленим балконом (лоджією). У теплу пору року і там "перекантуетесь".

Як шукати: в Інтернеті, на студентських форумах або на сайтах з нерухомості. Також на дошках оголошень в вузах можна знайти собі "компаньйона".

У столичному передмісті (Ірпінь, Буча, Бровари, Вишневе) зняти житло можна дешевше на 50 $ 100. Але якщо врахувати витрати на дорогу (5-7 грн. В день тільки до Києва, плюс ще по місту 1-3 грн.) І дорогі в порівнянні з Києвом компослуги, економія сумнівна.

2. КІМНАТА

Кімнату можна зняти в квартирі з господинею або підселитися до вже знімає. Залежно від зручностей (телевізор, хороші меблі, ремонт) віддасте від 800 до 1500 грн. в місяць за одноосібне користування кімнатою. Краще знайти поряд з вузом: так ви заощадите на транспорті.

Дешевше зняти кімнату в приватному будинку - від 500 грн. (Великі приватні сектори в Києві - на Нивках, Академмістечку, Відрадному, Борщагівці, Троєщині). Але, швидше за все, зручності будуть у дворі.

Подобово знімати навіть найдешевшу кімнату (ми знайшли за 60 грн. На добу) невигідно: коштуватиме мінімум 1800 грн. у місяць.

Як шукати: У агентствах з нерухомості, в газетах, в Інтернеті (майже всі оголошення на сайтах - від агентств, великий успіх якщо ви потрапите на господаря). За посередництво доведеться викласти від 30-50% від вартості оренди в місяць одноразово.

Пройдіться по дворах в спальних районах (найдальші райони від центральних станцій метро "Майдан", "Хрещатик"). Розпитайте у сидячих на лавках бабусь, хто здає кімнату. Пройшовшись буквально по одному району Києва, Дорогожичах, за пару годин нам вдалося домовитися з трьома бабусями.

3. ліжках

Вас розташовують у вже заселену кімнату, де живе кілька людей. Підселити можуть в комуналку, кімнату, в вагончик до робочих або в кімнату в приватному будинку. Через інтернет нам вдалося знайти за 350 грн. в місяць більш-менш пристойну пропозицію.

Подобово знімати ліжко обійдеться мінімум в 30 грн. в день (в кімнаті вже живуть 5 чоловік), тобто 900 грн. в міс.

Як шукати: також, як і квартиру-кімнату.

4. ЧУЖЕ ГУРТОЖИТОК

Пробуйте щастя в "чужих" студентських гуртожитках, але не в гуртожитках відомих вузів. Там щороку збільшується число абітурієнтів за рахунок розширення факультетів, і часто своїх студентом селити нікуди. Винятком може бути корпус, де живуть студенти, які навчаються на нерейтингових спеціальностях. Там перебору немає.

Ми обійшли з десяток столичних гуртожитків. Удача посміхнулася в декількох, що належать невеликим вузам і училищу. В одному нам вдалося домовитися з комендантом за 350 грн., В іншому - за 500 грн. Але при цьому нас попередили, що підселять в кімнату, де вже живуть кілька людей. Щомісяця потрібно буде платити по 350 грн.

Сімейні і відомчі гуртожитки обійдуться дорожче - від 500 грн. у місяць. Та й хабар коменданту буде побільше - в районі 1500 грн.

Як шукати: на станціях метро "Майдані" і "Хрещатику" є інформаційні автомати, із зазначенням вищих навчальних закладів та гуртожитків міста. Телефони общаг ми також знайшли і в Інтернеті, задавши в пошук "гуртожитки Києва". Можна купити довідник абітурієнта, в яких вказані контакти всіх вузів Києва. Зателефонуйте в приймальню - там вам підкажуть адреси. "Жовті сторінки" або телефонна довідкова так само можуть бути в допомогу. Допомагають з житлом і студентські профспілки: своїм студентам вони повинні допомогти без всяких "подяк", а ось чужому доведеться з чимось "під'їхати".

5. ДАЧА

Це непоганий варіант для студента, який буде її охороняти. Платити доведеться лише за електроенергію і газ (по 80-120 грн. На місяць). В обов'язки часто входить прибирання території, допомога в догляді за городом. Знайти такий "дах" вдасться перш за все за рекомендацією: незнайомого студента в приватний будинок, не дуже хочуть пускати. Але можна спробувати щастя в дачних кооперативах. Зараз - збір врожаю і легко застати господарів. Якщо вдасться справити хороше враження - буде дах над головою.

Як шукати: в дачних районах (Осокорки, Русанівські Сади, Нивки) або в передмісті. Зайдіть в сільраду - за шоколадку можна розговорити тамтешню секретарку і отримати інформацію.

РОБОТА З ЖИТЛОМ

6. Студенту можна влаштуватися охоронцем (доба-троє), з наданням житла. Ще підробити вдасться (1600-1800 грн. В міс.).

7. Можна влаштуватися на фірму прибиральницею і ночувати в офісі. Багато столичних офісів орендують квартири, тому там є душ.

Як шукати: У інтернеті, на сайтах з працевлаштування, в газетах. Можна звернутися до столичних центрів зайнятості, адреси яких є в довіднику Києва.

8. Ще варіант - влаштуватися прибиральницею або двірником в комунальному підприємстві. Забезпечать ліжком і зарплатою близько 1000 грн.

Як шукати: підкаже місце розташування комунальних підприємств (вони є в кожному районі) двірник. Про жеку дізнайтеся у консьєржа в під'їзді і у того ж двірника

9. Чи можна "за житло" наглядати за людьми похилого віку. Цей варіант більш прийнятний для дівчат - вони вселяють більшу довіру. Оплачувати доведеться тільки компослуги або символічну суму - за домовленістю (100-150 грн.). Натомість за кров доведеться згладжувати самотність і забезпечувати дідка продуктами, ліками.

Як шукати: по знайомим або соцслужбам. Їхні телефони підкажуть в гор.справке або можна знайти в інтернеті. Старенькі біля під'їздів розкажуть, хто з сусідів потребує компаньйона.

10. САНАТОРІЇ, дитячих таборів, БАЗИ ВІДПОЧИНКУ.

Їх дуже багато в Пущі Водиці, Ворзелі, Бучі. Але більшість з них викуплені. Тут здаються кімнати подобово (від 125 грн.). Але, може, вам пощастить і ви знайдете санаторій або піонертабір, де кімнати порожні.

Зараз багато хто з цих приміщень ремонтуються. Хлопця можуть "дати притулок" будівельники, які роблять ремонт, за 400 грн. в місяць, в кімнаті 6-8 осіб.

Як шукати: шляхом обходу, озброївшись довідковою інформацією (в пошуковику пишіть "санаторії Києва та Київської області"). Можна просто приїхати в селище або місто, і вам місцеві жителі розкажуть, де знаходиться той, що ви шукаєте.

Куди сунути НЕ ВАРТО.

Вокзали. Кімнати відпочинку здаються тільки подобово, за саме поганенька місце заплатите від 70 грн. в день. Жити і прибирати там не можна - житло співробітникам не надається. А відчіпні вагони скасували років 5 назад.

Хостелли. Готелі для студентів коштують від 60 грн. на добу (в кімнаті кілька людей, зручність на поверсі). В місяць - 1800 грн. - дорого.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "10 способів дешево оселитися в столиці". інші Новини нерухомості дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Шагінян Тетяна

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Спасибі! Повідомлення надіслано.

10 способів дешево оселитися в столиці

18 серпня 2008, 21:40 Переглядів:

18 серпня 2008, 21:40 Переглядів:

Фото А.Іскріцкой.

1. КВАРТИРА В складчину

Убита 1-кімнатна квартира на околицях Києва коштує від 500 у.о. - потягнути такі гроші провінційний студент не зможе. Можна скооперуватися з іншими "бездомними": в "одиничці" розміститься 4 ліжка, що обійдеться в 125 у.о. у місяць. Вибирайте квартиру з 4-ма спальними місцями і заскленим балконом (лоджією). У теплу пору року і там "перекантуетесь".

Як шукати: в Інтернеті, на студентських форумах або на сайтах з нерухомості. Також на дошках оголошень в вузах можна знайти собі "компаньйона".

У столичному передмісті (Ірпінь, Буча, Бровари, Вишневе) зняти житло можна дешевше на 50 $ 100. Але якщо врахувати витрати на дорогу (5-7 грн. В день тільки до Києва, плюс ще по місту 1-3 грн.) І дорогі в порівнянні з Києвом компослуги, економія сумнівна.

2. КІМНАТА

Кімнату можна зняти в квартирі з господинею або підселитися до вже знімає. Залежно від зручностей (телевізор, хороші меблі, ремонт) віддасте від 800 до 1500 грн. в місяць за одноосібне користування кімнатою. Краще знайти поряд з вузом: так ви заощадите на транспорті.

Дешевше зняти кімнату в приватному будинку - від 500 грн. (Великі приватні сектори в Києві - на Нивках, Академмістечку, Відрадному, Борщагівці, Троєщині). Але, швидше за все, зручності будуть у дворі.

Подобово знімати навіть найдешевшу кімнату (ми знайшли за 60 грн. На добу) невигідно: коштуватиме мінімум 1800 грн. у місяць.

Як шукати: У агентствах з нерухомості, в газетах, в Інтернеті (майже всі оголошення на сайтах - від агентств, великий успіх якщо ви потрапите на господаря). За посередництво доведеться викласти від 30-50% від вартості оренди в місяць одноразово.

Пройдіться по дворах в спальних районах (найдальші райони від центральних станцій метро "Майдан", "Хрещатик"). Розпитайте у сидячих на лавках бабусь, хто здає кімнату. Пройшовшись буквально по одному району Києва, Дорогожичах, за пару годин нам вдалося домовитися з трьома бабусями.

3. ліжках

Вас розташовують у вже заселену кімнату, де живе кілька людей. Підселити можуть в комуналку, кімнату, в вагончик до робочих або в кімнату в приватному будинку. Через інтернет нам вдалося знайти за 350 грн. в місяць більш-менш пристойну пропозицію.

Подобово знімати ліжко обійдеться мінімум в 30 грн. в день (в кімнаті вже живуть 5 чоловік), тобто 900 грн. в міс.

Як шукати: також, як і квартиру-кімнату.

4. ЧУЖЕ ГУРТОЖИТОК

Пробуйте щастя в "чужих" студентських гуртожитках, але не в гуртожитках відомих вузів. Там щороку збільшується число абітурієнтів за рахунок розширення факультетів, і часто своїх студентом селити нікуди. Винятком може бути корпус, де живуть студенти, які навчаються на нерейтингових спеціальностях. Там перебору немає.

Ми обійшли з десяток столичних гуртожитків. Удача посміхнулася в декількох, що належать невеликим вузам і училищу. В одному нам вдалося домовитися з комендантом за 350 грн., В іншому - за 500 грн. Але при цьому нас попередили, що підселять в кімнату, де вже живуть кілька людей. Щомісяця потрібно буде платити по 350 грн.

Сімейні і відомчі гуртожитки обійдуться дорожче - від 500 грн. у місяць. Та й хабар коменданту буде побільше - в районі 1500 грн.

Як шукати: на станціях метро "Майдані" і "Хрещатику" є інформаційні автомати, із зазначенням вищих навчальних закладів та гуртожитків міста. Телефони общаг ми також знайшли і в Інтернеті, задавши в пошук "гуртожитки Києва". Можна купити довідник абітурієнта, в яких вказані контакти всіх вузів Києва. Зателефонуйте в приймальню - там вам підкажуть адреси. "Жовті сторінки" або телефонна довідкова так само можуть бути в допомогу. Допомагають з житлом і студентські профспілки: своїм студентам вони повинні допомогти без всяких "подяк", а ось чужому доведеться з чимось "під'їхати".

