Як вигідно інвестувати кошти в Австрії 🏠

  1. особливості Австрії
  2. Елітна і дешева нерухомість в Австрії: попит та пропозиція
  3. Нерухомість в Австрії для життя, відпочинку, інвестицій: податки і зміст
  4. Які податки потрібно буде заплатити? У скільки обійдеться утримання?
  5. Юридичні нюанси покупки і продажу нерухомості в Австрії
  6. Перспективи розвитку ринку нерухомості Австрії, прогнози експертів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Австрія відноситься до найкрасивіших країн Європи Австрія відноситься до найкрасивіших країн Європи. Чудова природа, багатовікова історія, високий рівень життя - все це, безсумнівно, приваблює туристів з різних країн. Багато, відвідавши цю чудову країну, мріють про те, щоб придбати тут будинок або квартиру. Але австрійський уряд негативно ставиться до іноземних громадян, які бажають купити нерухомість для відпочинку або здачі в оренду. Зовсім інше ставлення до тих, хто хоче жити в Австрії постійно. Для покупки нерухомості майбутнім власникам потрібно мати досить вагомі підстави, в іншому випадку плани на покупку будинку не реалізуються.

Зміст статті:

Нерухомість в Австрії набувають громадяни, що володіють засобами для інвестицій. Ринок нерухомості цієї країни відомий як найстійкіший і консервативний. Вкладення в австрійську нерухомість можна вважати надійними і стабільними, незважаючи на ряд обмежень для іноземців.

особливості Австрії

Австрія славиться зимовим туризмом, в Альпах розташовано безліч гірськолижних курортів Австрія славиться зимовим туризмом, в Альпах розташовано безліч гірськолижних курортів. Цей факт надає важливе вплив на весь ринок нерухомості.

Найчастіше інвестори звертають погляди саме на гірськолижні курорти. Придбання власного житла на полюбився курорті користується попитом у тих, хто віддає перевагу зимовим видам спорту. Це набагато вигідніше, ніж щорічна оренда шале або бунгало.

Люди, які планують постійне проживання Австрії в зв'язку з веденням бізнесу або переїздом на постійне місце проживання купують квадратні метри в великих містах або ж зупиняють свій вибір на столиці. У Відні зосереджена як культурна, так і економічне життя всієї країни.

Особливим попитом користується нерухомість класу «еліт» - квартири, вілли, замки. Причини цього факту цілком зрозумілі. Мати житло в країні з розвиненою культурою та економікою, що займає лідируючі позиції щодо рівня життя, з високорозвиненою інфраструктурою хочеться кожному.

Крім того, покупців приваблює висока ступінь безпеку і стабільність політичного курсу Австрії.

Елітна і дешева нерухомість в Австрії: попит та пропозиція

Стабільна ситуація в Австрії протягом декількох десятиліть привертає покупців нерухомості. Вони планують проводити не тільки в літній або зимовий відпустку в Альпах, в більшій мірі житло купується для постійного проживання в країні. Солідні бізнесмени купують об'єкти нерухомості не для того, щоб організувати новий бізнес і отримувати надприбутки. Їх цікавить спокійна робота і впевненість у завтрашньому дні.

Австрійська нерухомість вибирається ще й завдяки тому факту, що рівень життя в цій країні дуже високий, а вартість послуг цілком доступна навіть за російськими мірками. Забезпечені підприємці роблять довгострокові інвестиції в нерухомість. Вони вважають за краще купувати елітні апартаменти для подальшої здачі їх в оренду.

Правда, більшу частину покупців все ж цікавлять відносно недорогі квартири або будинку в великих містах країни, переважно в столиці.

Яким чином змінюються попит і пропозиція елітного і дешевого житла, і як буде рости?

Більшість об'єктів нерухомості в Австрії мають більш привабливу вартість щодо Москви і Санкт-Петербурга

В середньому по регіонах Австрії ціна за 1 м² житла від 1 500 € до 3 000 €. Комерційну нерухомість можна придбати за ціною від 1000 € за 1 м². Якщо подібна тенденція збережеться, то попит на недорогу і комерційну нерухомість може зрости і перевищити пропозиції. Найдорожче житло - в Відні. Його вартість щорічно збільшується на 5-8%.

До початку 2015 року середня ціна квадратного метра в новобудовах становила 3 ​​400 €, до того ж, що прибутковість від здачі в оренду варіює в межах 3%. До речі, в столиці Австрії ставки на орендну плату регламентуються, а, крім того, в дефіциті житловий простір.

Нерухомість в Австрії для життя, відпочинку, інвестицій: податки і зміст

Нерухомість в Австрії для життя, відпочинку, інвестицій: податки і зміст

Оподаткування в Австрії являє собою класичний варіант. Будь-який дохід оподатковується. Юридична особа сплачує податок, що нараховується на прибуток, в розмірі 25%. Фізособи платять прибутковий податок в тому ж розмірі.

