20 причин, за якими банки не дають кредит

  1. Погана кредитна історія
  2. Відсутність кредитної історії
  3. Бажання достроково погашати кредити
  4. діючі кредити
  5. недостатній дохід
  6. Невеликий стаж роботи
  7. вік
  8. Неправдиві відомості або підроблені документи
  9. Судимість та інші правопорушення
  10. «Номінали»
  11. Психічно хворі люди
  12. Відсутність стаціонарного телефону
  13. Робота на ІП
  14. підозріла фірма
  15. Власний бізнес
  16. сумнівний статус
  17. Не та мета для кредиту
  18. Відмови від інших банків
  19. Зовнішній вигляд
  20. Поведінка
  21. Все одно відмовляють. Чому?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Найчастіше банк не дає кредит, навіть не пояснивши причину відмови Найчастіше банк не дає кредит, навіть не пояснивши причину відмови. В результаті багато позичальників не знають, що зробити, щоб кредит схвалили. Це дивно, оскільки чим швидше людина виправиться в очах банку, тим швидше зможе стати його повноправним клієнтом. Можливо, дана стаття проллє світло на ваші «недоліки» в очах банку.

Погана кредитна історія

Тут все зрозуміло. Однак, деякі банки можуть закрити очі на незначні прострочення (наприклад, до 5 днів). У будь-якому випадку треба перевірити історію .

Відсутність кредитної історії

Навіть якщо ви ніколи не зверталися за кредитом, вам можуть відмовити. Це пов'язано з тим, що у банку немає даних вашої історії платежів для аналізу того, як ви будете платити. Тому якщо інші критерії не будуть відповідати вимогам, в кредиті відмовлять. А якщо навпаки, та ще й дохід цілком дозволяє, то цілком можуть схвалити.

Щоб створити кредитну історію, досить взяти невеликий займ і вчасно його повернути.

Бажання достроково погашати кредити

Всупереч думці деяких, дострокове погашення не є ознакою хорошого позичальника, а навпаки. Банку ж вигідно отримувати відсотки від платежів, а при достроковому погашенні вони зводяться до мінімуму. Так, у банків бувають програми з можливим достроковим погашенням, але в договорі прописується момент, до якого робити це не можна (наприклад, не раніше закінчення 1 року). Також банки, як правило, вводять комісію на дострокове погашення.

Якщо вам не під силу оплачувати кілька кредитів або навіть один, рефінансуються .

діючі кредити

Відмова через діючих кредитів пов'язаний з можливою на думку банку неможливістю виплачувати їх все. Це залежить від доходу позичальника: якщо його не вистачає навіть для погашення діючих заборгованостей, то й нема чого посилювати вам ситуацію. Адже багато хто бере кредит, щоб погасити попередній і так зациклюються.

недостатній дохід

Якщо щомісячні виплати по кредиту будуть перевищувати половину щомісячного доходу, кредит не дадуть. При іпотечному кредитуванні в розрахунок платоспроможності приймається сукупний дохід сім'ї, оскільки, як правило, подружжя виступають в якості созаёмщіков по іпотеці.

Невеликий стаж роботи

Вимоги до мінімального стажу на останньому місці роботи різні: одним достатньо 4-х або 6-ти місяців, іншим треба мінімум 1 рік. Логіка банку тут проста: чим більше стаж на останньому місці роботи, тим більша ймовірність, що позичальник продовжить працювати там і далі, отримуючи зарплату, з якої буде погашати кредит. Але буває і так, що мінімальний стаж достатній, але зміна роботи часта (наприклад, за 2 роки позичальник змінив 4 місця роботи, але на кожному пропрацював по півроку). У цьому випадку банк ризикувати не буде.

вік

Почнемо зі студентів. Не всі банки видають кредити з 21 року і, тим більше, з 18 років (як правило, з 23-24 років). Це пов'язано з платоспроможністю, так як далеко не всі в цьому віці працюють, і високою ймовірністю призову в армію, через яку погашення стане неможливим на період служби.

З 18 років можна, наприклад, вступити в іпотеку із заставою нерухомості, що купується, що є гарантією повернення банківських коштів. У цьому ж віці можна оформляти деякі кредитні картки і позики .

Що стосується пенсіонерів або людей, близьких до пенсії, то важливо знати, що на момент повного погашення кредиту (тобто внесення останнього платежу) вік позичальника не повинен перевищувати певну планку, встановлену банком (65-75 років). Тому якщо з віком проблеми, треба брати кредит на більш короткий термін.

