Як платити аліменти через пошту - як перерахувати, відправити, перевести аліменти поштовим переказом

  1. Плюси і мінуси перекладу аліментів через пошту
  2. Як часто платити аліменти через пошту?
  3. Варіанти поштового переказу
  4. Зразок заповнення поштового переказу на аліменти
  5. Хто оплачує поштові витрати?
  6. Скільки йдуть аліменти поштовим переказом?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Для перерахування аліментів існує кілька способів: найпростіший - передача безпосередньо в руки одержувачу, найшвидший - банківський переказ на рахунок одержувача, найпоширеніший - поштовий переказ.

Плюси і мінуси перекладу аліментів через пошту

Перерахування аліментів поштовим переказом і справді - найпоширеніша практика. Як правило, послугою пошти користуються жителі глибинки, де не настільки доступні банківські електронні ресурси. На відміну від банків і банкоматів, поштові відділення є навіть у найвіддаленіших селах, що значно полегшує процес отримання та оплати аліментів через пошту.

Користуватися послугами пошти зручно, якщо:

  • У місцевості проживання платника або одержувача аліментів відсутні банківські установи;
  • Виникають складнощі з відкриттям розрахункового рахунку в банку або використанням банківської карти;
  • У одержувача немає можливості особисто з'являтися на роботі платника для отримання аліментів.

Крім широкодоступними, є ще кілька причин, за якими так багато «аліментники» користуються саме поштовими послугами. Грає свою роль консервативність і звичка (особливо для людей старшого віку), гарантія і надійність (робота пошти ніколи не викликала нарікань з боку судових приставів або суддів), наявність доказів про проведення платежів (квитанцій з повною інформацією про платника і аліментних платежі), простота здійснення перерахування та отримання аліментів.

Проте, не можна не згадати і про недоліки:

  • Тарифи вище, ніж комісійні збори банківських установ;
  • У відділеннях часом доводиться перебувати годинами - через великі черги і тривалого процесу відправки або отримання поштового переказу.

Як часто платити аліменти через пошту?

Ще одна важлива особливість відправки аліментів поштою - особиста відповідальність платника за дотримання термінів перекладу і розміру аліментних платежів. Ніхто не контролює його в тому, наскільки справно (регулярно і в повному обсязі) він виплачує аліменти.

Поштові перекази можуть здійснюватися щомісяця, щокварталу, щорічно, навіть щодня - орієнтуватися слід на рішення суду або аліментні угоду. Розмір аліментів також повинен відповідати встановленому у виконавчому документі.

Варіанти поштового переказу

У поштових відділень також існують різні послуги з відправлення платежів. Як краще перерахувати аліменти через пошту?

Перш за все, необхідно вибрати між адресним і безадресним перекладом. Перший варіант передбачає відправку грошей на адресу одержувача аліментів, який зможе забрати кошти в конкретному поштовому відділенні. Другий варіант припускає відправку аліментного платежу в будь-яке поштове відділення міста. Як в першому, так і в другому випадку, для отримання грошей буде потрібно надати паспорт (паспорт).

Існують також термінові і нетермінові поштові перекази. Сервіс прискореної відправки платежу доступний практично у всіх поштових відділеннях країни. Якщо одержувач аліментів знаходиться в межах країни, він зможе отримати гроші вже через кілька годин після відправки.

Зразок заповнення поштового переказу на аліменти

Мабуть, найважливіший етап в процесі відправки - це заповнення бланка поштового переказу.

Важливо: заповнювати бланк слід розбірливо, щоб уникнути помилок або непорозумінь при його надсилання чи отримання, щоб своєчасно доставити кошти адресату. Правильне і повне заповнення граф бланка - важливо також для того, щоб забезпечити докази виконання своїх зобов'язань при виникненні суперечок.

  1. У графі «Поштовий переказ на ...» потрібно вказати суму - цифрами і прописом;
  2. У графі «Кому» слід вказати прізвище, ім'я та по батькові одержувача;
  3. У графі «Куди» вказується поштовий індекс і адреса (назва республіки або краю, області та району, найменування населеного пункту, вулиця, номер будинку і квартири) одержувача;
  4. У графі «Від кого» відправник вказує своє прізвище, ім'я та по батькові;
  5. У графі «Адреса відправника» відправник повинен вказати свій поштовий індекс і адреса;
  6. У графі «Повідомлення» слід вказати цільове призначення грошового переказу, наприклад, аліменти на дитину за квітень 2019 роки;
  7. У графі «Пред'явлено» потрібно вказати дані паспорта або іншого засвідчує особу відправника документа - серія, номер, дата видачі, термін дії та орган, що видав документ;
  8. У графі «громадянство» вказується громадянство відправника;
  9. Відправник ставить свій підпис.