5. ДАЧА

Це непоганий варіант для студента, який буде її охороняти. Платити доведеться лише за електроенергію і газ (по 80-120 грн. На місяць). В обов'язки часто входить прибирання території, допомога в догляді за городом. Знайти такий "дах" вдасться перш за все за рекомендацією: незнайомого студента в приватний будинок, не дуже хочуть пускати. Але можна спробувати щастя в дачних кооперативах. Зараз - збір врожаю і легко застати господарів. Якщо вдасться справити хороше враження - буде дах над головою.

Як шукати: в дачних районах (Осокорки, Русанівські Сади, Нивки) або в передмісті. Зайдіть в сільраду - за шоколадку можна розговорити тамтешню секретарку і отримати інформацію.

РОБОТА З ЖИТЛОМ

6. Студенту можна влаштуватися охоронцем (доба-троє), з наданням житла. Ще підробити вдасться (1600-1800 грн. В міс.).

7. Можна влаштуватися на фірму прибиральницею і ночувати в офісі. Багато столичних офісів орендують квартири, тому там є душ.

Як шукати: У інтернеті, на сайтах з працевлаштування, в газетах. Можна звернутися до столичних центрів зайнятості, адреси яких є в довіднику Києва.

8. Ще варіант - влаштуватися прибиральницею або двірником в комунальному підприємстві. Забезпечать ліжком і зарплатою близько 1000 грн.

Як шукати: підкаже місце розташування комунальних підприємств (вони є в кожному районі) двірник. Про жеку дізнайтеся у консьєржа в під'їзді і у того ж двірника

9. Чи можна "за житло" наглядати за людьми похилого віку. Цей варіант більш прийнятний для дівчат - вони вселяють більшу довіру. Оплачувати доведеться тільки компослуги або символічну суму - за домовленістю (100-150 грн.). Натомість за кров доведеться згладжувати самотність і забезпечувати дідка продуктами, ліками.

Як шукати: по знайомим або соцслужбам. Їхні телефони підкажуть в гор.справке або можна знайти в інтернеті. Старенькі біля під'їздів розкажуть, хто з сусідів потребує компаньйона.

10. САНАТОРІЇ, дитячих таборів, БАЗИ ВІДПОЧИНКУ.

Їх дуже багато в Пущі Водиці, Ворзелі, Бучі. Але більшість з них викуплені. Тут здаються кімнати подобово (від 125 грн.). Але, може, вам пощастить і ви знайдете санаторій або піонертабір, де кімнати порожні.

Зараз багато хто з цих приміщень ремонтуються. Хлопця можуть "дати притулок" будівельники, які роблять ремонт, за 400 грн. в місяць, в кімнаті 6-8 осіб.

Як шукати: шляхом обходу, озброївшись довідковою інформацією (в пошуковику пишіть "санаторії Києва та Київської області"). Можна просто приїхати в селище або місто, і вам місцеві жителі розкажуть, де знаходиться той, що ви шукаєте.

Куди сунути НЕ ВАРТО.

Вокзали. Кімнати відпочинку здаються тільки подобово, за саме поганенька місце заплатите від 70 грн. в день. Жити і прибирати там не можна - житло співробітникам не надається. А відчіпні вагони скасували років 5 назад.

Хостелли. Готелі для студентів коштують від 60 грн. на добу (в кімнаті кілька людей, зручність на поверсі). В місяць - 1800 грн. - дорого.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "10 способів дешево оселитися в столиці". інші Новини нерухомості дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Шагінян Тетяна

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Спасибі! Повідомлення надіслано.

10 способів дешево оселитися в столиці

18 серпня 2008, 21:40 Переглядів:

18 серпня 2008, 21:40 Переглядів:

Фото А.Іскріцкой.

1. КВАРТИРА В складчину

Убита 1-кімнатна квартира на околицях Києва коштує від 500 у.о. - потягнути такі гроші провінційний студент не зможе. Можна скооперуватися з іншими "бездомними": в "одиничці" розміститься 4 ліжка, що обійдеться в 125 у.о. у місяць. Вибирайте квартиру з 4-ма спальними місцями і заскленим балконом (лоджією). У теплу пору року і там "перекантуетесь".

Як шукати: в Інтернеті, на студентських форумах або на сайтах з нерухомості. Також на дошках оголошень в вузах можна знайти собі "компаньйона".

У столичному передмісті (Ірпінь, Буча, Бровари, Вишневе) зняти житло можна дешевше на 50 $ 100. Але якщо врахувати витрати на дорогу (5-7 грн. В день тільки до Києва, плюс ще по місту 1-3 грн.) І дорогі в порівнянні з Києвом компослуги, економія сумнівна.

2. КІМНАТА

Кімнату можна зняти в квартирі з господинею або підселитися до вже знімає. Залежно від зручностей (телевізор, хороші меблі, ремонт) віддасте від 800 до 1500 грн. в місяць за одноосібне користування кімнатою. Краще знайти поряд з вузом: так ви заощадите на транспорті.

Дешевше зняти кімнату в приватному будинку - від 500 грн. (Великі приватні сектори в Києві - на Нивках, Академмістечку, Відрадному, Борщагівці, Троєщині). Але, швидше за все, зручності будуть у дворі.

Подобово знімати навіть найдешевшу кімнату (ми знайшли за 60 грн. На добу) невигідно: коштуватиме мінімум 1800 грн. у місяць.

Як шукати: У агентствах з нерухомості, в газетах, в Інтернеті (майже всі оголошення на сайтах - від агентств, великий успіх якщо ви потрапите на господаря). За посередництво доведеться викласти від 30-50% від вартості оренди в місяць одноразово.

Пройдіться по дворах в спальних районах (найдальші райони від центральних станцій метро "Майдан", "Хрещатик"). Розпитайте у сидячих на лавках бабусь, хто здає кімнату. Пройшовшись буквально по одному району Києва, Дорогожичах, за пару годин нам вдалося домовитися з трьома бабусями.

3. ліжках

Вас розташовують у вже заселену кімнату, де живе кілька людей. Підселити можуть в комуналку, кімнату, в вагончик до робочих або в кімнату в приватному будинку. Через інтернет нам вдалося знайти за 350 грн. в місяць більш-менш пристойну пропозицію.

Подобово знімати ліжко обійдеться мінімум в 30 грн. в день (в кімнаті вже живуть 5 чоловік), тобто 900 грн. в міс.

Як шукати: також, як і квартиру-кімнату.

4. ЧУЖЕ ГУРТОЖИТОК

Пробуйте щастя в "чужих" студентських гуртожитках, але не в гуртожитках відомих вузів. Там щороку збільшується число абітурієнтів за рахунок розширення факультетів, і часто своїх студентом селити нікуди. Винятком може бути корпус, де живуть студенти, які навчаються на нерейтингових спеціальностях. Там перебору немає.

Ми обійшли з десяток столичних гуртожитків. Удача посміхнулася в декількох, що належать невеликим вузам і училищу. В одному нам вдалося домовитися з комендантом за 350 грн., В іншому - за 500 грн. Але при цьому нас попередили, що підселять в кімнату, де вже живуть кілька людей. Щомісяця потрібно буде платити по 350 грн.

Сімейні і відомчі гуртожитки обійдуться дорожче - від 500 грн. у місяць. Та й хабар коменданту буде побільше - в районі 1500 грн.

Як шукати: на станціях метро "Майдані" і "Хрещатику" є інформаційні автомати, із зазначенням вищих навчальних закладів та гуртожитків міста. Телефони общаг ми також знайшли і в Інтернеті, задавши в пошук "гуртожитки Києва". Можна купити довідник абітурієнта, в яких вказані контакти всіх вузів Києва. Зателефонуйте в приймальню - там вам підкажуть адреси. "Жовті сторінки" або телефонна довідкова так само можуть бути в допомогу. Допомагають з житлом і студентські профспілки: своїм студентам вони повинні допомогти без всяких "подяк", а ось чужому доведеться з чимось "під'їхати".

5. ДАЧА

Це непоганий варіант для студента, який буде її охороняти. Платити доведеться лише за електроенергію і газ (по 80-120 грн. На місяць). В обов'язки часто входить прибирання території, допомога в догляді за городом. Знайти такий "дах" вдасться перш за все за рекомендацією: незнайомого студента в приватний будинок, не дуже хочуть пускати. Але можна спробувати щастя в дачних кооперативах. Зараз - збір врожаю і легко застати господарів. Якщо вдасться справити хороше враження - буде дах над головою.

Як шукати: в дачних районах (Осокорки, Русанівські Сади, Нивки) або в передмісті. Зайдіть в сільраду - за шоколадку можна розговорити тамтешню секретарку і отримати інформацію.

РОБОТА З ЖИТЛОМ

6. Студенту можна влаштуватися охоронцем (доба-троє), з наданням житла. Ще підробити вдасться (1600-1800 грн. В міс.).

7. Можна влаштуватися на фірму прибиральницею і ночувати в офісі. Багато столичних офісів орендують квартири, тому там є душ.

Як шукати: У інтернеті, на сайтах з працевлаштування, в газетах. Можна звернутися до столичних центрів зайнятості, адреси яких є в довіднику Києва.

8. Ще варіант - влаштуватися прибиральницею або двірником в комунальному підприємстві. Забезпечать ліжком і зарплатою близько 1000 грн.

Як шукати: підкаже місце розташування комунальних підприємств (вони є в кожному районі) двірник. Про жеку дізнайтеся у консьєржа в під'їзді і у того ж двірника

9. Чи можна "за житло" наглядати за людьми похилого віку. Цей варіант більш прийнятний для дівчат - вони вселяють більшу довіру. Оплачувати доведеться тільки компослуги або символічну суму - за домовленістю (100-150 грн.). Натомість за кров доведеться згладжувати самотність і забезпечувати дідка продуктами, ліками.

Як шукати: по знайомим або соцслужбам. Їхні телефони підкажуть в гор.справке або можна знайти в інтернеті. Старенькі біля під'їздів розкажуть, хто з сусідів потребує компаньйона.

10. САНАТОРІЇ, дитячих таборів, БАЗИ ВІДПОЧИНКУ.

Їх дуже багато в Пущі Водиці, Ворзелі, Бучі. Але більшість з них викуплені. Тут здаються кімнати подобово (від 125 грн.). Але, може, вам пощастить і ви знайдете санаторій або піонертабір, де кімнати порожні.

Зараз багато хто з цих приміщень ремонтуються. Хлопця можуть "дати притулок" будівельники, які роблять ремонт, за 400 грн. в місяць, в кімнаті 6-8 осіб.

Як шукати: шляхом обходу, озброївшись довідковою інформацією (в пошуковику пишіть "санаторії Києва та Київської області"). Можна просто приїхати в селище або місто, і вам місцеві жителі розкажуть, де знаходиться той, що ви шукаєте.

Куди сунути НЕ ВАРТО.

Вокзали. Кімнати відпочинку здаються тільки подобово, за саме поганенька місце заплатите від 70 грн. в день. Жити і прибирати там не можна - житло співробітникам не надається. А відчіпні вагони скасували років 5 назад.

Хостелли. Готелі для студентів коштують від 60 грн. на добу (в кімнаті кілька людей, зручність на поверсі). В місяць - 1800 грн. - дорого.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "10 способів дешево оселитися в столиці". інші Новини нерухомості дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Шагінян Тетяна

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Спасибі! Повідомлення надіслано.

10 способів дешево оселитися в столиці

18 серпня 2008, 21:40 Переглядів:

18 серпня 2008, 21:40 Переглядів:

Фото А.Іскріцкой.

1. КВАРТИРА В складчину

Убита 1-кімнатна квартира на околицях Києва коштує від 500 у.о. - потягнути такі гроші провінційний студент не зможе. Можна скооперуватися з іншими "бездомними": в "одиничці" розміститься 4 ліжка, що обійдеться в 125 у.о. у місяць. Вибирайте квартиру з 4-ма спальними місцями і заскленим балконом (лоджією). У теплу пору року і там "перекантуетесь".

