Навчання в Австрії для іноземців

  1. Давайте подивимося, що ж пропонує чудова Австрія для нас, іноземних студентів. Пропоную вам найбільш...
  2. СКІЛЬКИ КОШТУЄ?
  3. ЩО здаємо?
  4. А ЩО ЗА ОСВІТА, КУДИ Я ПОТІМ З НИМ?
  5. ЧИ ПОТРІБНО МЕНІ СПІЛКУВАТИСЯ ЗА ДОПОМОГОЮ У ФІРМУ, ЯКА ПРОПОНУЄ ДОПОМОГУ У ВСТУПІ?
  6. ЯКІ Є МІНУСИ У НАВЧАННІ В АВСТРІЇ?
  7. Що потрібно для вступу:
  8. А тепер найголовніше! Помріяли? Тепер подивися правді в обличчя. Фінанси. Скільки потрібно, щоб...
  9. Фінська школа. Будівля, шкільне життя
  10. 3 закону, 3 правила, 3 завдання фінської школи
  11. Навчання в Австрії для іноземців
  12. Список посилань Університетів Список професій для підтвердження і куди звертатися Визнання іноземного...

Давайте подивимося, що ж пропонує чудова Австрія для нас, іноземних студентів. Пропоную вам найбільш повний огляд по даному виду надходження.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

На мій погляд, в Австрії є 3 дуже вагомих плюса для навчання. можна надходити

  • без іспитів
  • без знання німецької
  • вартість навчання низька або зовсім нульова (проте, рік від року все більше стає приватних вузів, де навчання коштує пороядка 5000 в рік)
  • надходити можна в БУДЬ-ЯКОМУ віці
  • подавати на вступ можна відразу на 3 програми (3 факультети), пізніше вибрати, щось одне.

Правда ж здорово? Тепер докладніше.

По-перше, навчання ведеться на німецькій мові. Для надходження потрібно сертифікат про володіння німецькою на рівні мінімум В1, для більшості - В2, для ряду професій, наприклад філології, потрібен бал С1 (шкала володіння мовою єдина для всіх країн ЄС, сам рівень складається досить складно, доведеться почитати про те, що таке іспит DHS).

По-друге. Можна і без знання мови. Якщо абітурієнт на момент вступу не володіє німецькою на належному рівні, він надходить спочатку на підготовчий факультет (мінімально - 6 місяців, максимально - 2-х року, до тих пір, поки не буде досягти повинні рівень, який визначиться по зданому іспиту). На весь термін надається студентська віза, людина вважається студентом обраного ВНЗ та програми. Перший рік підготовчого курсу йде на вивчення мови, на другому додаються предмети за фахом.

Програм бакалавра англійською майже немає, конкурс високий, це факультети Економіки та програмування. Магістратура англійською - список ширше, але теж вельми обмежений.

ХТО МОЖЕ ПОСТУПАТЬ?

1. Найбільш приємне: НІ обмеження за віком (як і у всіх інших вузах Європи!). Виняток - музичні, спортивні та ряд творчих професій, на які під час вступу на бакалавра, вік обмежений в 24-26 років.
2. Вступати до вузу можна відразу після школи, маючи на руках атестат про закінчення. Тобто, можна відразу рік закінчення школи, вузи приймають заявки на іспити ще навіть до отримання самого атестата.
3. Вступати можна 2 рази на рік! Літній етап - до 1 вересня і зимовий - до 1 лютого. Точні дати початку прийому заявок потрібно уточнювати на сайті освіти Австрії. Зазвичай це квітень-травень та січень.
4. Вступати можна вже відучившись 1 рік на батьківщині, на суміжну спеціальність, звичайно ж.

СКІЛЬКИ КОШТУЄ?

Низька вартість навчання (різні вузи мають різний «розцінки») в середньому, приблизно 600 євро за семестр. Для громадян України, Білорусії і Казахстану приблизно 370 євро за семестр. Так само для всіх є можливість безкоштовності навчання в нагороду за відмінні оцінки. Багато університетів (наприклад, Віденський Універ), пропонують безкоштовне навчання для жителів «бідних» країн: з Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Казахстану, Киргизстану, Молдови, Таджикистану, Туркменістану, Узбекистану, України, вони оплачують тільки збір в 17 євро.

Так само можливість безкоштовного навчання надана багатьма вузами Австрії для жителів ЄС, наприклад Литви, Латвії, Естонії, наприклад, все той же Віденський Університет. Вони так само оплачують тільки внесок студентського комітету - приблизно 17 євро в семестр. Навчання в Австрії для іноземців

Для отримання студентського ВНЖ вам знадобитися 5000 євро в рік на рахунку, це гарантійні гроші «на проживання». Їх можна буде витрачати на протязі року. є варіанти «обхідні», якщо немає можливості відразу «ухнути» таку суму грошей на рахунок. Про це в самому кінці статті. Навчання в Австрії для іноземців

ЩО здаємо?

