Як оплатити єдиний платіжний документ через інтернет. Способи оплати єдиного платіжного документа - документ

  1. Як читати платіжний документ
  2. Як відрізнити підробку
  3. Як отримати ЄПС
  4. Переваги отримання квитанції ЖКГ в електронному вигляді:
  5. Отримання квитанцій ЖКГ через сайт
  6. Отримання квитанцій по електронній пошті через ЄРЦ
  7. Як роздрукувати квитанцію ЖКГ
  8. Завантажити квитанцію ЖКГ

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Способи оплати єдиного платіжного документа

Щомісяця, щоб оплатити житлово-комунальні послуги, москвичі неминуче стоять в довгих чергах відділень банків, не тільки втрачаючи дорогоцінний час, а й оплачуючи комісійні часом до 1/10 всієї суми платежів. За статистикою, подібним способом оплати комунальних послуг керується понад 80% москвичів. У той час як сьогодні існують альтернативні і більш комфортні способи оплати ЖКП, що дозволяють економити як час, так і власні кошти.

Оплата через банкомати

Даний спосіб підходить тим, хто має кошти на банківському рахунку або банківську карту. Послугу оплати ЖКП через банкомат надають багато банків. У більшості з них комісія відсутня, а процедура займає всього 2-3 хвилини. Технологія оплати «комуналки» надзвичайно проста: в головному меню банкомата потрібно вибрати опцію «Оплата ЖКП» і ввести номер свого особового рахунку. Після операції банкомат роздруковує чек, що підтверджує її проведення.

Оплата через платіжні термінали

Москвичі, які не мають банківську карту, можуть оплатити комунальні послуги через платіжні термінали. По суті, це ті ж банкомати (меню - номер рахунку - оплата - чек), тільки приймають готівку. Знайти подібний термінал можна в супермаркетах, торгових центрах, магазинах, метро та інших громадських місцях.

Інтернет-банк

сьогодні дану послугу пропонують багато великих банків. У відділенні банку видадуть пароль, причому з метою безпеки він постійно оновлюється, кожен раз його надсилають по SMS. Все списання відбуваються з банківської карти. Вибравши опцію «Оплатити ЄПС», необхідно ввести номер особового рахунку. Щоб кожного разу не вводити заново номер особового рахунку, існує послуга по його автоматичному запам'ятовуванню. Приємним бонусом є можливість оплати комунальних послуг безпосередньо з дому і в будь-який час доби, а також оплати за газ і за електрику.

послуга « Особистий кабінет »На сайті www.gu-is.r u

Сервіс вже давно користується заслуженою популярністю у москвичів завдяки можливості передавати показання ІПУ і роздруковувати єдиний платіжний документ, не покидаючи стін будинку або офісу. Щоб користуватися цією опцією, досить один раз прийти з паспортом в ЦКУ ІС району, отримати логін і пароль до сервісу, і вся історія нарахувань за комунальні платежі завжди під рукою.

Однак керівництво ЦКУ «Центр координації ГУ ІС» вирішили ще більше полегшити життя городянам і доповнити сайт сервісом, за допомогою якого можна оплатити послуги ЖКГ. Для цього необхідно зайти на сторінку: / pa y, набрати номер особового рахунку, вибрати зручний спосіб оплати і зробити операцію. При оплаті послуг стягується комісія - від 1,2%.

Крім того, у платників є можливість підписки на дану послугу: зареєструвавшись в даному розділі на сайті, користувачі можуть щомісяця отримувати SMS на мобільний телефон або «напоминалку» по електронній пошті про необхідність оплатити послуги ЖКГ, із зазначенням нарахованої суми і про підтвердження про оплату в рамках підписки.

Найближчим часом оплатити послуги ЖКГ без відсотків можна буде в поліклініках, школах, дитячих садах та інших об'єктах соціальної сфери. Таке вказівку дав Мер Москви С.С. Собянін на нараді з питання вдосконалення порядку оплати послуг ЖКГ в Москві. Уряд Москви також має намір підписати угоду з банками, згідно з яким буде встановлено єдиний комісійний тариф при прийнятті платежів ЖКГ.