Як шукати: в Інтернеті, на студентських форумах або на сайтах з нерухомості. Також на дошках оголошень в вузах можна знайти собі "компаньйона".

У столичному передмісті (Ірпінь, Буча, Бровари, Вишневе) зняти житло можна дешевше на 50 $ 100. Але якщо врахувати витрати на дорогу (5-7 грн. В день тільки до Києва, плюс ще по місту 1-3 грн.) І дорогі в порівнянні з Києвом компослуги, економія сумнівна.

2. КІМНАТА

Кімнату можна зняти в квартирі з господинею або підселитися до вже знімає. Залежно від зручностей (телевізор, хороші меблі, ремонт) віддасте від 800 до 1500 грн. в місяць за одноосібне користування кімнатою. Краще знайти поряд з вузом: так ви заощадите на транспорті.

Дешевше зняти кімнату в приватному будинку - від 500 грн. (Великі приватні сектори в Києві - на Нивках, Академмістечку, Відрадному, Борщагівці, Троєщині). Але, швидше за все, зручності будуть у дворі.

Подобово знімати навіть найдешевшу кімнату (ми знайшли за 60 грн. На добу) невигідно: коштуватиме мінімум 1800 грн. у місяць.

Як шукати: У агентствах з нерухомості, в газетах, в Інтернеті (майже всі оголошення на сайтах - від агентств, великий успіх якщо ви потрапите на господаря). За посередництво доведеться викласти від 30-50% від вартості оренди в місяць одноразово.

Пройдіться по дворах в спальних районах (найдальші райони від центральних станцій метро "Майдан", "Хрещатик"). Розпитайте у сидячих на лавках бабусь, хто здає кімнату. Пройшовшись буквально по одному району Києва, Дорогожичах, за пару годин нам вдалося домовитися з трьома бабусями.

3. ліжках

Вас розташовують у вже заселену кімнату, де живе кілька людей. Підселити можуть в комуналку, кімнату, в вагончик до робочих або в кімнату в приватному будинку. Через інтернет нам вдалося знайти за 350 грн. в місяць більш-менш пристойну пропозицію.

Подобово знімати ліжко обійдеться мінімум в 30 грн. в день (в кімнаті вже живуть 5 чоловік), тобто 900 грн. в міс.

Як шукати: також, як і квартиру-кімнату.

4. ЧУЖЕ ГУРТОЖИТОК

Пробуйте щастя в "чужих" студентських гуртожитках, але не в гуртожитках відомих вузів. Там щороку збільшується число абітурієнтів за рахунок розширення факультетів, і часто своїх студентом селити нікуди. Винятком може бути корпус, де живуть студенти, які навчаються на нерейтингових спеціальностях. Там перебору немає.

Ми обійшли з десяток столичних гуртожитків. Удача посміхнулася в декількох, що належать невеликим вузам і училищу. В одному нам вдалося домовитися з комендантом за 350 грн., В іншому - за 500 грн. Але при цьому нас попередили, що підселять в кімнату, де вже живуть кілька людей. Щомісяця потрібно буде платити по 350 грн.

Сімейні і відомчі гуртожитки обійдуться дорожче - від 500 грн. у місяць. Та й хабар коменданту буде побільше - в районі 1500 грн.

Як шукати: на станціях метро "Майдані" і "Хрещатику" є інформаційні автомати, із зазначенням вищих навчальних закладів та гуртожитків міста. Телефони общаг ми також знайшли і в Інтернеті, задавши в пошук "гуртожитки Києва". Можна купити довідник абітурієнта, в яких вказані контакти всіх вузів Києва. Зателефонуйте в приймальню - там вам підкажуть адреси. "Жовті сторінки" або телефонна довідкова так само можуть бути в допомогу. Допомагають з житлом і студентські профспілки: своїм студентам вони повинні допомогти без всяких "подяк", а ось чужому доведеться з чимось "під'їхати".

5. ДАЧА

Це непоганий варіант для студента, який буде її охороняти. Платити доведеться лише за електроенергію і газ (по 80-120 грн. На місяць). В обов'язки часто входить прибирання території, допомога в догляді за городом. Знайти такий "дах" вдасться перш за все за рекомендацією: незнайомого студента в приватний будинок, не дуже хочуть пускати. Але можна спробувати щастя в дачних кооперативах. Зараз - збір врожаю і легко застати господарів. Якщо вдасться справити хороше враження - буде дах над головою.

Як шукати: в дачних районах (Осокорки, Русанівські Сади, Нивки) або в передмісті. Зайдіть в сільраду - за шоколадку можна розговорити тамтешню секретарку і отримати інформацію.

РОБОТА З ЖИТЛОМ

6. Студенту можна влаштуватися охоронцем (доба-троє), з наданням житла. Ще підробити вдасться (1600-1800 грн. В міс.).

7. Можна влаштуватися на фірму прибиральницею і ночувати в офісі. Багато столичних офісів орендують квартири, тому там є душ.

Як шукати: У інтернеті, на сайтах з працевлаштування, в газетах. Можна звернутися до столичних центрів зайнятості, адреси яких є в довіднику Києва.

8. Ще варіант - влаштуватися прибиральницею або двірником в комунальному підприємстві. Забезпечать ліжком і зарплатою близько 1000 грн.

Як шукати: підкаже місце розташування комунальних підприємств (вони є в кожному районі) двірник. Про жеку дізнайтеся у консьєржа в під'їзді і у того ж двірника

9. Чи можна "за житло" наглядати за людьми похилого віку. Цей варіант більш прийнятний для дівчат - вони вселяють більшу довіру. Оплачувати доведеться тільки компослуги або символічну суму - за домовленістю (100-150 грн.). Натомість за кров доведеться згладжувати самотність і забезпечувати дідка продуктами, ліками.

Як шукати: по знайомим або соцслужбам. Їхні телефони підкажуть в гор.справке або можна знайти в інтернеті. Старенькі біля під'їздів розкажуть, хто з сусідів потребує компаньйона.

10. САНАТОРІЇ, дитячих таборів, БАЗИ ВІДПОЧИНКУ.

Їх дуже багато в Пущі Водиці, Ворзелі, Бучі. Але більшість з них викуплені. Тут здаються кімнати подобово (від 125 грн.). Але, може, вам пощастить і ви знайдете санаторій або піонертабір, де кімнати порожні.

Зараз багато хто з цих приміщень ремонтуються. Хлопця можуть "дати притулок" будівельники, які роблять ремонт, за 400 грн. в місяць, в кімнаті 6-8 осіб.

Як шукати: шляхом обходу, озброївшись довідковою інформацією (в пошуковику пишіть "санаторії Києва та Київської області"). Можна просто приїхати в селище або місто, і вам місцеві жителі розкажуть, де знаходиться той, що ви шукаєте.

Куди сунути НЕ ВАРТО.

Вокзали. Кімнати відпочинку здаються тільки подобово, за саме поганенька місце заплатите від 70 грн. в день. Жити і прибирати там не можна - житло співробітникам не надається. А відчіпні вагони скасували років 5 назад.

Хостелли. Готелі для студентів коштують від 60 грн. на добу (в кімнаті кілька людей, зручність на поверсі). В місяць - 1800 грн. - дорого.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "10 способів дешево оселитися в столиці". інші Новини нерухомості дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Шагінян Тетяна

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Спасибі! Повідомлення надіслано.

10 способів дешево оселитися в столиці

18 серпня 2008, 21:40 Переглядів:

18 серпня 2008, 21:40 Переглядів:

Фото А.Іскріцкой.

1. КВАРТИРА В складчину

Убита 1-кімнатна квартира на околицях Києва коштує від 500 у.о. - потягнути такі гроші провінційний студент не зможе. Можна скооперуватися з іншими "бездомними": в "одиничці" розміститься 4 ліжка, що обійдеться в 125 у.о. у місяць. Вибирайте квартиру з 4-ма спальними місцями і заскленим балконом (лоджією). У теплу пору року і там "перекантуетесь".

Як шукати: в Інтернеті, на студентських форумах або на сайтах з нерухомості. Також на дошках оголошень в вузах можна знайти собі "компаньйона".

У столичному передмісті (Ірпінь, Буча, Бровари, Вишневе) зняти житло можна дешевше на 50 $ 100. Але якщо врахувати витрати на дорогу (5-7 грн. В день тільки до Києва, плюс ще по місту 1-3 грн.) І дорогі в порівнянні з Києвом компослуги, економія сумнівна.

2. КІМНАТА

Кімнату можна зняти в квартирі з господинею або підселитися до вже знімає. Залежно від зручностей (телевізор, хороші меблі, ремонт) віддасте від 800 до 1500 грн. в місяць за одноосібне користування кімнатою. Краще знайти поряд з вузом: так ви заощадите на транспорті.

Дешевше зняти кімнату в приватному будинку - від 500 грн. (Великі приватні сектори в Києві - на Нивках, Академмістечку, Відрадному, Борщагівці, Троєщині). Але, швидше за все, зручності будуть у дворі.

Подобово знімати навіть найдешевшу кімнату (ми знайшли за 60 грн. На добу) невигідно: коштуватиме мінімум 1800 грн. у місяць.

Як шукати: У агентствах з нерухомості, в газетах, в Інтернеті (майже всі оголошення на сайтах - від агентств, великий успіх якщо ви потрапите на господаря). За посередництво доведеться викласти від 30-50% від вартості оренди в місяць одноразово.

Пройдіться по дворах в спальних районах (найдальші райони від центральних станцій метро "Майдан", "Хрещатик"). Розпитайте у сидячих на лавках бабусь, хто здає кімнату. Пройшовшись буквально по одному району Києва, Дорогожичах, за пару годин нам вдалося домовитися з трьома бабусями.

3. ліжках

Вас розташовують у вже заселену кімнату, де живе кілька людей. Підселити можуть в комуналку, кімнату, в вагончик до робочих або в кімнату в приватному будинку. Через інтернет нам вдалося знайти за 350 грн. в місяць більш-менш пристойну пропозицію.

Подобово знімати ліжко обійдеться мінімум в 30 грн. в день (в кімнаті вже живуть 5 чоловік), тобто 900 грн. в міс.

Як шукати: також, як і квартиру-кімнату.

4. ЧУЖЕ ГУРТОЖИТОК

Пробуйте щастя в "чужих" студентських гуртожитках, але не в гуртожитках відомих вузів. Там щороку збільшується число абітурієнтів за рахунок розширення факультетів, і часто своїх студентом селити нікуди. Винятком може бути корпус, де живуть студенти, які навчаються на нерейтингових спеціальностях. Там перебору немає.

Ми обійшли з десяток столичних гуртожитків. Удача посміхнулася в декількох, що належать невеликим вузам і училищу. В одному нам вдалося домовитися з комендантом за 350 грн., В іншому - за 500 грн. Але при цьому нас попередили, що підселять в кімнату, де вже живуть кілька людей. Щомісяця потрібно буде платити по 350 грн.

Сімейні і відомчі гуртожитки обійдуться дорожче - від 500 грн. у місяць. Та й хабар коменданту буде побільше - в районі 1500 грн.

Як шукати: на станціях метро "Майдані" і "Хрещатику" є інформаційні автомати, із зазначенням вищих навчальних закладів та гуртожитків міста. Телефони общаг ми також знайшли і в Інтернеті, задавши в пошук "гуртожитки Києва". Можна купити довідник абітурієнта, в яких вказані контакти всіх вузів Києва. Зателефонуйте в приймальню - там вам підкажуть адреси. "Жовті сторінки" або телефонна довідкова так само можуть бути в допомогу. Допомагають з житлом і студентські профспілки: своїм студентам вони повинні допомогти без всяких "подяк", а ось чужому доведеться з чимось "під'їхати".