Ще одна приємна річ - вступних іспитів НІ, в тому числі перевірочного іспиту на знання мови (проте, потрібен сертифікат про зданий DHS), за винятком ряду спеціальностей: фармацевтика, медицина, біологія, психологія, журналістика, викладання, робота з дітьми, спортивні, музичні та творчі (наприклад «режисура»). Іспити так само є у ряду спеціальностей при вступі до магістратури, наприклад це програма «цивільне будівництво». Кожен вуз залишає за собою право на особливо конкурентні спеціальності ввести конкурс на основі представлених робіт або співбесіди.

А ЩО ЗА ОСВІТА, КУДИ Я ПОТІМ З НИМ?

Існує можливість отримання всіх трьох ступенів освіти: ступеня бакалавра (звичайна ступінь навчання), магістратури та аспірантури.
Бакалавр (BSc) - 6 семестрів, випускникам присвоюється ступінь бакалавра.
Майстер (MSc) - тільки після отримання бакалавра, 4 семестри. Присвоюється ступінь майстра.
Доктор (PhD) - тільки після майстри, 6 семестрів, ступінь доктора наук.
Є можливість отримати диплом за прискореною схемою, самостійно складаючи навчальний план і план іспитів (як і майже у всіх інших вузах ЄС).
Австрійські вузи навчають згідно Болонської системи освіти, що означає визнання диплома в усіх країнах ЄС.
Після закінчення вузу, випускник має ще півроку дозволу на проживання в країні - це час дане на пошуки роботи. Якщо роботу знайти не вдасться, на жаль, країну доведеться покинути. Пам'ятаємо, що у випускника є можливість шукати роботу не тільки в Австрії, але і в будь-якій країні ЄС!

Вибирайте спеціальність з розумом, тоді як згодом ви хочете залишитися працювати в Австрії, варто подумати чи будете ви затребувані на місцевому ринку праці, отримавши ступінь бакалавра в японській політології, наприклад. Або, чи зможете ви конкурувати з місцевими хлопцями, якщо вибрали вкрай популярний факультет «менеджмент», швидше за все, маючи 80 претендентів на 1 робоче місце, роботодавець не вибере іноземця.

ЧИ ПОТРІБНО МЕНІ СПІЛКУВАТИСЯ ЗА ДОПОМОГОЮ У ФІРМУ, ЯКА ПРОПОНУЄ ДОПОМОГУ У ВСТУПІ?

Це, хлопці, питання дуже індивідуальний. Добра половина з нас точно може заощадить свої 3000 євро (це мінімум, який візьме фірма), але для цього буде потрібно наполегливість у вивченні сторінок на німецькому (можна через гугл, буде досить) і певний досвід поїздок за кордон, хоча б в Чехію-Польщу, так щоб сам, без турагенства і батьків, щоб було розуміння, що таке Європа. Молодій людині без досвіду і знання німецької, напевно краще через фірму (питайте, дам контакти надійної фірми, гроші бере, але має величезний досвід і в отриманні багатьох паперів, які самому складно, допомагає), але, якщо немає і грошей (все ж 3000 забагато для юного віку), то беріть платні консультації, з'ясовуйте питання частинами, щось самі, щось запитаєте у знаючих (наприклад у мене :))). А так же, скористайтеся допомогою (часто навіть і безкоштовної) тих, хто вже пройшов цей шлях (в кінці статті привожу приклад одного з таких блогерів).

ЯКІ Є МІНУСИ У НАВЧАННІ В АВСТРІЇ?

Є. Але вони такі ж як і у всіх інших програмах навчання за кордоном:

  • роботу знайти юному іноземцю без досвіду складно. Часом дуже складно. Як правило, виручає Німеччина.
  • час навчання не зараховується до загального стажу проживання в країні. А саме - проживши в країні 5 років, іноземець має право отримати ПМЖ і розслабитися, відтепер з країни його ніхто не пожене, навіть, якщо у нього не буде роботи і засобів до існування. Як вже зазначила, роки навчання в ці 5 років не входять, тобто після закінчення навчання, знайшовши роботу, починати «стаж» потрібно буде з нуля.
  • навчання закордоном (а вірніше, життя за кордоном) досить дороге задоволення, не дивлячись навіть на багато безкоштовні речі - наприклад низьку вартість самого навчання і студентського житла.
Про нелегке життя студента в Австрії докладно:

На проживання в Австрії студенту потрібно в місяць мінімум 700 євро своїх коштів. А по чесному, добре б мати 1200, щоб не гадати, обідати сьогодні або пізніше відразу вечеряти. Студентська віза дає право роботи 10 годин на тиждень на перших курсах і 20 годин в тиждень на останніх курсах за програмою магістра. Навчаючись в Австрії є право «відкрити свою справу» і працювати фріланс (з урахуванням відрахування податків).

