Як відкрити ІП іноземному громадянину: покрокова інструкція

  1. тонкощі реєстрації
  2. причини відмови

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У Росії проживає більше 11 млн іноземних громадян. Це наймані працівники зарубіжних і російських компаній, а також особи, що займаються підприємництвом. Ми розповімо про те, як відкрити ІП іноземному громадянину, а також про тонкощі реєстрації та причини можливої ​​відмови.

Ми розповімо про те, як відкрити ІП іноземному громадянину, а також про тонкощі реєстрації та причини можливої ​​відмови

Згідно з Конституцією РФ ( п. 3 ст. 62 ) Громадяни інших держав мають права і обов'язки, аналогічні резидентам РФ. Відповідно до ч. 1 ст. 23 ГК РФ відкривати ІП і займатися підприємництвом може будь-який повнолітній іноземець. Однак він не має права на оформлення юридичної особи.

тонкощі реєстрації

Іноземець має право займатися будь-яким видом комерційної діяльності на території РФ відповідно до закону № 115-ФЗ. Зареєструвати ІП іноземець може з урахуванням додаткових вимог.

Щоб зареєструвати ІП, потрібно:

1. Отримання офіційного дозволу на роботу в процесі реєстрації ВП.

Це умова прописана в п. 1 ст. 2 закону № 115-ФЗ . Причому громадяни, які прибули з безвізових країн, мають право отримати патенти. Іноземцям з візових держав видається офіційний дозвіл на роботу.

2. Іноземець може зареєструватися як індивідуальний підприємець, якщо він має прописку (тимчасову або постійну) в тому регіоні, де він збирається вести свій бізнес. У нього повинні бути документи для підтвердження РВП (дозволу на тимчасове проживання) або оформлений вид на проживання.

Щоб зареєструвати ІП, іноземець повинен мати дозвіл на тимчасове проживання або дозвіл на проживання.

Як відкрити ІП іноземному громадянину? Ця процедура проводиться в податковому відділенні за місцем його постійного проживання (згідно п. 3 ст. 8 закону № 129-ФЗ).

Фізичній особі необхідно надати повний пакет документів:

  • заповнена форма Р21001 ;
  • ксерокопія паспорта та документів із зазначенням дати і місця народження;
  • копія документа, що підтверджує вид на проживання іноземця або РВП;
  • оригінал або ксерокопія документа, де вказано адресу постійного проживання іноземця;
  • квитанція про сплату держмита (800 рублів за відкриття ІП).

Документи можна надіслати цінним листом або принести в податкову особисто. У розписці вказується перелік документів, отриманих для розгляду. Також вказується дата отримання свідоцтва, що підтверджує реєстрацію ВП.

Зверніть увагу, реєстрація ІП іноземним громадянином проводиться при повній легалізації його документів і після завірення нотаріусом.

Зверніть увагу, реєстрація ІП іноземним громадянином проводиться при повній легалізації його документів і після завірення нотаріусом

Реєстрація ІП іноземним громадянином проводиться при повній легалізації його документів. Документи оформляються тільки російською мовою.

До кожного документа потрібні додатки з точним перекладом всіх даних на російську мову. При собі потрібно мати оригінали всіх документів.

Перевірка документації та оформлення ІП проводяться протягом 5 днів. Після цього іноземець є індивідуальним підприємцем і може займатися бізнесом на території Росії.

причини відмови

У деяких випадках можна отримати відмова в реєстрації ІП . Свідоцтво про державну реєстрацію не зможе отримати нерезидент РФ, який не має прописки (тимчасової або постійної).

Відмова в оформленні документів можливий за таких причин:

  1. Надано неповний пакет документів.
  2. Вироблено неправильне оформлення документів.
  3. Відсутні паперу, завірені нотаріусом.
  4. Раніше іноземець вже був зареєстрований як ІП.
  5. Чи не минув термін визнання ІП банкрутом.
  6. Раніше було прийнято рішення про примусове завершення діяльності ВП.
  7. Постановою суду комерційна діяльність іноземного громадянина була ліквідована з позбавленням права займатися бізнесом на території РФ.

Відмова надається заявнику в письмовому вигляді з зазначенням всіх порушень.

Звичайно ж, іноземний громадянин може відкрити ІП в Росії, але за умови офіційного дозволу на проживання або РВП. Законодавча влада нічим не обмежують діяльність ІП-іноземця і дають йому право займатися бізнесом на однакових умовах з громадянами РФ.

Як відкрити ІП іноземному громадянину?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online