5. ДАЧА

Це непоганий варіант для студента, який буде її охороняти. Платити доведеться лише за електроенергію і газ (по 80-120 грн. На місяць). В обов'язки часто входить прибирання території, допомога в догляді за городом. Знайти такий "дах" вдасться перш за все за рекомендацією: незнайомого студента в приватний будинок, не дуже хочуть пускати. Але можна спробувати щастя в дачних кооперативах. Зараз - збір врожаю і легко застати господарів. Якщо вдасться справити хороше враження - буде дах над головою.

Як шукати: в дачних районах (Осокорки, Русанівські Сади, Нивки) або в передмісті. Зайдіть в сільраду - за шоколадку можна розговорити тамтешню секретарку і отримати інформацію.

РОБОТА З ЖИТЛОМ

6. Студенту можна влаштуватися охоронцем (доба-троє), з наданням житла. Ще підробити вдасться (1600-1800 грн. В міс.).

7. Можна влаштуватися на фірму прибиральницею і ночувати в офісі. Багато столичних офісів орендують квартири, тому там є душ.

Як шукати: У інтернеті, на сайтах з працевлаштування, в газетах. Можна звернутися до столичних центрів зайнятості, адреси яких є в довіднику Києва.

8. Ще варіант - влаштуватися прибиральницею або двірником в комунальному підприємстві. Забезпечать ліжком і зарплатою близько 1000 грн.

Як шукати: підкаже місце розташування комунальних підприємств (вони є в кожному районі) двірник. Про жеку дізнайтеся у консьєржа в під'їзді і у того ж двірника

9. Чи можна "за житло" наглядати за людьми похилого віку. Цей варіант більш прийнятний для дівчат - вони вселяють більшу довіру. Оплачувати доведеться тільки компослуги або символічну суму - за домовленістю (100-150 грн.). Натомість за кров доведеться згладжувати самотність і забезпечувати дідка продуктами, ліками.

Як шукати: по знайомим або соцслужбам. Їхні телефони підкажуть в гор.справке або можна знайти в інтернеті. Старенькі біля під'їздів розкажуть, хто з сусідів потребує компаньйона.

10. САНАТОРІЇ, дитячих таборів, БАЗИ ВІДПОЧИНКУ.

Їх дуже багато в Пущі Водиці, Ворзелі, Бучі. Але більшість з них викуплені. Тут здаються кімнати подобово (від 125 грн.). Але, може, вам пощастить і ви знайдете санаторій або піонертабір, де кімнати порожні.

Зараз багато хто з цих приміщень ремонтуються. Хлопця можуть "дати притулок" будівельники, які роблять ремонт, за 400 грн. в місяць, в кімнаті 6-8 осіб.

Як шукати: шляхом обходу, озброївшись довідковою інформацією (в пошуковику пишіть "санаторії Києва та Київської області"). Можна просто приїхати в селище або місто, і вам місцеві жителі розкажуть, де знаходиться той, що ви шукаєте.

Куди сунути НЕ ВАРТО.

Вокзали. Кімнати відпочинку здаються тільки подобово, за саме поганенька місце заплатите від 70 грн. в день. Жити і прибирати там не можна - житло співробітникам не надається. А відчіпні вагони скасували років 5 назад.

Хостелли. Готелі для студентів коштують від 60 грн. на добу (в кімнаті кілька людей, зручність на поверсі). В місяць - 1800 грн. - дорого.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "10 способів дешево оселитися в столиці". інші Новини нерухомості дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Шагінян Тетяна

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Спасибі! Повідомлення надіслано.

10 способів дешево оселитися в столиці

18 серпня 2008, 21:40 Переглядів:

18 серпня 2008, 21:40 Переглядів:

Фото А.Іскріцкой.

1. КВАРТИРА В складчину

Убита 1-кімнатна квартира на околицях Києва коштує від 500 у.о. - потягнути такі гроші провінційний студент не зможе. Можна скооперуватися з іншими "бездомними": в "одиничці" розміститься 4 ліжка, що обійдеться в 125 у.о. у місяць. Вибирайте квартиру з 4-ма спальними місцями і заскленим балконом (лоджією). У теплу пору року і там "перекантуетесь".

Як шукати: в Інтернеті, на студентських форумах або на сайтах з нерухомості. Також на дошках оголошень в вузах можна знайти собі "компаньйона".

У столичному передмісті (Ірпінь, Буча, Бровари, Вишневе) зняти житло можна дешевше на 50 $ 100. Але якщо врахувати витрати на дорогу (5-7 грн. В день тільки до Києва, плюс ще по місту 1-3 грн.) І дорогі в порівнянні з Києвом компослуги, економія сумнівна.

2. КІМНАТА

Кімнату можна зняти в квартирі з господинею або підселитися до вже знімає. Залежно від зручностей (телевізор, хороші меблі, ремонт) віддасте від 800 до 1500 грн. в місяць за одноосібне користування кімнатою. Краще знайти поряд з вузом: так ви заощадите на транспорті.

Дешевше зняти кімнату в приватному будинку - від 500 грн. (Великі приватні сектори в Києві - на Нивках, Академмістечку, Відрадному, Борщагівці, Троєщині). Але, швидше за все, зручності будуть у дворі.

Подобово знімати навіть найдешевшу кімнату (ми знайшли за 60 грн. На добу) невигідно: коштуватиме мінімум 1800 грн. у місяць.

Як шукати: У агентствах з нерухомості, в газетах, в Інтернеті (майже всі оголошення на сайтах - від агентств, великий успіх якщо ви потрапите на господаря). За посередництво доведеться викласти від 30-50% від вартості оренди в місяць одноразово.

Пройдіться по дворах в спальних районах (найдальші райони від центральних станцій метро "Майдан", "Хрещатик"). Розпитайте у сидячих на лавках бабусь, хто здає кімнату. Пройшовшись буквально по одному району Києва, Дорогожичах, за пару годин нам вдалося домовитися з трьома бабусями.

3. ліжках

Вас розташовують у вже заселену кімнату, де живе кілька людей. Підселити можуть в комуналку, кімнату, в вагончик до робочих або в кімнату в приватному будинку. Через інтернет нам вдалося знайти за 350 грн. в місяць більш-менш пристойну пропозицію.

Подобово знімати ліжко обійдеться мінімум в 30 грн. в день (в кімнаті вже живуть 5 чоловік), тобто 900 грн. в міс.

Як шукати: також, як і квартиру-кімнату.

4. ЧУЖЕ ГУРТОЖИТОК

Пробуйте щастя в "чужих" студентських гуртожитках, але не в гуртожитках відомих вузів. Там щороку збільшується число абітурієнтів за рахунок розширення факультетів, і часто своїх студентом селити нікуди. Винятком може бути корпус, де живуть студенти, які навчаються на нерейтингових спеціальностях. Там перебору немає.

Ми обійшли з десяток столичних гуртожитків. Удача посміхнулася в декількох, що належать невеликим вузам і училищу. В одному нам вдалося домовитися з комендантом за 350 грн., В іншому - за 500 грн. Але при цьому нас попередили, що підселять в кімнату, де вже живуть кілька людей. Щомісяця потрібно буде платити по 350 грн.

Сімейні і відомчі гуртожитки обійдуться дорожче - від 500 грн. у місяць. Та й хабар коменданту буде побільше - в районі 1500 грн.

Як шукати: на станціях метро "Майдані" і "Хрещатику" є інформаційні автомати, із зазначенням вищих навчальних закладів та гуртожитків міста. Телефони общаг ми також знайшли і в Інтернеті, задавши в пошук "гуртожитки Києва". Можна купити довідник абітурієнта, в яких вказані контакти всіх вузів Києва. Зателефонуйте в приймальню - там вам підкажуть адреси. "Жовті сторінки" або телефонна довідкова так само можуть бути в допомогу. Допомагають з житлом і студентські профспілки: своїм студентам вони повинні допомогти без всяких "подяк", а ось чужому доведеться з чимось "під'їхати".

5. ДАЧА

Це непоганий варіант для студента, який буде її охороняти. Платити доведеться лише за електроенергію і газ (по 80-120 грн. На місяць). В обов'язки часто входить прибирання території, допомога в догляді за городом. Знайти такий "дах" вдасться перш за все за рекомендацією: незнайомого студента в приватний будинок, не дуже хочуть пускати. Але можна спробувати щастя в дачних кооперативах. Зараз - збір врожаю і легко застати господарів. Якщо вдасться справити хороше враження - буде дах над головою.

Як шукати: в дачних районах (Осокорки, Русанівські Сади, Нивки) або в передмісті. Зайдіть в сільраду - за шоколадку можна розговорити тамтешню секретарку і отримати інформацію.

РОБОТА З ЖИТЛОМ

6. Студенту можна влаштуватися охоронцем (доба-троє), з наданням житла. Ще підробити вдасться (1600-1800 грн. В міс.).

7. Можна влаштуватися на фірму прибиральницею і ночувати в офісі. Багато столичних офісів орендують квартири, тому там є душ.

Як шукати: У інтернеті, на сайтах з працевлаштування, в газетах. Можна звернутися до столичних центрів зайнятості, адреси яких є в довіднику Києва.

8. Ще варіант - влаштуватися прибиральницею або двірником в комунальному підприємстві. Забезпечать ліжком і зарплатою близько 1000 грн.

Як шукати: підкаже місце розташування комунальних підприємств (вони є в кожному районі) двірник. Про жеку дізнайтеся у консьєржа в під'їзді і у того ж двірника

9. Чи можна "за житло" наглядати за людьми похилого віку. Цей варіант більш прийнятний для дівчат - вони вселяють більшу довіру. Оплачувати доведеться тільки компослуги або символічну суму - за домовленістю (100-150 грн.). Натомість за кров доведеться згладжувати самотність і забезпечувати дідка продуктами, ліками.

Як шукати: по знайомим або соцслужбам. Їхні телефони підкажуть в гор.справке або можна знайти в інтернеті. Старенькі біля під'їздів розкажуть, хто з сусідів потребує компаньйона.

10. САНАТОРІЇ, дитячих таборів, БАЗИ ВІДПОЧИНКУ.

Їх дуже багато в Пущі Водиці, Ворзелі, Бучі. Але більшість з них викуплені. Тут здаються кімнати подобово (від 125 грн.). Але, може, вам пощастить і ви знайдете санаторій або піонертабір, де кімнати порожні.

Зараз багато хто з цих приміщень ремонтуються. Хлопця можуть "дати притулок" будівельники, які роблять ремонт, за 400 грн. в місяць, в кімнаті 6-8 осіб.

Як шукати: шляхом обходу, озброївшись довідковою інформацією (в пошуковику пишіть "санаторії Києва та Київської області"). Можна просто приїхати в селище або місто, і вам місцеві жителі розкажуть, де знаходиться той, що ви шукаєте.

Куди сунути НЕ ВАРТО.

Вокзали. Кімнати відпочинку здаються тільки подобово, за саме поганенька місце заплатите від 70 грн. в день. Жити і прибирати там не можна - житло співробітникам не надається. А відчіпні вагони скасували років 5 назад.

Хостелли. Готелі для студентів коштують від 60 грн. на добу (в кімнаті кілька людей, зручність на поверсі). В місяць - 1800 грн. - дорого.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "10 способів дешево оселитися в столиці". інші Новини нерухомості дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Шагінян Тетяна

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Спасибі! Повідомлення надіслано.

10 способів дешево оселитися в столиці

18 серпня 2008, 21:40 Переглядів:

18 серпня 2008, 21:40 Переглядів:

Фото А.Іскріцкой.