Що потрібно для вступу:

Спочатку звертаємося із заявкою за загальною системою он-лайн. Чекаємо лист-підтвердження вашої заявки від вузу, назвемо це «запрошенням». Далі, йдемо за візою Д (тут свої вимоги, про них пізніше).

В цілому ж потрібно:

  • наявність атестата (для звернення до вищого навчального закладу достатньо довідки зі школи, атестат докладають пізніше) про повну загальну середню освіту або документа що його замінює (для магістерських та докторських програм - відповідно, диплом про наявність відповідного закінченої вищої освіти на батьківщині).

або

  • свідоцтво про те, що вступник є у себе на батьківщині студентом інституту аналогічного профілю.
  • віза студента, віза Д (виходить на батьківщині після того, як з вузу будуть надіслані документи, що підтверджують, що абітурієнт подав заявку на дані програми. Це перший етап - вдома)
  • медична страховка

Для неповнолітніх потрібно нотаріально засвідчена дозвіл від обох батьків на навчання у ВНЗ Австрії.

Другий етап - на місці, вже в країні. Це приїзд власне в Австрію і оформлення студентського ВНЖ на місці, для цього буде потрібно:

  • прописка, «мельдецетл», адреса, де вибудете жити. Іншими словами це може бути договір найму житла або наявність його в власності в місті навчання або права на його отримання (наприклад, в разі надання гуртожитку). З обхідних шляхів: в польському костелі ви можете домовитися знімати кімнату, там же і прописатися.
  • всі оригінали документів (починаючи від свідоцтва про народження, зміну прізвищ, атестат тощо) перекладені сертифікованим перекладачем на німецький і (або) з апостилем.
  • довідка про 5.500 тисячах євро на вашому рахунку - на проживання в країні. Якщо вам більше 25 років, то 9000. З обхідних шляхів - спонсорський лист (хтось спонсорує ваше навчання, і гарантує висилати вам гроші)

А тепер найголовніше! Помріяли? Тепер подивися правді в обличчя. Фінанси. Скільки потрібно, щоб переїхати до Австрії «по навчанню»,

Приблизний розрахунок вкладень
Отримання візи Д (на батьківщині, держмито та послуги візового центру + страховка)200 євроДля отримання ВНЖ студента будуть потрібні фінансові гарантії для міграційної поліції АвстріїПісля отримання довідки з вузу зарахування, потрібно показати на рахунку від 5500 - 6000 €, якщо вік понад 24 років на момент подачі то від 9000 до 11000.Сам переїзд, залежить від дальності проживання і кількості привезених речей500 - 2000 євро.Вартість навчання350 - 700 € за семестр.За весь час навчання може бути від 6 до 12 семестрів, залежить від вузу, факультету та ступені вашої освіти.Страховка50-60 євро в місяцьВартість студентського ВНЖ (держмито !! за це не платимо гроші фірмі!)150 € на рік.Віза видається на рік, потім триватимуть щорічно.Оренда на 2-х апартаментів або гуртожитку250-500 € в місяць на людинуХарчування, проїзди, речі першої необхідностівід 700 євро в місяць.Уч ЄБА в А встріі для іноземців

Блог, який можу порадити в якості експерта «по Австрії» - Germanblog.ru - його веде розсудлива і «просунутий» в усіх відношеннях хлопець, який живе нині в Австрії, що пройшов весь шлях самостійно.

Автор: Тала Ленкілайнен, міграційний консультант.

Навчання в Австрії для іноземців

Статті по темі СЕРЕДНЯ ОСВІТА В ФІНЛЯНДІЇ

Фінська школа. Будівля, шкільне життя
Фінське освіту - краще в світі
Фінська школа. Початкова і середня ступінь
3 закону, 3 правила, 3 завдання фінської школи
Статті по темі ВИЩА ОСВІТА В ФІНЛЯНДІЇ
Вищі навчальні заклади Фінляндії
Навчання в Австрії для іноземців
Вступаємо в фінський вуз
Список посилань Університетів
Список професій для підтвердження і куди звертатися
Визнання іноземного диплома в Фінляндії
Адаптуємо себе в країні Пристрелка боєм
Статті по темі ДОШКОЛЬНОЕ ОСВІТА В ФІНЛЯНДІЇ
Дитячий садок на вулиці. фінське винахід

схоже

СКІЛЬКИ КОШТУЄ?
ЩО здаємо?
А ЩО ЗА ОСВІТА, КУДИ Я ПОТІМ З НИМ?
ЧИ ПОТРІБНО МЕНІ СПІЛКУВАТИСЯ ЗА ДОПОМОГОЮ У ФІРМУ, ЯКА ПРОПОНУЄ ДОПОМОГУ У ВСТУПІ?
ЯКІ Є МІНУСИ У НАВЧАННІ В АВСТРІЇ?
Помріяли?
Правда ж здорово?
ХТО МОЖЕ ПОСТУПАТЬ?
СКІЛЬКИ КОШТУЄ?
А ЩО ЗА ОСВІТА, КУДИ Я ПОТІМ З НИМ?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online