Як отримати безкоштовну вищу освіту в Австрії: навчання для росіян і українців в 2019 році

  1. Австрійська система освіти
  2. Початковий ступінь австрійського освіти
  3. Особливості австрійського початкової та середньої освіти
  4. Приватні школи
  5. Австрійське вищу освіту
  6. вища школа
  7. Особливості університетської освіти
  8. Відмінності від російського освіти
  9. Навчання в Австрії англійською мовою
  10. Що потрібно для того, щоб стати австрійським студентом
  11. Перелік документів
  12. Гранти та стипендії в Австрії
  13. Особливості отримання студентського посвідки на проживання
  14. Пошук квартири для студента в Австрії
  15. гуртожиток
  16. Договір про оренду
  17. Медична страховка для студентів в Австрії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua


Здобути вищу освіту в Австрії дуже престижно. З таким дипломом вас чекає прекрасна кар'єра і робота в Австрії , А також стабільна, дуже приваблива заробітня плата . Здобути вищу освіту в Австрії дуже престижно

Будівля Віденського університету в Австрії

Австрійська система освіти

Коли говорять про австрійський освіту, на думку спадають імена великих діячів, яких країна дала світу. Здебільшого це майстри музики. Відень - визнана музична столиця. Вона піднесла людській спільноті Гайдна і Шуберта, Глюка і Ліста, Штраусов і Берга, подарувала нам великого Моцарта.

Вона піднесла людській спільноті Гайдна і Шуберта, Глюка і Ліста, Штраусов і Берга, подарувала нам великого Моцарта

Схема пристрою австрійської системи освіти

Музика затьмарила інші напрямки. Але не можна забувати, що Австрія також дала світу Парацельса, Фрейда, Менделя, Порше, Ландштейнера і багатьох інших діячів, які стали доказом того, що австрійське освіту невипадково так високо цінується в усьому світі.

Початковий ступінь австрійського освіти

Система освіти в Австрії складається з декількох ступенів:

  • дошкільний;
  • початкова;
  • середнє;
  • вища середня;
  • вища.

До трирічного віку австрійські малюки відвідують ясла. Дана ступінь не є обов'язковим. Вона необхідна для того, щоб полегшити життя працюючим батькам. Більшість австрійських Kinderkrippe не передбачає навчання.

Головна їх мета в забезпеченні гарного проведення часу дітей. Перед трирічний дітьми відкривають двері дитячі сади Kindergarten. Більшість з них, як і ясла, не навчають вихованців.

Заняття в австрійському дитячому садку

Батьки можуть відправити своїх дітей як до державних, так і приватні дошкільні установи. І в першому, і в другому випадку їм доведеться платити. Всі садки та ясла в Австрії платні.

На користь австрійського дошкільної освіти варто відзначити, що вихователі знаходяться в постійній взаємодії з батьками. Вважається важливим знайти індивідуальний підхід до кожної дитини і розкрити його здібності, щоб в подальшому їх розвивати.

Особливості австрійського початкової та середньої освіти

Система освіти в Австрії диференційована. Батьки можуть вибирати, куди відправляти свою дитину. До їхніх послуг в 2019 році наступні школи:

  • народні;
  • державні;
  • приватні;
  • спеціальні.

У початковій школі діти вчаться чотири роки починаючи з шестирічного віку.

У початковій школі діти вчаться чотири роки починаючи з шестирічного віку

Учні середньої школи в Австрії

Тут вони отримують ази і готуються до вступу в середню школу, де навчання буде направлено на індивідуальність учня і його здібності.

Середню освіту в Австрії триває від 5 до 8 років. Учні та батьки можуть зробити вибір з трьох варіантів:

  • основна школа п'ятирічка;
  • восьмирічна середня школа;
  • гімназія.

Перші два варіанти передбачають отримання професійної освіти. До гімназії йдуть ті, хто планує вступати до університету. Гімназійну освіту передбачає поглиблене вивчення природничих наук, мов та інших предметів.