В якості альтернативи Мер Москви запропонував розглянути питання про можливість введення безготівкових платежів за послуги ЖКГ за допомогою централізованих бухгалтерій організацій і установ. В цьому випадку городянам необхідно просто написати заяву за місцем роботи, і плата за послуги ЖКГ автоматично буде списуватися з зарплати.

ЄПС - це єдиний платіжний документ . Його отримують жителі, чиї будинки розраховує центр держпослуг «Мої документи».

Як читати платіжний документ

З січня 2015 москвичі отримують єдиний платіжний документ розміром А4 + (228 на 450 міліметрів). Документ відправляють без конверта, але складеним і запечатаним по краях, з кольоровим блоком соціально значимої інформації, єдиної для всього міста.

Що означає та чи інша графа в платіжці? У верхній частині документа є інформаційний блок для передачі показань індивідуальних приладів обліку води. У ньому вказані код платника, прізвище, ім'я, по батькові та адреса житлового приміщення, а також попередні показання лічильників.

У самій квитанції угорі ліворуч друкують прізвище, ім'я та по батькові власника або відповідального квартиронаймача, нижче - адреса, а під ним - штрих-код. Навпроти прізвища вказані місяць і рік, за який сформована платіжка, поруч з адресою - особистий код платника (10-значна комбінація цифр). Цей код потрібен при оплаті послуг ЖКГ в терміналах, банкоматах або через інтернет.

Під полями з сумою і місцем для підпису і дати заповнення надруковані назва, адреса і реквізити керуючої організації. Нижче дан деталізований рахунок, де вказані обсяги споживання, тарифи, сума, пільги і перерахунок для кожної послуги. Це гаряче і холодне водопостачання, водовідведення, опалення основної площі, добровільне страхування, капітальний ремонт , Радіо, замикає пристрій, антена, зміст і ремонт житлового приміщення.

Під таблицею з видами послуг дана довідкова інформація: тип власності (власна або державна (або муніципальна), загальна і житлова площа, кількість зареєстрованих за цією адресою людина (окремо вказують пільгові категорії населення), дати створення ЕПД та останньої оплати послуг.

Як відрізнити підробку

У поштові скриньки москвичів потрапляють і фальшиві платіжки. У них може бути і справжня інформація, наприклад, адреса і прізвище, ім'я та по батькові платника. Як відрізнити підробку? Штрих-код в фальшивку часто розмитий, погано надрукованих.

Варто звертати увагу і на одержувача платежу. У цьому ЕПД з червня 2016 року зазначений рахунок нового фінансового оператора - банку ВТБ, а не Банку Москви. Порівняйте реквізити отримувача з попередньої платіжкою: вони повинні збігатися.

Буває, що в підробці вказано неправильний період оплати, наприклад лютий - червень. Справжній ЄПС формують за календарний місяць. Крім того, в фальшивому документі може не бути інформації про добровільне страхування, тоді як у справжньому під неї виділена ціла графа.

Фальшивка, на відміну від справжньої платіжки, не містить докладних даних про нарахування і пільги по кожній комунальної послуги. У підробленому ЄПС також немає відомостей про житло: метражі квартири, загальної та житлової площі, кількості проживаючих і пільговиків, формі власності.

Нижча в порівнянні зі звичайною вартість послуг теж повинна насторожити. Шахраї розраховують, що жителі побачать невелику суму і заплатять, не замислюючись. Необхідно орієнтуватися на звичну суму платіжки. Крім того, порахувати витрати на ЖКП, перевірити правомірність цін і тарифів на ці послуги, а також розрахувати приблизну суму оплати за місяць можна за допомогою онлайн-калькулятора.

Якщо є хоч якісь сумніви в автентичності платіжки, зверніться в центр державних послуг «Мої документи» свого району.