1. КВАРТИРА В складчину

Убита 1-кімнатна квартира на околицях Києва коштує від 500 у.о. - потягнути такі гроші провінційний студент не зможе. Можна скооперуватися з іншими "бездомними": в "одиничці" розміститься 4 ліжка, що обійдеться в 125 у.о. у місяць. Вибирайте квартиру з 4-ма спальними місцями і заскленим балконом (лоджією). У теплу пору року і там "перекантуетесь".

Як шукати: в Інтернеті, на студентських форумах або на сайтах з нерухомості. Також на дошках оголошень в вузах можна знайти собі "компаньйона".

У столичному передмісті (Ірпінь, Буча, Бровари, Вишневе) зняти житло можна дешевше на 50 $ 100. Але якщо врахувати витрати на дорогу (5-7 грн. В день тільки до Києва, плюс ще по місту 1-3 грн.) І дорогі в порівнянні з Києвом компослуги, економія сумнівна.

2. КІМНАТА

Кімнату можна зняти в квартирі з господинею або підселитися до вже знімає. Залежно від зручностей (телевізор, хороші меблі, ремонт) віддасте від 800 до 1500 грн. в місяць за одноосібне користування кімнатою. Краще знайти поряд з вузом: так ви заощадите на транспорті.

Дешевше зняти кімнату в приватному будинку - від 500 грн. (Великі приватні сектори в Києві - на Нивках, Академмістечку, Відрадному, Борщагівці, Троєщині). Але, швидше за все, зручності будуть у дворі.

Подобово знімати навіть найдешевшу кімнату (ми знайшли за 60 грн. На добу) невигідно: коштуватиме мінімум 1800 грн. у місяць.

Як шукати: У агентствах з нерухомості, в газетах, в Інтернеті (майже всі оголошення на сайтах - від агентств, великий успіх якщо ви потрапите на господаря). За посередництво доведеться викласти від 30-50% від вартості оренди в місяць одноразово.

Пройдіться по дворах в спальних районах (найдальші райони від центральних станцій метро "Майдан", "Хрещатик"). Розпитайте у сидячих на лавках бабусь, хто здає кімнату. Пройшовшись буквально по одному району Києва, Дорогожичах, за пару годин нам вдалося домовитися з трьома бабусями.

3. ліжках

Вас розташовують у вже заселену кімнату, де живе кілька людей. Підселити можуть в комуналку, кімнату, в вагончик до робочих або в кімнату в приватному будинку. Через інтернет нам вдалося знайти за 350 грн. в місяць більш-менш пристойну пропозицію.

Подобово знімати ліжко обійдеться мінімум в 30 грн. в день (в кімнаті вже живуть 5 чоловік), тобто 900 грн. в міс.

Як шукати: також, як і квартиру-кімнату.

4. ЧУЖЕ ГУРТОЖИТОК

Пробуйте щастя в "чужих" студентських гуртожитках, але не в гуртожитках відомих вузів. Там щороку збільшується число абітурієнтів за рахунок розширення факультетів, і часто своїх студентом селити нікуди. Винятком може бути корпус, де живуть студенти, які навчаються на нерейтингових спеціальностях. Там перебору немає.

Ми обійшли з десяток столичних гуртожитків. Удача посміхнулася в декількох, що належать невеликим вузам і училищу. В одному нам вдалося домовитися з комендантом за 350 грн., В іншому - за 500 грн. Але при цьому нас попередили, що підселять в кімнату, де вже живуть кілька людей. Щомісяця потрібно буде платити по 350 грн.

Сімейні і відомчі гуртожитки обійдуться дорожче - від 500 грн. у місяць. Та й хабар коменданту буде побільше - в районі 1500 грн.

Як шукати: на станціях метро "Майдані" і "Хрещатику" є інформаційні автомати, із зазначенням вищих навчальних закладів та гуртожитків міста. Телефони общаг ми також знайшли і в Інтернеті, задавши в пошук "гуртожитки Києва". Можна купити довідник абітурієнта, в яких вказані контакти всіх вузів Києва. Зателефонуйте в приймальню - там вам підкажуть адреси. "Жовті сторінки" або телефонна довідкова так само можуть бути в допомогу. Допомагають з житлом і студентські профспілки: своїм студентам вони повинні допомогти без всяких "подяк", а ось чужому доведеться з чимось "під'їхати".

5. ДАЧА

Це непоганий варіант для студента, який буде її охороняти. Платити доведеться лише за електроенергію і газ (по 80-120 грн. На місяць). В обов'язки часто входить прибирання території, допомога в догляді за городом. Знайти такий "дах" вдасться перш за все за рекомендацією: незнайомого студента в приватний будинок, не дуже хочуть пускати. Але можна спробувати щастя в дачних кооперативах. Зараз - збір врожаю і легко застати господарів. Якщо вдасться справити хороше враження - буде дах над головою.

Як шукати: в дачних районах (Осокорки, Русанівські Сади, Нивки) або в передмісті. Зайдіть в сільраду - за шоколадку можна розговорити тамтешню секретарку і отримати інформацію.

РОБОТА З ЖИТЛОМ

6. Студенту можна влаштуватися охоронцем (доба-троє), з наданням житла. Ще підробити вдасться (1600-1800 грн. В міс.).

7. Можна влаштуватися на фірму прибиральницею і ночувати в офісі. Багато столичних офісів орендують квартири, тому там є душ.

Як шукати: У інтернеті, на сайтах з працевлаштування, в газетах. Можна звернутися до столичних центрів зайнятості, адреси яких є в довіднику Києва.

8. Ще варіант - влаштуватися прибиральницею або двірником в комунальному підприємстві. Забезпечать ліжком і зарплатою близько 1000 грн.

Як шукати: підкаже місце розташування комунальних підприємств (вони є в кожному районі) двірник. Про жеку дізнайтеся у консьєржа в під'їзді і у того ж двірника

9. Чи можна "за житло" наглядати за людьми похилого віку. Цей варіант більш прийнятний для дівчат - вони вселяють більшу довіру. Оплачувати доведеться тільки компослуги або символічну суму - за домовленістю (100-150 грн.). Натомість за кров доведеться згладжувати самотність і забезпечувати дідка продуктами, ліками.

Як шукати: по знайомим або соцслужбам. Їхні телефони підкажуть в гор.справке або можна знайти в інтернеті. Старенькі біля під'їздів розкажуть, хто з сусідів потребує компаньйона.

10. САНАТОРІЇ, дитячих таборів, БАЗИ ВІДПОЧИНКУ.

Їх дуже багато в Пущі Водиці, Ворзелі, Бучі. Але більшість з них викуплені. Тут здаються кімнати подобово (від 125 грн.). Але, може, вам пощастить і ви знайдете санаторій або піонертабір, де кімнати порожні.

Зараз багато хто з цих приміщень ремонтуються. Хлопця можуть "дати притулок" будівельники, які роблять ремонт, за 400 грн. в місяць, в кімнаті 6-8 осіб.

Як шукати: шляхом обходу, озброївшись довідковою інформацією (в пошуковику пишіть "санаторії Києва та Київської області"). Можна просто приїхати в селище або місто, і вам місцеві жителі розкажуть, де знаходиться той, що ви шукаєте.

Куди сунути НЕ ВАРТО.

Вокзали. Кімнати відпочинку здаються тільки подобово, за саме поганенька місце заплатите від 70 грн. в день. Жити і прибирати там не можна - житло співробітникам не надається. А відчіпні вагони скасували років 5 назад.

Хостелли. Готелі для студентів коштують від 60 грн. на добу (в кімнаті кілька людей, зручність на поверсі). В місяць - 1800 грн. - дорого.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "10 способів дешево оселитися в столиці". інші Новини нерухомості дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Шагінян Тетяна

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Спасибі! Повідомлення надіслано.

10 способів дешево оселитися в столиці

18 серпня 2008, 21:40 Переглядів:

18 серпня 2008, 21:40 Переглядів:

Фото А.Іскріцкой.

1. КВАРТИРА В складчину

Убита 1-кімнатна квартира на околицях Києва коштує від 500 у.о. - потягнути такі гроші провінційний студент не зможе. Можна скооперуватися з іншими "бездомними": в "одиничці" розміститься 4 ліжка, що обійдеться в 125 у.о. у місяць. Вибирайте квартиру з 4-ма спальними місцями і заскленим балконом (лоджією). У теплу пору року і там "перекантуетесь".

Як шукати: в Інтернеті, на студентських форумах або на сайтах з нерухомості. Також на дошках оголошень в вузах можна знайти собі "компаньйона".

У столичному передмісті (Ірпінь, Буча, Бровари, Вишневе) зняти житло можна дешевше на 50 $ 100. Але якщо врахувати витрати на дорогу (5-7 грн. В день тільки до Києва, плюс ще по місту 1-3 грн.) І дорогі в порівнянні з Києвом компослуги, економія сумнівна.

2. КІМНАТА

Кімнату можна зняти в квартирі з господинею або підселитися до вже знімає. Залежно від зручностей (телевізор, хороші меблі, ремонт) віддасте від 800 до 1500 грн. в місяць за одноосібне користування кімнатою. Краще знайти поряд з вузом: так ви заощадите на транспорті.

Дешевше зняти кімнату в приватному будинку - від 500 грн. (Великі приватні сектори в Києві - на Нивках, Академмістечку, Відрадному, Борщагівці, Троєщині). Але, швидше за все, зручності будуть у дворі.

Подобово знімати навіть найдешевшу кімнату (ми знайшли за 60 грн. На добу) невигідно: коштуватиме мінімум 1800 грн. у місяць.

Як шукати: У агентствах з нерухомості, в газетах, в Інтернеті (майже всі оголошення на сайтах - від агентств, великий успіх якщо ви потрапите на господаря). За посередництво доведеться викласти від 30-50% від вартості оренди в місяць одноразово.

Пройдіться по дворах в спальних районах (найдальші райони від центральних станцій метро "Майдан", "Хрещатик"). Розпитайте у сидячих на лавках бабусь, хто здає кімнату. Пройшовшись буквально по одному району Києва, Дорогожичах, за пару годин нам вдалося домовитися з трьома бабусями.

3. ліжках

Вас розташовують у вже заселену кімнату, де живе кілька людей. Підселити можуть в комуналку, кімнату, в вагончик до робочих або в кімнату в приватному будинку. Через інтернет нам вдалося знайти за 350 грн. в місяць більш-менш пристойну пропозицію.

Подобово знімати ліжко обійдеться мінімум в 30 грн. в день (в кімнаті вже живуть 5 чоловік), тобто 900 грн. в міс.

Як шукати: також, як і квартиру-кімнату.

4. ЧУЖЕ ГУРТОЖИТОК

Пробуйте щастя в "чужих" студентських гуртожитках, але не в гуртожитках відомих вузів. Там щороку збільшується число абітурієнтів за рахунок розширення факультетів, і часто своїх студентом селити нікуди. Винятком може бути корпус, де живуть студенти, які навчаються на нерейтингових спеціальностях. Там перебору немає.

Ми обійшли з десяток столичних гуртожитків. Удача посміхнулася в декількох, що належать невеликим вузам і училищу. В одному нам вдалося домовитися з комендантом за 350 грн., В іншому - за 500 грн. Але при цьому нас попередили, що підселять в кімнату, де вже живуть кілька людей. Щомісяця потрібно буде платити по 350 грн.

Сімейні і відомчі гуртожитки обійдуться дорожче - від 500 грн. у місяць. Та й хабар коменданту буде побільше - в районі 1500 грн.

Як шукати: на станціях метро "Майдані" і "Хрещатику" є інформаційні автомати, із зазначенням вищих навчальних закладів та гуртожитків міста. Телефони общаг ми також знайшли і в Інтернеті, задавши в пошук "гуртожитки Києва". Можна купити довідник абітурієнта, в яких вказані контакти всіх вузів Києва. Зателефонуйте в приймальню - там вам підкажуть адреси. "Жовті сторінки" або телефонна довідкова так само можуть бути в допомогу. Допомагають з житлом і студентські профспілки: своїм студентам вони повинні допомогти без всяких "подяк", а ось чужому доведеться з чимось "під'їхати".