Приватні школи

Альтернативою державному середньої освіти є приватні школи різної спрямованості. Більшість іноземців, які проживають в Австрії , Саме в них віддають своїх дітей. У приватних школах можна отримати освіту рідною мовою.

У приватних школах можна отримати освіту рідною мовою

Будівля приватної школи в Австрії

Багато австрійці та іноземці вважають за краще віддавати своїх нащадків в дуже популярні вальдорфские школи. Програма цих навчальних закладів спрямована на виховання в кожній людині якостей, властивих вільної особистості.

Кожна дитина розглядається, як індивідуальність. Завдання вчителів відкрити в учнях приховані природні здібності.

В Австрії функціонує чимало шкіл, призначених для дітей, до яких необхідний спеціальний підхід.

Це юні громадяни з різними видами відхилень, що заважають учням освоювати програми загальноосвітніх шкіл нарівні з усіма. У деяких випадках учні таких шкіл інтегруються в звичайні навчальні заклади. Для них створюються спеціалізовані умови.

Австрійське вищу освіту

Коли говорять про престижність навчання в Австрії, мають на увазі вищу освіту.

Коли говорять про престижність навчання в Австрії, мають на увазі вищу освіту

Менеджерський Центр в Інсбруку

Наукова база, яка зробила австрійське освіту таким престижним, формувалася не одне сторіччя. Нинішнє вищу освіту країни ділиться на три види:

  • педагогічні коледжі;
  • вищі школи;
  • стандартні університети та університети мистецтв.

Навчальний рік складається з двох семестрів, один починається в жовтні, інший в березні. Тривалість навчання може тривати від трьох до шести років. Все залежить від обраної професії.

Отримати ступінь бакалавра, магістра або доктора наук можна в Австрійському університеті (Universität) або вищій школі (Fachhochschule). І в університеті, і у вищій школі ви можете отримати диплом будь-якого ступеня.

вища школа

На відміну від університету, вищі школи більше орієнтовані на практику. У технічній вищій школі буде набагато більше лабораторних в програмі ніж в університеті - більшість занять будуть лекціями з чистою теорією.

Інша відмінність у фіксованому часу навчання: у вищій школі дуже строгий порядок отримання освіти - 6 семестрів для бакалавра і 4 для магістратури. В університеті отримання освіти може затягнутися - студенти можуть складати іспити за бажанням, відкладати їх і т.д.

На жаль, освіта в Австрії більше не надається безкоштовно. Мінімальна плата за один семестр становить 726 євро. Оплата за навчання може бути і вище в залежності від обраного вузу.

Так як в Австрії є безліч різних навчальних закладів і програм можна скористатися наступними сайтами для пошуку потрібного варіанту:

Особливості університетської освіти

Найпрестижнішим є навчання в університетах. Для Австрії характерно те, що в них прагнуть дати студентам базу для просування по службі та досягнення успіху в певній галузі знань. Вважається, що професійні навички вчорашній студент легко знайде на роботі.

Головне завдання навчити його, як це зробити. Для багатьох росіян і українців університетську освіту Австрії цікаво своєї вільної системою.

Відмінності від російського освіти

Є кілька відмінностей в системі освіти:

  1. Зимовий семестр починається в жовтні, а річний - в березні. Взимку у студентів є 2 тижні різдвяних канікул. Лютого для студентів в Австрії - перерва між семестрами: немає ніяких лекцій, тільки іспити. Також в Австрії дуже багато національних свят, коли навчання скасована.
  2. П'ятибальна система оцінювання. "1" найкраща оцінка, а "5" найгірша.
  3. У деяких університетах дозволено пропускати лекції. Відвідуваність залежить від програми: в технічних університетах можна пропускати теоретичні заняття, але на лабораторні потрібно приходити кожен раз.
  4. 3 спроби іспиту. Один і той же іспит можна перездавати: 2 письмові спроби і одна усна, з комісією з трьох професорів.
  5. Іспити можна відкласти! Студенти можуть дерегістріроваться з іспиту і здавати його пізніше.
  6. Практика обов'язкове. Стажування можна проходити в компанії і отримувати зарплату або безкоштовно - в університеті.
  7. Дано всі матеріали. У кожного університету є своя платформа, куди професора викладають матеріали з лекції та необхідну інформацію для іспиту. Якщо студент пропускає лекцію, він може просто подивитися презентацію пізніше.