Як отримати ЄПС

Квитанції розсилають до 15-го числа кожного місяця. Якщо документ не прийшов вчасно, його можна отримати самостійно - особисто або онлайн. У першому випадку треба звернутися в центр держпослуг свого району. Отримати ЕПД має право будь-який член родини, зареєстрований в житловому приміщенні. З собою треба взяти паспорт. Фахівці можуть сформувати і авансовий документ.

Отримати документ можна і в електронному вигляді . Перший варіант - на порталі mos.ru. Для цього треба зайти в розділ «Послуги та сервіси» і вибрати «Отримати і оплатити єдиний платіжний документ (ЄПС)». Цю посилання можна знайти в розділах «Популярне» і «Житло, ЖКП, двір». Потрібно вказати код платника, тип документа (звичайний за поточний місяць або боргової) і період оплати (місяць / рік). Ви отримаєте сформований документ, який можна зберегти, роздрукувати або відразу оплатити банківською картою . Його також відправлять в особистий кабінет.

В силу п. 10 ст. 161 Житлового кодексу РФ керуюча організація зобов'язана забезпечувати вільний доступ до інформації: про виконувані роботи і послуги, що надаються за змістом і ремонту загального майна багатоквартирного будинку; про порядок і умови їх виконання та надання; про їх вартість, тарифах (цінах) на ресурси, необхідних для надання ЖКП, згідно зі стандартом розкриття інформації, затвердженим Урядом РФ.

При цьому на відносини між керуючою компанією і мешканцями щодо справляння плати за ЖКП поширюються положення Закону РФ "Про захист прав споживачів". Ненадання квитанцій ЖКГ є порушенням ст.10 зазначеного закону. Згідно з цією статтею виконавець повинен своєчасно надавати споживачеві необхідні і достовірні відомості про вартість і постачальника комунальних послуг. Згідно п.6. Наказу Мінрегіону РФ від 19.09.2011 N 454 платіжний документ рекомендується надавати споживачам послуг в роздрукованому вигляді, за винятком випадків, коли мешканцями і керуючої організацією узгоджена інша форма надання квитанцій.

Таким чином, квитанції можна отримувати: у вигляді паперового документа; на електронну пошту ; в особистому кабінеті на сайті ЖКГ ().

Переваги отримання квитанції ЖКГ в електронному вигляді:

Квитанція приходить в день формування рахунку на оплату; електронну квитанцію можна в будь-який час завантажити і роздрукувати заново; перевірити отримання квитанції і оплатити її можна навіть перебуваючи в тривалому відрядженні або відпустці; можна отримувати і оплачувати рахунки своїх близьких.

Отримання квитанцій ЖКГ через сайт

Для компаній, що управляють і ТСЖ найпростіший і вигідний спосіб відправки квитанцій споживачам - в електронному вигляді, так як це знижує витрати на друк і фізичну доставку в поштові скриньки. Найзручніше для цього використовувати готові рішення з особистими кабінетами, які, крім доставки квитанцій, вирішують також ряд додаткових завдань . Наприклад, прийом оплати за комунальні послуги онлайн, обробка заявок в аварійно-диспетчерську службу та інші. Детальніше про це ви можете прочитати.

Отримання квитанцій по електронній пошті через ЄРЦ

Якщо ваш будинок обслуговує єдиний розрахунковий центр (ЄРЦ), то для отримання квитанцій на email ви можете звернутися в його відповідне відділення. Необхідно буде написати заяву із зазначенням адреси електронної пошти, на який будуть надсилатися квитанції.

До заяви потрібно додати: документ, що підтверджує право власності на житлове приміщення; оригінал і копію паспорта заявника.

Якщо копії наданих документів не завірені нотаріально, заявнику слід пред'явити їх оригінали.

Як роздрукувати квитанцію ЖКГ

Щоб роздрукувати квитанцію з особистого кабінету сайту ЖКГ, необхідно:
1. Увійти в особистий кабінет (логін і пароль необхідно попередньо отримати в КК або ТСЖ).


2. Перейти на вкладку "Квитанція на оплату комунальних послуг".