5. ДАЧА

Це непоганий варіант для студента, який буде її охороняти. Платити доведеться лише за електроенергію і газ (по 80-120 грн. На місяць). В обов'язки часто входить прибирання території, допомога в догляді за городом. Знайти такий "дах" вдасться перш за все за рекомендацією: незнайомого студента в приватний будинок, не дуже хочуть пускати. Але можна спробувати щастя в дачних кооперативах. Зараз - збір врожаю і легко застати господарів. Якщо вдасться справити хороше враження - буде дах над головою.

Як шукати: в дачних районах (Осокорки, Русанівські Сади, Нивки) або в передмісті. Зайдіть в сільраду - за шоколадку можна розговорити тамтешню секретарку і отримати інформацію.

РОБОТА З ЖИТЛОМ

6. Студенту можна влаштуватися охоронцем (доба-троє), з наданням житла. Ще підробити вдасться (1600-1800 грн. В міс.).

7. Можна влаштуватися на фірму прибиральницею і ночувати в офісі. Багато столичних офісів орендують квартири, тому там є душ.

Як шукати: У інтернеті, на сайтах з працевлаштування, в газетах. Можна звернутися до столичних центрів зайнятості, адреси яких є в довіднику Києва.

8. Ще варіант - влаштуватися прибиральницею або двірником в комунальному підприємстві. Забезпечать ліжком і зарплатою близько 1000 грн.

Як шукати: підкаже місце розташування комунальних підприємств (вони є в кожному районі) двірник. Про жеку дізнайтеся у консьєржа в під'їзді і у того ж двірника

9. Чи можна "за житло" наглядати за людьми похилого віку. Цей варіант більш прийнятний для дівчат - вони вселяють більшу довіру. Оплачувати доведеться тільки компослуги або символічну суму - за домовленістю (100-150 грн.). Натомість за кров доведеться згладжувати самотність і забезпечувати дідка продуктами, ліками.

Як шукати: по знайомим або соцслужбам. Їхні телефони підкажуть в гор.справке або можна знайти в інтернеті. Старенькі біля під'їздів розкажуть, хто з сусідів потребує компаньйона.

10. САНАТОРІЇ, дитячих таборів, БАЗИ ВІДПОЧИНКУ.

Їх дуже багато в Пущі Водиці, Ворзелі, Бучі. Але більшість з них викуплені. Тут здаються кімнати подобово (від 125 грн.). Але, може, вам пощастить і ви знайдете санаторій або піонертабір, де кімнати порожні.

Зараз багато хто з цих приміщень ремонтуються. Хлопця можуть "дати притулок" будівельники, які роблять ремонт, за 400 грн. в місяць, в кімнаті 6-8 осіб.

Як шукати: шляхом обходу, озброївшись довідковою інформацією (в пошуковику пишіть "санаторії Києва та Київської області"). Можна просто приїхати в селище або місто, і вам місцеві жителі розкажуть, де знаходиться той, що ви шукаєте.

Куди сунути НЕ ВАРТО.

Вокзали. Кімнати відпочинку здаються тільки подобово, за саме поганенька місце заплатите від 70 грн. в день. Жити і прибирати там не можна - житло співробітникам не надається. А відчіпні вагони скасували років 5 назад.

Хостелли. Готелі для студентів коштують від 60 грн. на добу (в кімнаті кілька людей, зручність на поверсі). В місяць - 1800 грн. - дорого.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "10 способів дешево оселитися в столиці". інші Новини нерухомості дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Шагінян Тетяна

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Спасибі! Повідомлення надіслано.

10 способів дешево оселитися в столиці

18 серпня 2008, 21:40 Переглядів:

18 серпня 2008, 21:40 Переглядів:

Фото А.Іскріцкой.

1. КВАРТИРА В складчину

Убита 1-кімнатна квартира на околицях Києва коштує від 500 у.о. - потягнути такі гроші провінційний студент не зможе. Можна скооперуватися з іншими "бездомними": в "одиничці" розміститься 4 ліжка, що обійдеться в 125 у.о. у місяць. Вибирайте квартиру з 4-ма спальними місцями і заскленим балконом (лоджією). У теплу пору року і там "перекантуетесь".

Як шукати: в Інтернеті, на студентських форумах або на сайтах з нерухомості. Також на дошках оголошень в вузах можна знайти собі "компаньйона".

У столичному передмісті (Ірпінь, Буча, Бровари, Вишневе) зняти житло можна дешевше на 50 $ 100. Але якщо врахувати витрати на дорогу (5-7 грн. В день тільки до Києва, плюс ще по місту 1-3 грн.) І дорогі в порівнянні з Києвом компослуги, економія сумнівна.

2. КІМНАТА

Кімнату можна зняти в квартирі з господинею або підселитися до вже знімає. Залежно від зручностей (телевізор, хороші меблі, ремонт) віддасте від 800 до 1500 грн. в місяць за одноосібне користування кімнатою. Краще знайти поряд з вузом: так ви заощадите на транспорті.

Дешевше зняти кімнату в приватному будинку - від 500 грн. (Великі приватні сектори в Києві - на Нивках, Академмістечку, Відрадному, Борщагівці, Троєщині). Але, швидше за все, зручності будуть у дворі.

Подобово знімати навіть найдешевшу кімнату (ми знайшли за 60 грн. На добу) невигідно: коштуватиме мінімум 1800 грн. у місяць.

Як шукати: У агентствах з нерухомості, в газетах, в Інтернеті (майже всі оголошення на сайтах - від агентств, великий успіх якщо ви потрапите на господаря). За посередництво доведеться викласти від 30-50% від вартості оренди в місяць одноразово.

Пройдіться по дворах в спальних районах (найдальші райони від центральних станцій метро "Майдан", "Хрещатик"). Розпитайте у сидячих на лавках бабусь, хто здає кімнату. Пройшовшись буквально по одному району Києва, Дорогожичах, за пару годин нам вдалося домовитися з трьома бабусями.

3. ліжках

Вас розташовують у вже заселену кімнату, де живе кілька людей. Підселити можуть в комуналку, кімнату, в вагончик до робочих або в кімнату в приватному будинку. Через інтернет нам вдалося знайти за 350 грн. в місяць більш-менш пристойну пропозицію.

Подобово знімати ліжко обійдеться мінімум в 30 грн. в день (в кімнаті вже живуть 5 чоловік), тобто 900 грн. в міс.

Як шукати: також, як і квартиру-кімнату.

4. ЧУЖЕ ГУРТОЖИТОК

Пробуйте щастя в "чужих" студентських гуртожитках, але не в гуртожитках відомих вузів. Там щороку збільшується число абітурієнтів за рахунок розширення факультетів, і часто своїх студентом селити нікуди. Винятком може бути корпус, де живуть студенти, які навчаються на нерейтингових спеціальностях. Там перебору немає.

Ми обійшли з десяток столичних гуртожитків. Удача посміхнулася в декількох, що належать невеликим вузам і училищу. В одному нам вдалося домовитися з комендантом за 350 грн., В іншому - за 500 грн. Але при цьому нас попередили, що підселять в кімнату, де вже живуть кілька людей. Щомісяця потрібно буде платити по 350 грн.

Сімейні і відомчі гуртожитки обійдуться дорожче - від 500 грн. у місяць. Та й хабар коменданту буде побільше - в районі 1500 грн.

Як шукати: на станціях метро "Майдані" і "Хрещатику" є інформаційні автомати, із зазначенням вищих навчальних закладів та гуртожитків міста. Телефони общаг ми також знайшли і в Інтернеті, задавши в пошук "гуртожитки Києва". Можна купити довідник абітурієнта, в яких вказані контакти всіх вузів Києва. Зателефонуйте в приймальню - там вам підкажуть адреси. "Жовті сторінки" або телефонна довідкова так само можуть бути в допомогу. Допомагають з житлом і студентські профспілки: своїм студентам вони повинні допомогти без всяких "подяк", а ось чужому доведеться з чимось "під'їхати".

5. ДАЧА

Це непоганий варіант для студента, який буде її охороняти. Платити доведеться лише за електроенергію і газ (по 80-120 грн. На місяць). В обов'язки часто входить прибирання території, допомога в догляді за городом. Знайти такий "дах" вдасться перш за все за рекомендацією: незнайомого студента в приватний будинок, не дуже хочуть пускати. Але можна спробувати щастя в дачних кооперативах. Зараз - збір врожаю і легко застати господарів. Якщо вдасться справити хороше враження - буде дах над головою.

Як шукати: в дачних районах (Осокорки, Русанівські Сади, Нивки) або в передмісті. Зайдіть в сільраду - за шоколадку можна розговорити тамтешню секретарку і отримати інформацію.

РОБОТА З ЖИТЛОМ

6. Студенту можна влаштуватися охоронцем (доба-троє), з наданням житла. Ще підробити вдасться (1600-1800 грн. В міс.).

7. Можна влаштуватися на фірму прибиральницею і ночувати в офісі. Багато столичних офісів орендують квартири, тому там є душ.

Як шукати: У інтернеті, на сайтах з працевлаштування, в газетах. Можна звернутися до столичних центрів зайнятості, адреси яких є в довіднику Києва.

8. Ще варіант - влаштуватися прибиральницею або двірником в комунальному підприємстві. Забезпечать ліжком і зарплатою близько 1000 грн.

Як шукати: підкаже місце розташування комунальних підприємств (вони є в кожному районі) двірник. Про жеку дізнайтеся у консьєржа в під'їзді і у того ж двірника

9. Чи можна "за житло" наглядати за людьми похилого віку. Цей варіант більш прийнятний для дівчат - вони вселяють більшу довіру. Оплачувати доведеться тільки компослуги або символічну суму - за домовленістю (100-150 грн.). Натомість за кров доведеться згладжувати самотність і забезпечувати дідка продуктами, ліками.

Як шукати: по знайомим або соцслужбам. Їхні телефони підкажуть в гор.справке або можна знайти в інтернеті. Старенькі біля під'їздів розкажуть, хто з сусідів потребує компаньйона.

10. САНАТОРІЇ, дитячих таборів, БАЗИ ВІДПОЧИНКУ.

Їх дуже багато в Пущі Водиці, Ворзелі, Бучі. Але більшість з них викуплені. Тут здаються кімнати подобово (від 125 грн.). Але, може, вам пощастить і ви знайдете санаторій або піонертабір, де кімнати порожні.

Зараз багато хто з цих приміщень ремонтуються. Хлопця можуть "дати притулок" будівельники, які роблять ремонт, за 400 грн. в місяць, в кімнаті 6-8 осіб.

Як шукати: шляхом обходу, озброївшись довідковою інформацією (в пошуковику пишіть "санаторії Києва та Київської області"). Можна просто приїхати в селище або місто, і вам місцеві жителі розкажуть, де знаходиться той, що ви шукаєте.

Куди сунути НЕ ВАРТО.

Вокзали. Кімнати відпочинку здаються тільки подобово, за саме поганенька місце заплатите від 70 грн. в день. Жити і прибирати там не можна - житло співробітникам не надається. А відчіпні вагони скасували років 5 назад.

Хостелли. Готелі для студентів коштують від 60 грн. на добу (в кімнаті кілька людей, зручність на поверсі). В місяць - 1800 грн. - дорого.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "10 способів дешево оселитися в столиці". інші Новини нерухомості дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Шагінян Тетяна

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Спасибі! Повідомлення надіслано.

10 способів дешево оселитися в столиці

18 серпня 2008, 21:40 Переглядів:

18 серпня 2008, 21:40 Переглядів:

Фото А.Іскріцкой.