Форма одягу австрійських студентів

Навчання в Австрії англійською мовою

В Австрії стало з'являтися все більше і більше програм англійською мовою. Наприклад, деякі університети які пропонують такі програми:

Вища школа верхній Австрії (FH Oberösterreich)

  • Річна підготовча програма.
  • Бакалаврат: електротехніка (Вельс), маркетинг (Штайер).
  • Магістратура: електротехніка, мехатроніка, менеджмент, проектування енергетичних систем (Вельс), маркетинг (Штайер), інформатика, зв'язки з громадськістю (Хагенберг).

Технічний університет Відня (TU Wien)

  • Бакалаврат: машинобудування

Університет Клагенфурта (Universität Klagenfurt)

  • Бакалаврат - бізнес і економіка
  • Магістратура - інформатика

Віденський університет (Universität Wien)

  • Бакалаврат та магістратура по бізнесу

<Для вступу на програму потрібно буде надати сертифікат про знання англійської мови. Університети беруть академічний IELTS (мінімальний бал 6.0) або еквівалентний TOEFL.

На всіх англомовних програмах обов'язково проходження курсів німецької мови. Курси надаються університетом безкоштовно.

Що потрібно для того, щоб стати австрійським студентом

Для надходження в австрійський університет майбутнім студентам не обов'язково приїжджати з документами особисто.

Австрійці прекрасно розуміють, що у іноземця може не бути можливості подати заявку особисто, тому всі необхідні документи можна відправити по інтернету - на сайті кожного університету в розділі з кожною програмою є кнопка "apply".

Вам потрібно лише завантажити всі необхідні документи і чекати відповіді.

Перед зарахуванням кожен абітурієнт повинен пройти співбесіду. Інтерв'ю зазвичай проводиться по скайпу, претендентам задають питання зі шкільної програми для визначення рівня знань і загальні питання, наприклад, чому ви хочете вступити в наш вуз.

Перелік документів

Зазвичай для вступу потрібні наступні документи:

  1. Закордонний паспорт.
  2. Атестат.
  3. Мотиваційний лист і резюме.
  4. Сертифікат про знання мови.

Прийом документів в Австрії для громадян країн, що не входять в ЄС , Закінчується 30 травня. Тут постає питання: як вчинити відразу після школи, якщо атестат я отримаю тільки в червні? Крок перший: лист до університету з поясненням ситуації.

Багато університетів можуть зарахувати вас з атестатом за 9 клас, оцінками за 10 і перше півріччя 11 і довідкою зі школи, що ви можете отримати атестат тільки в червні. Обов'язково напишіть про таку опції в вашому питанні.

Якщо у вас є якісь питання по програмі, на яку ви плануєте вступити, то пишіть лист до університету. Не потрібно бояться - ви збираєтеся вчитися не в своїй рідній країні і наявність безлічі питань нікого не здивує. Це тільки покаже вашу зацікавленість в надходженні.

Вступити до університету можна, приїхавши до Австрії самостійно або звернувшись на батьківщині в компанію, яка надає допомогу студентам, бажаючим вчитися за кордоном .

Гранти та стипендії в Австрії

Уряд Австрії щорічно виділяє бюджет на гранти і стипендії. На жаль, стипендії за успішне навчання не передбачені для студентів з країн, що не входять в ЄС.

На цьому сайті ви можете подивитися варіанти грантів в Австрії. Пошук оптимізований під рідну країну, напрямок і програму. Якихось основних вимог до грантів немає, для кожного свої умови.