3. Відкрити квитанцію в окремому вікні і роздрукувати.


Для друку квитанції з електронного поштової скриньки слід:
1. Авторизуватись в ящику електронної пошти, на яку ви отримуєте квитанції і відкрити потрібне повідомлення.
2. Відкрити вкладений файл в окремому вікні.
3. Натиснути кнопку "Друк" або поєднання клавіш "Ctrl + P".

Завантажити квитанцію ЖКГ

Для того, щоб завантажити квитанцію з особистого кабінету сайту ЖКГ, потрібно авторизуватися, відкрити квитанцію в окремому вікні попереднього перегляду і натиснути кнопку "Завантажити".

Для скачування квитанції в електронному листі досить відкрити лист з вкладеним файлом і натиснути кнопку "Завантажити". Як правило, квитанції зберігаються в формате.pdf і містять такі відомості: номер особового рахунку платника; розрахунковий період; ПІБ платника; адреса; кількість прописаних осіб; загальна площа житлового приміщення; дані про компанію, що надає послуги (найменування, контактні дані, банківські реквізити); найменування комунальних послуг, що підлягають оплаті (вартість, одиниці виміру, наявність боргу); обсяг послуги за розрахунковий період; дані по лічильникам (поточні і попередні показання, тариф, сума до оплати, заборгованість, підсумок); перерахунок послуг; інформація про наявність субсидій і пільг; Угода про відстрочку або розстрочку платежу. 1. За допомогою особистого кабінету на сайті ЖКГ. У продукті зручний і простий механізм введення показань лічильників. Потрібно перейти на закладку "Дані лічильників". У вікні, вже заповнені найменування приладів обліку, досить просто ввести цифри в потрібні комірки.
2. Через банківські сервіси і термінали оплати при проведенні оплати за поточними рахунками ЖКГ.
3. Варіант по-старому - вписати поточні показання в отримані паперові квитанції і передати дані при внесенні оплати в банку, на пошті або в ТСЖ (КК).

існують різні варіанти заповнення квитанцій. Розглянемо на прикладі:


У бланк вносяться тільки поточні показання лічильників незалежно від того, за який місяць оплачується квитанція. Показання приймаються за місяць, в якому проводиться оплата. Покази лічильників за минулий період вказувати не потрібно (вони вказані в стовпчику "Попередні").

Поточні показання відповідно до приладом обліку записуються цілими числами, без нулів зліва.

Якщо значущих цифр (цифр розташованих зліва, до коми в показаннях лічильника) більше п'яти, то записуються останні п'ять цифр до коми. Зазначені після коми значення вносити не треба.

За аналогією вписуються показання лічильників за газ. У квитанції можна побачити таку графу:

Впишіть поточні показання лічильників:

У вільні комірки вписуються поточні показання приладу обліку. Якщо подивитися зліва направо на цифрове табло побутового лічильника, побачимо перші п'ять цифр (залежить від моделі лічильника, там може бути і 6, і 4), потім слід кома, після неї на червоному полі три цифри. Всі перші цифри до коми (виключаючи нулі, що стоять попереду) враховуються при знятті показань газових побутових лічильників, цифри після коми не враховуються.

Розглянемо, як вносяться показання за електроенергію по однотарифному лічильнику. У квитанції можна зустріти таку форму для самостійного розрахунку за поточними показниками:

Номер приладу обліку

враховані свідчення

поточні показання


ПУ №98745612


У стовпець "Поточні показання" вносяться цифри згідно приладу обліку до коми зліва направо. У графі "Враховані свідчення" спочатку вже внесені дані з минулого місяця. Віднімемо від поточних враховані показання і отримаємо витрата, який помножимо на тариф. Таким чином обчислимо підсумкову суму.

Після отримання квитанції на електронну пошту найзручніше передати показання і оплатити квитанцію онлайн, не залишаючи робочого місця або прямо зі смартфона, перебуваючи в дорозі. Особистий кабінет сайту ЖКГ

Що означає та чи інша графа в платіжці?
Як відрізнити підробку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online