1. КВАРТИРА В складчину

Убита 1-кімнатна квартира на околицях Києва коштує від 500 у.о. - потягнути такі гроші провінційний студент не зможе. Можна скооперуватися з іншими "бездомними": в "одиничці" розміститься 4 ліжка, що обійдеться в 125 у.о. у місяць. Вибирайте квартиру з 4-ма спальними місцями і заскленим балконом (лоджією). У теплу пору року і там "перекантуетесь".

Як шукати: в Інтернеті, на студентських форумах або на сайтах з нерухомості. Також на дошках оголошень в вузах можна знайти собі "компаньйона".

У столичному передмісті (Ірпінь, Буча, Бровари, Вишневе) зняти житло можна дешевше на 50 $ 100. Але якщо врахувати витрати на дорогу (5-7 грн. В день тільки до Києва, плюс ще по місту 1-3 грн.) І дорогі в порівнянні з Києвом компослуги, економія сумнівна.

2. КІМНАТА

Кімнату можна зняти в квартирі з господинею або підселитися до вже знімає. Залежно від зручностей (телевізор, хороші меблі, ремонт) віддасте від 800 до 1500 грн. в місяць за одноосібне користування кімнатою. Краще знайти поряд з вузом: так ви заощадите на транспорті.

Дешевше зняти кімнату в приватному будинку - від 500 грн. (Великі приватні сектори в Києві - на Нивках, Академмістечку, Відрадному, Борщагівці, Троєщині). Але, швидше за все, зручності будуть у дворі.

Подобово знімати навіть найдешевшу кімнату (ми знайшли за 60 грн. На добу) невигідно: коштуватиме мінімум 1800 грн. у місяць.

Як шукати: У агентствах з нерухомості, в газетах, в Інтернеті (майже всі оголошення на сайтах - від агентств, великий успіх якщо ви потрапите на господаря). За посередництво доведеться викласти від 30-50% від вартості оренди в місяць одноразово.

Пройдіться по дворах в спальних районах (найдальші райони від центральних станцій метро "Майдан", "Хрещатик"). Розпитайте у сидячих на лавках бабусь, хто здає кімнату. Пройшовшись буквально по одному району Києва, Дорогожичах, за пару годин нам вдалося домовитися з трьома бабусями.

3. ліжках

Вас розташовують у вже заселену кімнату, де живе кілька людей. Підселити можуть в комуналку, кімнату, в вагончик до робочих або в кімнату в приватному будинку. Через інтернет нам вдалося знайти за 350 грн. в місяць більш-менш пристойну пропозицію.

Подобово знімати ліжко обійдеться мінімум в 30 грн. в день (в кімнаті вже живуть 5 чоловік), тобто 900 грн. в міс.

Як шукати: також, як і квартиру-кімнату.

4. ЧУЖЕ ГУРТОЖИТОК

Пробуйте щастя в "чужих" студентських гуртожитках, але не в гуртожитках відомих вузів. Там щороку збільшується число абітурієнтів за рахунок розширення факультетів, і часто своїх студентом селити нікуди. Винятком може бути корпус, де живуть студенти, які навчаються на нерейтингових спеціальностях. Там перебору немає.

Ми обійшли з десяток столичних гуртожитків. Удача посміхнулася в декількох, що належать невеликим вузам і училищу. В одному нам вдалося домовитися з комендантом за 350 грн., В іншому - за 500 грн. Але при цьому нас попередили, що підселять в кімнату, де вже живуть кілька людей. Щомісяця потрібно буде платити по 350 грн.

Сімейні і відомчі гуртожитки обійдуться дорожче - від 500 грн. у місяць. Та й хабар коменданту буде побільше - в районі 1500 грн.

Як шукати: на станціях метро "Майдані" і "Хрещатику" є інформаційні автомати, із зазначенням вищих навчальних закладів та гуртожитків міста. Телефони общаг ми також знайшли і в Інтернеті, задавши в пошук "гуртожитки Києва". Можна купити довідник абітурієнта, в яких вказані контакти всіх вузів Києва. Зателефонуйте в приймальню - там вам підкажуть адреси. "Жовті сторінки" або телефонна довідкова так само можуть бути в допомогу. Допомагають з житлом і студентські профспілки: своїм студентам вони повинні допомогти без всяких "подяк", а ось чужому доведеться з чимось "під'їхати".

5. ДАЧА

Це непоганий варіант для студента, який буде її охороняти. Платити доведеться лише за електроенергію і газ (по 80-120 грн. На місяць). В обов'язки часто входить прибирання території, допомога в догляді за городом. Знайти такий "дах" вдасться перш за все за рекомендацією: незнайомого студента в приватний будинок, не дуже хочуть пускати. Але можна спробувати щастя в дачних кооперативах. Зараз - збір врожаю і легко застати господарів. Якщо вдасться справити хороше враження - буде дах над головою.

Як шукати: в дачних районах (Осокорки, Русанівські Сади, Нивки) або в передмісті. Зайдіть в сільраду - за шоколадку можна розговорити тамтешню секретарку і отримати інформацію.

РОБОТА З ЖИТЛОМ

6. Студенту можна влаштуватися охоронцем (доба-троє), з наданням житла. Ще підробити вдасться (1600-1800 грн. В міс.).

7. Можна влаштуватися на фірму прибиральницею і ночувати в офісі. Багато столичних офісів орендують квартири, тому там є душ.

Як шукати: У інтернеті, на сайтах з працевлаштування, в газетах. Можна звернутися до столичних центрів зайнятості, адреси яких є в довіднику Києва.

8. Ще варіант - влаштуватися прибиральницею або двірником в комунальному підприємстві. Забезпечать ліжком і зарплатою близько 1000 грн.

Як шукати: підкаже місце розташування комунальних підприємств (вони є в кожному районі) двірник. Про жеку дізнайтеся у консьєржа в під'їзді і у того ж двірника

9. Чи можна "за житло" наглядати за людьми похилого віку. Цей варіант більш прийнятний для дівчат - вони вселяють більшу довіру. Оплачувати доведеться тільки компослуги або символічну суму - за домовленістю (100-150 грн.). Натомість за кров доведеться згладжувати самотність і забезпечувати дідка продуктами, ліками.

Як шукати: по знайомим або соцслужбам. Їхні телефони підкажуть в гор.справке або можна знайти в інтернеті. Старенькі біля під'їздів розкажуть, хто з сусідів потребує компаньйона.

10. САНАТОРІЇ, дитячих таборів, БАЗИ ВІДПОЧИНКУ.

Їх дуже багато в Пущі Водиці, Ворзелі, Бучі. Але більшість з них викуплені. Тут здаються кімнати подобово (від 125 грн.). Але, може, вам пощастить і ви знайдете санаторій або піонертабір, де кімнати порожні.

Зараз багато хто з цих приміщень ремонтуються. Хлопця можуть "дати притулок" будівельники, які роблять ремонт, за 400 грн. в місяць, в кімнаті 6-8 осіб.

Як шукати: шляхом обходу, озброївшись довідковою інформацією (в пошуковику пишіть "санаторії Києва та Київської області"). Можна просто приїхати в селище або місто, і вам місцеві жителі розкажуть, де знаходиться той, що ви шукаєте.

Куди сунути НЕ ВАРТО.

Вокзали. Кімнати відпочинку здаються тільки подобово, за саме поганенька місце заплатите від 70 грн. в день. Жити і прибирати там не можна - житло співробітникам не надається. А відчіпні вагони скасували років 5 назад.

Хостелли. Готелі для студентів коштують від 60 грн. на добу (в кімнаті кілька людей, зручність на поверсі). В місяць - 1800 грн. - дорого.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "10 способів дешево оселитися в столиці". інші Новини нерухомості дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Шагінян Тетяна

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Спасибі! Повідомлення надіслано.

10 способів дешево оселитися в столиці

18 серпня 2008, 21:40 Переглядів:

18 серпня 2008, 21:40 Переглядів:

Фото А.Іскріцкой.

1. КВАРТИРА В складчину

Убита 1-кімнатна квартира на околицях Києва коштує від 500 у.о. - потягнути такі гроші провінційний студент не зможе. Можна скооперуватися з іншими "бездомними": в "одиничці" розміститься 4 ліжка, що обійдеться в 125 у.о. у місяць. Вибирайте квартиру з 4-ма спальними місцями і заскленим балконом (лоджією). У теплу пору року і там "перекантуетесь".

Як шукати: в Інтернеті, на студентських форумах або на сайтах з нерухомості. Також на дошках оголошень в вузах можна знайти собі "компаньйона".

У столичному передмісті (Ірпінь, Буча, Бровари, Вишневе) зняти житло можна дешевше на 50 $ 100. Але якщо врахувати витрати на дорогу (5-7 грн. В день тільки до Києва, плюс ще по місту 1-3 грн.) І дорогі в порівнянні з Києвом компослуги, економія сумнівна.

2. КІМНАТА

Кімнату можна зняти в квартирі з господинею або підселитися до вже знімає. Залежно від зручностей (телевізор, хороші меблі, ремонт) віддасте від 800 до 1500 грн. в місяць за одноосібне користування кімнатою. Краще знайти поряд з вузом: так ви заощадите на транспорті.

Дешевше зняти кімнату в приватному будинку - від 500 грн. (Великі приватні сектори в Києві - на Нивках, Академмістечку, Відрадному, Борщагівці, Троєщині). Але, швидше за все, зручності будуть у дворі.

Подобово знімати навіть найдешевшу кімнату (ми знайшли за 60 грн. На добу) невигідно: коштуватиме мінімум 1800 грн. у місяць.

Як шукати: У агентствах з нерухомості, в газетах, в Інтернеті (майже всі оголошення на сайтах - від агентств, великий успіх якщо ви потрапите на господаря). За посередництво доведеться викласти від 30-50% від вартості оренди в місяць одноразово.

Пройдіться по дворах в спальних районах (найдальші райони від центральних станцій метро "Майдан", "Хрещатик"). Розпитайте у сидячих на лавках бабусь, хто здає кімнату. Пройшовшись буквально по одному району Києва, Дорогожичах, за пару годин нам вдалося домовитися з трьома бабусями.

3. ліжках

Вас розташовують у вже заселену кімнату, де живе кілька людей. Підселити можуть в комуналку, кімнату, в вагончик до робочих або в кімнату в приватному будинку. Через інтернет нам вдалося знайти за 350 грн. в місяць більш-менш пристойну пропозицію.

Подобово знімати ліжко обійдеться мінімум в 30 грн. в день (в кімнаті вже живуть 5 чоловік), тобто 900 грн. в міс.

Як шукати: також, як і квартиру-кімнату.

4. ЧУЖЕ ГУРТОЖИТОК

Пробуйте щастя в "чужих" студентських гуртожитках, але не в гуртожитках відомих вузів. Там щороку збільшується число абітурієнтів за рахунок розширення факультетів, і часто своїх студентом селити нікуди. Винятком може бути корпус, де живуть студенти, які навчаються на нерейтингових спеціальностях. Там перебору немає.

Ми обійшли з десяток столичних гуртожитків. Удача посміхнулася в декількох, що належать невеликим вузам і училищу. В одному нам вдалося домовитися з комендантом за 350 грн., В іншому - за 500 грн. Але при цьому нас попередили, що підселять в кімнату, де вже живуть кілька людей. Щомісяця потрібно буде платити по 350 грн.

Сімейні і відомчі гуртожитки обійдуться дорожче - від 500 грн. у місяць. Та й хабар коменданту буде побільше - в районі 1500 грн.