При відсутності фінансової та господарської діяльності у юридичної особи, щорічно сплачується мінімальна ставка податку 1 750 € для АТ або 3 500 € для ТОВ (Товариство з обмеженою відповідальністю). При покупці нерухомості в Австрії та відсутності фінансової діяльності вигідніше оформити статус юридичної особи з спрощеної схемою, аналогічною ИЧП в Росії .

Існує система пільг і відрахувань як для приватних осіб, так і для компаній, при обліку яких оподаткування може звестися до нуля

Але слід врахувати і той факт, якщо нерухомість здається в оренду, то ставка по прибутковому податку і податку на прибуток однакова - 25%. Хоча щорічний податок на об'єкт нерухомості невеликою. Давайте розглянемо такий приклад, володар квартири площею 75 м² в Зальцбурзі платить 100 € щороку.

Австрія підписала угоду майже з усіма країнами, що входять в ЄС, Росією та іншими державами про те, що отримані дивіденди підлягають обкладенню податком в тій країні, де постійно проживає одержувач доходу. Це дозволило уникнути подвійної сплати податку.

Які податки потрібно буде заплатити? У скільки обійдеться утримання?

Купівля нерухомості в Австрії передбачає додаткові витрати - 10-14% від вартості об'єкта (розмір залежить від того, в якій федеральній землі відбувається угода). З цієї суми 3,6% отримує ріелтор, 3,5% складає податок на передачу прав власності, 1,1% - реєстрація в поземельном реєстрі.

Громадяни, які отримують житло в новобудові, оплачують 20% ПДВ, крім тих, хто купує житло не для особистого користування, а для здачі орендарям.

Постійний податок на споруди і будівлі в Австрії відсутня. Існує лише оподаткування на землю. Його величина розраховується на підставі оціночної вартості, а вона значно менше ринкової ціни.

Якщо розглядати комунальні платежі, то вони різняться, в залежності від регіону. Австрійці звикли до поняття «комунальний платіж» за 1 м² житлоплощі. Для житла, що належить до середнього класу, він становить 1,9-3,6 € в місяць за 1 м².

В оплату входить:

  1. Податок на володіння нерухомістю.
  2. Оплата послуг з вивезення сміття.
  3. Використання води і каналізації.
  4. Відрахування в «ремонтний фонд».
  5. Страховка будинку (для багатоквартирних будинків).
  6. Оплата послуг керуючої компанії.
  7. Опалення та електрику оплачуються окремо, за показаннями лічильників.

Юридичні нюанси покупки і продажу нерухомості в Австрії

Розглянемо кілька юридичних нюансів, про які потрібно знати при купівлі або продажу нерухомості в Австрії:

  • Оскільки Австрія розділена на дев'ять федеральних земель, то крім єдиних для всієї держави законів, в кожному районі діють додаткові правові норми, які стосуються федерального рівня. Деякі з них стосуються придбання нерухомості іноземцями.
  • Громадяни ЄС набувають об'єкти нерухомості, маючи ті ж підстави, що і громадяни Австрії. Іншим потенційним покупцям потрібно отримати дозвіл місцевої влади. Це тривала процедура. Видача дозволу на покупку може розтягнутися на три місяці і більше.
  • Всі без винятку угоди щодо нерухомості проходять за участю адвокатів і нотаріусів. Починаючи від підготовки документів, реєстрації та закінчуючи передачею грошей продавцю.
  • При продажу об'єкта нерухомості, в перші 10 років після його придбання дохід підлягає оподаткуванню податком. Ставка в цьому випадку 25-50%. Це своєрідний захист сфери нерухомості від штучно створюваного ажіотажу.
  • Придбане житло не дає право на постійне проживання в країні. Слід отримати посвідку на проживання. Однак при відсутності нерухомості його точно не видадуть. Крім місця проживання, необхідно мати постійний дохід і медичну страховку.

Перспективи розвитку ринку нерухомості Австрії, прогнози експертів

Перспективи розвитку ринку нерухомості Австрії, прогнози експертів

Експерти не надто оптимістичні щодо розвитку світової сфери нерухомості. Спад в економічній і соціальній сферах - це тривожні симптоми для економіки будь-якої держави. Однак австрійська привабливість для інвесторів вже перетворилася в конкретні інвестиції.

Незважаючи на ці факти відбувається збільшення як обсягів, так і кількості угод з нерухомістю

Спостерігається уповільнення ринку нерухомості за минулий 2014 рік. В середньому ціни збільшилися лише на 0,7%. За останню п'ятирічку індекс, що відображає зростання цін мінімальний. Не змінилася тільки вартість будинків, хоча слід зазначити подорожчали ділянки землі.

Існують деякі побоювання, пов'язані з конфліктною ситуацією на Україні і кризою в Росії. Приблизно 40% елітної нерухомості купується громадянами саме цих країн. Зараз увагу покупців переключилася на менш дорогі об'єкти житла.

Незважаючи ні на що, експерти прогнозують поступове збільшення цін на нерухомість з 2015 року, яке триватиме до 2017 року.


У скільки обійдеться утримання?
Яким чином змінюються попит і пропозиція елітного і дешевого житла, і як буде рости?
Які податки потрібно буде заплатити?
У скільки обійдеться утримання?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online