Якщо аліменти сплачуються на основі судового рішення, платник повинен вказати наступні дані:

  • П.І.Б. платника;
  • П.І.Б. дитини;
  • призначення платежу - аліменти;
  • посилання на судове рішення або виконавчого листа;
  • розрахунковий період - місяць, за який сплачуються аліменти (місяць, вказаний в документації може не збігатися поточним місяцем, якщо платник сплачує борг або платить аліменти авансом);
  • число відпрацьованих в робочому місяці днів, розмір заробітної плати, розмір прибуткового податку, розмір аліментного утримання;
  • якщо погашається борг - залишок заборгованості після поточного перерахування.

Якщо аліменти сплачуються на основі добровільного аліментного угоди, документи заповнюються аналогічно, за винятком того, що замість реквізитів судового рішення зазначаються реквізити аліментного угоди (дата укладення та реєстраційний номер, поставлений нотаріусом).

Нижче ви можете ознайомитися зі зразком заповнення поштового грошового переказу на аліменти:

Нижче ви можете ознайомитися зі зразком заповнення поштового грошового переказу на аліменти:

Хто оплачує поштові витрати?

Оплата переказу здійснюється тільки готівкою. При цьому в касу вноситься сума платежу і сума поштового збору. Всі витрати несе боржник-платник.

Тарифи за поштові послуги в 2019 році є тверду суму за послугу поштового переказу і відсоток від суми платежу. Причому розмір збору змінюється в залежності від розміру платежу:

  • при оплаті менше 1000 рублів - 80 рублів + 5% від суми;
  • при оплаті від 1000 до 5000 рублів - 90 рублів + 4% від суми;
  • при оплаті від 5000 до 20000 рублів - 190 рублів + 2% від суми;
  • понад 20000 рублів - 290 рублів + 1,5% від суми.

Зверніть увагу! Сума поштового збору оплачується понад суму аліментного платежу!

Скільки йдуть аліменти поштовим переказом?

Термін відправки / отримання грошового переказу залежить від таких факторів, як вид поштової послуги, розмір суми, відстань, оснащення відділень пошти електронними системами. В середньому аліменти йдуть від декількох годин до декількох днів. Максимальний термін - 8 робочих днів.

Пошта Росії пропонує кілька варіантів грошових переказів. Від обраного відправником сервісу залежить швидкість перерахування коштів від відправника до одержувача.

наприклад:

Сервіс «Форсаж» - один з найпопулярніших способів термінового перерахування готівкових коштів між громадянами по всій території Росії. Його головна перевага - висока швидкість доставки поштового переказу. Отримати гроші можна в будь-якому поштовому відділенні Росії - вже через кілька хвилин після відправки (не більше 1 години - до 100 тисяч рублів, до 2 днів - понад). Передбачається повідомлення одержувача про надходження грошових коштів за місцем проживання.

Новий сервіс - переказ коштів з банківської карти (Mastercard або Maestro) відправника, отримання готівкових коштів в поштовому відділенні. Переклад може бути доступний для одержувача вже на наступний день після відправки.

Ще один зручний сервіс - переведення безготівкових коштів з банківської карти відправника на банківську карту одержувача. Отримання грошей можливо вже через пару хвилин після відправки.

Сервіс міжнародних грошових переказів «КіберДеньгі» дозволяє відправляти і отримувати аліменти в країни / з країн ближнього і далекого зарубіжжя. Термін - 2 робочих дня (якщо сума - до 100 тисяч рублів), 3 робочих дня (якщо сума перевищує 100 тисяч рублів). Якщо гроші відправлені в поштове відділення, яка не є пунктом електронного обміну, їх надходження слід очікувати не раніше 6-8 робочих днів.

QIWI - це грошовий переказ за допомогою терміналів QIWI, сервісу сайту qiwi.com або мобільного додатка. Отримати гроші можна в будь-якому поштовому відділенні Росії або прямо вдома - вже на наступний робочий день.

Міжнародний грошовий переказ за системою WesternUnion можна отримати через 5 хвилин після відправки.

Порада. Перед відправкою аліментів поштовим переказом за допомогою обраного сервісу уточніть у оператора термін доставки грошей одержувачу.

ЗАПИТАТИ ЮРИСТУ БЕЗКОШТОВНО

Скільки йдуть аліменти поштовим переказом?
Як часто платити аліменти через пошту?
Як краще перерахувати аліменти через пошту?
Скільки йдуть аліменти поштовим переказом?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online