Як шукати: на станціях метро "Майдані" і "Хрещатику" є інформаційні автомати, із зазначенням вищих навчальних закладів та гуртожитків міста. Телефони общаг ми також знайшли і в Інтернеті, задавши в пошук "гуртожитки Києва". Можна купити довідник абітурієнта, в яких вказані контакти всіх вузів Києва. Зателефонуйте в приймальню - там вам підкажуть адреси. "Жовті сторінки" або телефонна довідкова так само можуть бути в допомогу. Допомагають з житлом і студентські профспілки: своїм студентам вони повинні допомогти без всяких "подяк", а ось чужому доведеться з чимось "під'їхати".

5. ДАЧА

Це непоганий варіант для студента, який буде її охороняти. Платити доведеться лише за електроенергію і газ (по 80-120 грн. На місяць). В обов'язки часто входить прибирання території, допомога в догляді за городом. Знайти такий "дах" вдасться перш за все за рекомендацією: незнайомого студента в приватний будинок, не дуже хочуть пускати. Але можна спробувати щастя в дачних кооперативах. Зараз - збір врожаю і легко застати господарів. Якщо вдасться справити хороше враження - буде дах над головою.

Як шукати: в дачних районах (Осокорки, Русанівські Сади, Нивки) або в передмісті. Зайдіть в сільраду - за шоколадку можна розговорити тамтешню секретарку і отримати інформацію.

РОБОТА З ЖИТЛОМ

6. Студенту можна влаштуватися охоронцем (доба-троє), з наданням житла. Ще підробити вдасться (1600-1800 грн. В міс.).

7. Можна влаштуватися на фірму прибиральницею і ночувати в офісі. Багато столичних офісів орендують квартири, тому там є душ.

Як шукати: У інтернеті, на сайтах з працевлаштування, в газетах. Можна звернутися до столичних центрів зайнятості, адреси яких є в довіднику Києва.

8. Ще варіант - влаштуватися прибиральницею або двірником в комунальному підприємстві. Забезпечать ліжком і зарплатою близько 1000 грн.

Як шукати: підкаже місце розташування комунальних підприємств (вони є в кожному районі) двірник. Про жеку дізнайтеся у консьєржа в під'їзді і у того ж двірника

9. Чи можна "за житло" наглядати за людьми похилого віку. Цей варіант більш прийнятний для дівчат - вони вселяють більшу довіру. Оплачувати доведеться тільки компослуги або символічну суму - за домовленістю (100-150 грн.). Натомість за кров доведеться згладжувати самотність і забезпечувати дідка продуктами, ліками.

Як шукати: по знайомим або соцслужбам. Їхні телефони підкажуть в гор.справке або можна знайти в інтернеті. Старенькі біля під'їздів розкажуть, хто з сусідів потребує компаньйона.

10. САНАТОРІЇ, дитячих таборів, БАЗИ ВІДПОЧИНКУ.

Їх дуже багато в Пущі Водиці, Ворзелі, Бучі. Але більшість з них викуплені. Тут здаються кімнати подобово (від 125 грн.). Але, може, вам пощастить і ви знайдете санаторій або піонертабір, де кімнати порожні.

Зараз багато хто з цих приміщень ремонтуються. Хлопця можуть "дати притулок" будівельники, які роблять ремонт, за 400 грн. в місяць, в кімнаті 6-8 осіб.

Як шукати: шляхом обходу, озброївшись довідковою інформацією (в пошуковику пишіть "санаторії Києва та Київської області"). Можна просто приїхати в селище або місто, і вам місцеві жителі розкажуть, де знаходиться той, що ви шукаєте.

Куди сунути НЕ ВАРТО.

Вокзали. Кімнати відпочинку здаються тільки подобово, за саме поганенька місце заплатите від 70 грн. в день. Жити і прибирати там не можна - житло співробітникам не надається. А відчіпні вагони скасували років 5 назад.

Хостелли. Готелі для студентів коштують від 60 грн. на добу (в кімнаті кілька людей, зручність на поверсі). В місяць - 1800 грн. - дорого.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "10 способів дешево оселитися в столиці". інші Новини нерухомості дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Шагінян Тетяна

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Спасибі! Повідомлення надіслано.

10 способів дешево оселитися в столиці

18 серпня 2008, 21:40 Переглядів:

18 серпня 2008, 21:40 Переглядів:

Фото А.Іскріцкой.

1. КВАРТИРА В складчину

Убита 1-кімнатна квартира на околицях Києва коштує від 500 у.о. - потягнути такі гроші провінційний студент не зможе. Можна скооперуватися з іншими "бездомними": в "одиничці" розміститься 4 ліжка, що обійдеться в 125 у.о. у місяць. Вибирайте квартиру з 4-ма спальними місцями і заскленим балконом (лоджією). У теплу пору року і там "перекантуетесь".

Як шукати: в Інтернеті, на студентських форумах або на сайтах з нерухомості. Також на дошках оголошень в вузах можна знайти собі "компаньйона".

У столичному передмісті (Ірпінь, Буча, Бровари, Вишневе) зняти житло можна дешевше на 50 $ 100. Але якщо врахувати витрати на дорогу (5-7 грн. В день тільки до Києва, плюс ще по місту 1-3 грн.) І дорогі в порівнянні з Києвом компослуги, економія сумнівна.

2. КІМНАТА

Кімнату можна зняти в квартирі з господинею або підселитися до вже знімає. Залежно від зручностей (телевізор, хороші меблі, ремонт) віддасте від 800 до 1500 грн. в місяць за одноосібне користування кімнатою. Краще знайти поряд з вузом: так ви заощадите на транспорті.

Дешевше зняти кімнату в приватному будинку - від 500 грн. (Великі приватні сектори в Києві - на Нивках, Академмістечку, Відрадному, Борщагівці, Троєщині). Але, швидше за все, зручності будуть у дворі.

Подобово знімати навіть найдешевшу кімнату (ми знайшли за 60 грн. На добу) невигідно: коштуватиме мінімум 1800 грн. у місяць.

Як шукати: У агентствах з нерухомості, в газетах, в Інтернеті (майже всі оголошення на сайтах - від агентств, великий успіх якщо ви потрапите на господаря). За посередництво доведеться викласти від 30-50% від вартості оренди в місяць одноразово.

Пройдіться по дворах в спальних районах (найдальші райони від центральних станцій метро "Майдан", "Хрещатик"). Розпитайте у сидячих на лавках бабусь, хто здає кімнату. Пройшовшись буквально по одному району Києва, Дорогожичах, за пару годин нам вдалося домовитися з трьома бабусями.

3. ліжках

Вас розташовують у вже заселену кімнату, де живе кілька людей. Підселити можуть в комуналку, кімнату, в вагончик до робочих або в кімнату в приватному будинку. Через інтернет нам вдалося знайти за 350 грн. в місяць більш-менш пристойну пропозицію.

Подобово знімати ліжко обійдеться мінімум в 30 грн. в день (в кімнаті вже живуть 5 чоловік), тобто 900 грн. в міс.

Як шукати: також, як і квартиру-кімнату.

4. ЧУЖЕ ГУРТОЖИТОК

Пробуйте щастя в "чужих" студентських гуртожитках, але не в гуртожитках відомих вузів. Там щороку збільшується число абітурієнтів за рахунок розширення факультетів, і часто своїх студентом селити нікуди. Винятком може бути корпус, де живуть студенти, які навчаються на нерейтингових спеціальностях. Там перебору немає.

Ми обійшли з десяток столичних гуртожитків. Удача посміхнулася в декількох, що належать невеликим вузам і училищу. В одному нам вдалося домовитися з комендантом за 350 грн., В іншому - за 500 грн. Але при цьому нас попередили, що підселять в кімнату, де вже живуть кілька людей. Щомісяця потрібно буде платити по 350 грн.

Сімейні і відомчі гуртожитки обійдуться дорожче - від 500 грн. у місяць. Та й хабар коменданту буде побільше - в районі 1500 грн.

Як шукати: на станціях метро "Майдані" і "Хрещатику" є інформаційні автомати, із зазначенням вищих навчальних закладів та гуртожитків міста. Телефони общаг ми також знайшли і в Інтернеті, задавши в пошук "гуртожитки Києва". Можна купити довідник абітурієнта, в яких вказані контакти всіх вузів Києва. Зателефонуйте в приймальню - там вам підкажуть адреси. "Жовті сторінки" або телефонна довідкова так само можуть бути в допомогу. Допомагають з житлом і студентські профспілки: своїм студентам вони повинні допомогти без всяких "подяк", а ось чужому доведеться з чимось "під'їхати".

5. ДАЧА

Це непоганий варіант для студента, який буде її охороняти. Платити доведеться лише за електроенергію і газ (по 80-120 грн. На місяць). В обов'язки часто входить прибирання території, допомога в догляді за городом. Знайти такий "дах" вдасться перш за все за рекомендацією: незнайомого студента в приватний будинок, не дуже хочуть пускати. Але можна спробувати щастя в дачних кооперативах. Зараз - збір врожаю і легко застати господарів. Якщо вдасться справити хороше враження - буде дах над головою.

Як шукати: в дачних районах (Осокорки, Русанівські Сади, Нивки) або в передмісті. Зайдіть в сільраду - за шоколадку можна розговорити тамтешню секретарку і отримати інформацію.

РОБОТА З ЖИТЛОМ

6. Студенту можна влаштуватися охоронцем (доба-троє), з наданням житла. Ще підробити вдасться (1600-1800 грн. В міс.).

7. Можна влаштуватися на фірму прибиральницею і ночувати в офісі. Багато столичних офісів орендують квартири, тому там є душ.

Як шукати: У інтернеті, на сайтах з працевлаштування, в газетах. Можна звернутися до столичних центрів зайнятості, адреси яких є в довіднику Києва.

8. Ще варіант - влаштуватися прибиральницею або двірником в комунальному підприємстві. Забезпечать ліжком і зарплатою близько 1000 грн.

Як шукати: підкаже місце розташування комунальних підприємств (вони є в кожному районі) двірник. Про жеку дізнайтеся у консьєржа в під'їзді і у того ж двірника

9. Чи можна "за житло" наглядати за людьми похилого віку. Цей варіант більш прийнятний для дівчат - вони вселяють більшу довіру. Оплачувати доведеться тільки компослуги або символічну суму - за домовленістю (100-150 грн.). Натомість за кров доведеться згладжувати самотність і забезпечувати дідка продуктами, ліками.

Як шукати: по знайомим або соцслужбам. Їхні телефони підкажуть в гор.справке або можна знайти в інтернеті. Старенькі біля під'їздів розкажуть, хто з сусідів потребує компаньйона.

10. САНАТОРІЇ, дитячих таборів, БАЗИ ВІДПОЧИНКУ.

Їх дуже багато в Пущі Водиці, Ворзелі, Бучі. Але більшість з них викуплені. Тут здаються кімнати подобово (від 125 грн.). Але, може, вам пощастить і ви знайдете санаторій або піонертабір, де кімнати порожні.

Зараз багато хто з цих приміщень ремонтуються. Хлопця можуть "дати притулок" будівельники, які роблять ремонт, за 400 грн. в місяць, в кімнаті 6-8 осіб.

Як шукати: шляхом обходу, озброївшись довідковою інформацією (в пошуковику пишіть "санаторії Києва та Київської області"). Можна просто приїхати в селище або місто, і вам місцеві жителі розкажуть, де знаходиться той, що ви шукаєте.

Куди сунути НЕ ВАРТО.

Вокзали. Кімнати відпочинку здаються тільки подобово, за саме поганенька місце заплатите від 70 грн. в день. Жити і прибирати там не можна - житло співробітникам не надається. А відчіпні вагони скасували років 5 назад.

Хостелли. Готелі для студентів коштують від 60 грн. на добу (в кімнаті кілька людей, зручність на поверсі). В місяць - 1800 грн. - дорого.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "10 способів дешево оселитися в столиці". інші Новини нерухомості дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Шагінян Тетяна

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Спасибі! Повідомлення надіслано.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online