В Австрії є цікава програма студентів по обміну (Ernst - для НЕ європейців). Якщо ваш університет складається в партнерстві з університетом Австрії, то ви можете поїхати вчитися на один семестр.

Якщо ваш університет складається в партнерстві з університетом Австрії, то ви можете поїхати вчитися на один семестр

Будівля приватного університету Webster в Австрії

Особливості отримання студентського посвідки на проживання

Крім основного пакета документів для оформлення посвідки на проживання є додаткові документи, які потрібні тільки для студентів:

  • Лист про зарахування до вищого навчального закладу і квитанція про оплату першого семестру навчання. Лист потрібно надати в посольство в оригіналі.
  • Страховку з мінімальним покриттям в 30 000 євро. На один рік ВНЖ термін дії страховки повинен бути мінімум 120 днів.
  • Довідку з банку. Потрібна сума розраховується за віком і орендної плати. На офіційному сайті про імміграцію в Австрію зазначено наступне: для студентів до 24 років необхідна наявність суми з розрахунком 491 євро на місяць; для студентів старше 24 років - 889,84 євро на місяць.

Внутрішнє облаштування віденського університету в Австрії

  • Для неповнолітніх студентів для переїзду без батьків потрібно оформляти піклування на громадянина Австрії. Такий документ можна отримати у нотаріуса в Австрії.

Щороку вид на проживання потрібно продовжувати. За продовження потрібно заплатити мито в розмірі 160 євро.

Пошук квартири для студента в Австрії

Після отримання листа про прийому до університету у майбутнього студента з'являється безліч інших питань, які потрібно вирішити до переїзду.

Одна з вимог до оформлення ВНЖ в Австрію - договір про оренду квартири.

Шукати квартиру дистанційно, а тим більше відправляти перший місяць орендної плати і депозит абсолютно незнайомій людині дуже важко. Ви можете попросити університет надіслати вам електронну адресу когось із студентів-співвітчизників для допомоги.

гуртожиток

В Австрії є студентські гуртожитки. Від вітчизняних вони відрізняються кардинально: окрема кімната з ванною, чиста загальна кухня, більярд і настільний футбол, а також включений в оплату сніданок і вечеря.

Але потрапити в гуртожиток не так легко - майже всі вільні місця віддаються студентам з обміну або студентам, які мають грант.

Так як знімати окрему квартиру дуже дорого, австрійські студенти вважають за краще орендувати кімнату в квартирі. Ціна кімнати починається зазвичай від 250 євро, що на порядок дешевше оренди квартири - від 600 євро.
Якщо ви все ж хочете зняти цілу квартиру, то варто порахувати, що буде вигідніше - орендувати порожню квартиру або мебльовану. Оренда квартири з меблями вийде на порядок дорожче.

Договір про оренду

ля оформлення договору про оренду потрібно оплачувати депозит (в 2-3-кратному розмірі від орендної плати) і перший місяць оренди. Квитанцію про оплату також потрібно надати в посольство з іншими документами. Є кілька сайтів, на яких ви можете знайти собі квартиру або просто подивитися варіанти:

А на цих двох сайтах можна знайти гуртожиток для студентів:

Медична страховка для студентів в Австрії

Для всіх іноземних студентів в Австрії обов'язкова наявність медичної страховки. Є державна страхова компанія (Gebietskrankenkasse) і приватні.

При оформленні державної страховки студент отримує зелений e-card. Така страховка коштує 59.95 євро / місяць. Для оформлення страховки необхідно надати підтвердження зарахування до вищого навчального закладу (Inskription), яке виходить в перший день в університеті. Подивитися про державну страховку можна тут .

Приватна страхoвка, дуже популярна у студентів, від компанії UNIQA. Її вартість близько 60 євро / місяць. На відміну від державної, приватну страховку можна оформити онлайн

Тут постає питання: як вчинити відразу після школи, якщо атестат я отримаю тільки в червні?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online