Дозволи на негарабітние перевезення: які потрібні і як отримати

  1. Дозволи на негабаритні перевезення: які потрібні і як отримати
  2. Складання і узгодження маршруту
  3. Термін дії дозволу на негабаритні перевезення
  4. міжнародні вантажоперевезення

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Головна » Корисна інформація »Дозволи на негабаритні перевезення: які потрібні і як отримати

Дозволи на негабаритні перевезення: які потрібні і як отримати

Для отримання дозволу на негабаритні перевезення замовнику / виконавцю необхідно звернутися в Укравтодор (як варіант - дорожні організації, уповноважені ним і які належать до сфери його управління), оформивши відповідним чином лист заявку. Якщо перевезення негабаритного вантажу буде здійснюватися по території кількох областей, то за дозволом на перевезення негабаритного вантажу необхідно звертатися безпосередньо в Укравтодор, якщо ж маршрут не виходить за межі однієї області, то дозвіл можна отримати в обласному представництві Укравтодору (або в уповноважену організацію).

Якщо перевезення негабаритного вантажу буде здійснюватися по території кількох областей, то за дозволом на перевезення негабаритного вантажу необхідно звертатися безпосередньо в Укравтодор, якщо ж маршрут не виходить за межі однієї області, то дозвіл можна отримати в обласному представництві Укравтодору (або в уповноважену організацію)

Зразок заяви на отримання дозволу на негабаритні перевезення

Складання і узгодження маршруту

Отримавши заявку, дорожні служби проводять комплекс робіт, який включає:

  • аналіз технічних даних транспортних засобів, які будуть виконувати перевезення негабаритного вантажу, їх технічного стану і готовність до безпечного / безаварійного виконання робіт
  • визначення маршруту руху - він визначається, виходячи з вагових і габаритних параметрів транспортного засобу, що перевозиться ним вантажу і несучої здатності доріг (мостів, переїздів і т.д.). При виборі маршруту може знадобитися додаткове обстеження (в деяких випадках - і випробування), штучних споруд, за результатами яких може знадобитися розробка і виконання операцій, пов'язаних з їх посиленням. Це може істотно збільшити терміни отримання дозволу. Якщо загальна маса вантажу і транспортного засобу перевищує 60 тонн, то власник автомобільної дороги (вулиці) може зажадати додаткового обстеження (випробування) споруд, інженерних мереж, комунікація та будівель, при необхідності - проведення їх посилення (зміцнення). Це роботи проводяться за рахунок замовника (організатора) перевезення негабаритного вантажу
  • розрахунок вартості за проїзд.

Це роботи проводяться за рахунок замовника (організатора) перевезення негабаритного вантажу   розрахунок вартості за проїзд

Після отримання плати, зазначеної в розрахунку, організація, яка проводила обстеження, протягом 10 днів повинна видати замовнику (перевізнику) узгодження проїзду негабаритного транспорту. Його необхідно надати в ДАІ, щоб отримати дозвіл на негабаритні перевезення по автомобільним дорогам.

Якщо загальна висота автомобіля, що перевозить негабаритний вантаж, перевершує 4,5 метра, необхідно буде додатково узгодити маршрут зі службами, що відповідають за експлуатацію електромереж. Так само буде потрібен дозвіл від залізничників, якщо на маршруті слідування розташований залізничний переїзд.

Дозвіл на негабаритні перевезення повинно включати:

  • реєстраційний номер і марку автомобіля
  • дані водія
  • габарити і вага транспорту
  • маршрут руху з повним перерахуванням населених пунктів, а так же вулиць, по яких буде здійснюватися рух
  • додаткові відомості - наприклад, час транзиту, обмеження по швидкості пересування і т.д.

Термін дії дозволу на негабаритні перевезення

В оформленому дозволі обов'язково вказується термін, протягом якого повинна бути проведена транспортування негабаритного (великогабаритного) вантажу, а так само кількість поїздок. Якщо компанія перевозить негабаритні вантажі на регулярній основі і по одному і тому ж маршруту, то краще оформити довгострокове вирішення. Правда, дозвіл на кілька поїздок дійсно не більше 3 місяців.

При скасування або затримки перевезення, викликані будь-якою причиною (поломка автотранспорту, погодні умови і т.д.) необхідно обов'язково сповістити організацію, що займалася видачею дозволу на негабаритні перевезення, а так само органи ДАІ, повідомивши також про перенесення, скасування або продовження термінів транспортування . При цьому оповіщення має відбутися до закінчення дії дозволу (погодження), в іншому випадку перевезення негабаритного вантажу буде вважатися виконаною, а внесена плата повертатися не буде. У разі відмови від перевезення великовагових (негабаритних) вантажів замовник може повернути внесену плату, офіційно звернувшись в організацію, що займалася узгодженням маршруту, представивши при цьому підтвердження з ДАІ, що транспортування вантажу реально не здійснювалася (дозвіл або було повернуто, або взагалі не було видано) .

міжнародні вантажоперевезення

При організації міжнародних перевезень негабаритних (великовагових) вантажів, необхідно отримувати дозволи на негабаритні перевезення в кожній країні окремо. У різних країнах оформлення необхідного пакету документів може тривати по різному, найбільш «проблемні» країни - Іспанія, Італія, Росія і Франція, де процес може розтягнутися до 3 місяців. При цьому слід враховувати, що в Європі негабаритні вантажі транспортують тільки вночі, в той час як в Білорусі, Росії та Україні практично завжди - вдень.

Є питання?

Отримайте детальну консультацію прямо зараз по телефону або замовте зворотний дзвінок

Телефонуйте:

+38 (044) 490-49-12
+38 (044) 499-62-28
+38 (044) 351-64-68
+38 (050) 367-97-07
+38 (067) 343-49-88

Дізнайтеся тариф

на перевезення вашого вантажу

Є питання?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online