Неправдиві відомості або підроблені документи

Банки постійно вдосконалюють методи перевірки майбутніх позичальників, тому, швидше за все, виявлять підроблені документи або неправдиві відомості. І, між іншим, можуть не тільки відмовити в кредиті, а й притягнути до кримінальної відповідальності за статтею шахрайства. Сюди ж можна віднести випадки, коли людина залишає про себе різні відомості в різних банках.

Судимість та інші правопорушення

Якщо судимість ще не знята, в кредиті відмовлю однозначно. Також відмовлять, якщо були судимості за економічними статтями. Можуть відмовити і по адміністративним статей і навіть по приводам в поліцію.

«Номінали»

Вони ж «номінальні директора», вони ж «номінальні засновники». Це люди, на яких оформлені десятки фірм, але по факту вони ними не управляють. Банки ведуть список таких «номіналів» і ніколи не видають їм кредити.

Психічно хворі люди

Вся сіль в тому, що такі люди можуть сказати, що підписували кредитний договір в стані неосудності, тому суд цілком може визнати такий договір недійсним.

Відсутність стаціонарного телефону

Деякі банки включають в вимоги до позичальника наявність стаціонарного домашнього телефону. Таким чином банк розуміє, що у людини є місце постійної прописки, щоб знати, де його шукати в разі припинення або затримки платежів.

Більш жорстку вимогу пред'являється до наявності стаціонарного робочого телефону. Адже у будь-якій нормальній організації повинен бути хоча б один стаціонарний телефон. Якщо його немає, це як мінімум підозріло.

Робота на ІП

Банк може відмовити в кредиті через роботи на індивідуального підприємця, оскільки ризик закриття ІП вище, ніж АТ чи ТОВ. Дана вимога не завжди прописано прямим текстом, тому треба звертати увагу на виноски і дрібний шрифт.

підозріла фірма

Крім аналізу позичальника банк також аналізує і організацію, в якій він працює. І якщо вона має сумнівну репутацію або знаходиться не в кращому фінансовому стані, то і працівників можуть залишити без зарплати або роботи.

Власний бізнес

Коли власник бізнесу хоче взяти кредит для себе (тобто як фізособа), банки насторожуються, вважаючи, що насправді ці гроші можуть піти на потреби бізнесу. У таких випадках краще взяти нецільової споживчий кредит.

сумнівний статус

Наприклад, якщо позичальник вказує, що працює менеджером з зарплатою в 150000 рублів в той час як середня ринкова становить 50000 рублів, у банку виникнуть підозри не стільки в людині, скільки в діяльності організації, в якій він працює. Цілком можливо, що дана зарплата у нього ненадовго і може знизитися до середньої по ринку, що вплине на виплати по кредиту.

Не та мета для кредиту

З огляду на попередній пункт про бізнес, важливо розуміти, що якщо позичальник хоче взяти кредит з певною метою (на ремонт, на відпочинок, на бізнес), то потрібно і звертатися до певною програмою кредитування. Наприклад, не вийде взяти споживчий кредит на старт бізнесу або автомобіль. Для цього існують відповідні цільові програми (в даному випадку «бізнес-кредит» і «кредит на авто»). У банків є навіть спеціальні кредити на побутову техніку, меблі, телефон, комп'ютер та інше. А для різних побутових потреб простіше оформити той же нецільовий кредит.

Відмови від інших банків

Якщо відмовили хоча б в 2-3 банках, наступний банк задумається: може, і не дарма відмовили. І недовго думаючи зробить те ж саме

Зовнішній вигляд

Непрезентабельний зовнішній вигляд (брудний одяг, татуювання на відкритих місцях тіла, поганий запах) може бути достатньою причиною для відмови у видачі позики. Особливо якщо людина вказав хорошу посаду і високий рівень доходу.

Поведінка

Блукаючий погляд, прікусиваніе губ, тремтячі пальці і коліна - все це наводить на підозри, що людина або не збирається віддавати позикові кошти, або щось недоговорює про мету кредиту.

Все одно відмовляють. Чому?

Відповідно до Цивільного Кодексу РФ банк не зобов'язаний надавати кредит, так само як і не зобов'язаний повідомляти про причини відмови.

На відео є пара цікавих моментів, через які також можуть не дати кредит:

Якщо перераховані вище причини відмови у видачі кредиту до вас не стосуються, але кредит так і не дають, має сенс звернутися за професійною допомогою кредитних брокерів, а також перевірити кредитну історію на наявність помилок.

На відміну від кредитів, шанси взяти мікропозик або кредитну карту вище.

Поділіться з тим, кому це допоможе

Що ще треба знати

Чому?
Чому?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online