A keni nevojë për të blerë një apartament?

Anna Moiseeva, Sergej Tikhonenko,  Si për të blerë një apartament është fitimprurës: Kaloni një minimum - të marrë maksimumin  - M:  Botues i Alpinës  , 2014  Ka njerëz që kanë ëndërruar një apartament të ri për vite me rradhë Anna Moiseeva, Sergej Tikhonenko, "Si për të blerë një apartament është fitimprurës: Kaloni një minimum - të marrë maksimumin" - M: Botues i Alpinës , 2014

Ka njerëz që kanë ëndërruar një apartament të ri për vite me rradhë. Pas të gjitha, kjo nuk është vetëm një kuti konkrete me ndarje. Kur blini banesa, ne i plotësojmë nevojat më të thella dhe më të domosdoshme sesa nevoja për mure, dysheme dhe tavan. Por të gjithë e kuptojnë se blerja e një apartamenti është një biznes i vështirë dhe i rrezikshëm. Ku ta gjeni atë që është më e pranueshme në aspektin e buxhetit dhe rrethanave? Si të merrni nga shitësi kushtet më të favorshme? Sa kohë, përpjekje dhe nerva do të duhet të shpenzojnë për blerjen? Disa blejnë një apartament në një muaj, të tjerët vuajnë për një gjysmë viti, zgjedhin të gjitha opsionet e reja të papërshtatshme, marrin kundërshtime nga banka, humbasin përparime të paguara, etj. Ju keni një shans për të shmangur këto vuajtje! Libri jep rekomandime gjithëpërfshirëse në të gjitha fazat e blerjes së një apartamenti në një shtëpi të çdo lloji (nga ndërtesa e re në prishje) - nga kërkimi i objektit deri te regjistrimi i të drejtave pronësore.

A keni nevojë për një apartament në të gjitha? A është e nevojshme të gjitha këto sakrifica, punojnë nga mëngjesi deri në mbrëmje, duke kursyer këpucë të reja për hir të panelit odnushki në vendbanime?

Le të llogarisim.

Opsioni 1. Ju nuk keni mundësi për të blerë një apartament në të njëjtën kohë dhe ju duhet të zgjidhni: me qira ose hipotekë? Supozoni se keni para për këstin minimal fillestar në një peng (10%) dhe mund të paguani 40,000 rubla. në muaj. Me një hua të tillë, mund të blini një dhomë në Lyublino (13% në vit për 10 vjet), ose një dhomë në Kolomenskaya (14% për 20 vjet), ose një dhomë në Begovaya (14% për 30 vjet). Shpenzoni këstin tuaj fillestar në një makinë të re dhe lejoni të njëjtën 40,000 rubla. në muaj për strehim me qira, ju merrni një tjetër alternativë: odnushka në Baumanskaya, ose një apartament dhomë gjumi në Dmitrovskaya, ose një apartament me tre dhoma në Lyublino (çmimet janë në kohën e shkrimit të librit - Shtator 2013) ...

A doni akoma të blini një apartament?

Opsioni 2. Ju keni ku të jetoni dhe keni para falas. Pastaj zgjedhja është kjo: blej një apartament dhe jepet me qira për një qesharake 4-5% në vit ose investoni këto para në diçka më profitabile.

Depozita bankare në 10-12% në vit, fonde të përbashkëta (fonde të përbashkëta), metale të çmuara, biznesin tuaj, etj. Çfarë është më e dobishme?

Në fakt, të gjitha këto argumente dhe manipulim me numra janë shumë të dua për njerëzit që nuk kanë mundësi për të blerë një apartament. Një pasazh i tillë është veçanërisht popullor: sepse kostoja e Hrushovit të Moskës mund të blej një rezidencë luksoze në bregun e Paqësorit dhe të qëndrojë në një shtrat i varur nën një palmë nga mëngjesi në natë!

Por kur të shfaqet mundësia për të blerë shtëpinë tuaj, të gjitha argumentet e vjetra menjëherë shkojnë diku. Dhe ka vetëm një dëshirë: "Unë dua!" Jo të arsyeshme, të palogjikshme, vetëm duan, kjo është e gjitha. Sepse apartament nuk është vetëm një kuti konkrete me ndarje. Blerja e banesave, njerëzit i plotësojnë nevojat e tyre shumë më të thella, sesa nevojat për mure, dysheme dhe tavan.

Shtëpia juaj është:

 • Liria. Aftësia për të jetuar ashtu siç dëshironi dhe nuk varet nga të tjerët.
 • Stabiliteti, besimi në të ardhmen.
 • Një fazë e re, një nivel i ri në jetë, një shenjë e rritjes dhe pavarësisë.
 • Arritje, një ndjenjë e vetë-rezistencës dhe suksesit.
 • Premtimi i një familjeje të fortë (të konfirmuar nga statistikat: familjet me strehimin e tyre janë më pak të divorcuara. Një peng i përbashkët i mban familjet edhe më mirë se fëmijët e përbashkët).
 • Burim i besueshëm i të ardhurave pasive.
 • Sigurimi i së ardhmes për fëmijët.
 • Me qasjen e duhur, është ende një investim shumë fitimprurës.

A është realiteti objektiv ose iluzioni? Unë mendoj 50 deri 50. Strehimi i lëvizshëm dhe mungesa e kredive nuk japin më pak liri, vetëm një tjetër. Apartamenti nuk ndihmon në shpëtimin e dashurisë. Rritja dhe duke u bërë e suksesshme është e mundur pa patundshmëri. Dhe kështu me radhë.

Si ta kuptoni nëse keni nevojë për banesën tuaj ose a është kjo blerje e vendosur ndaj jush nga jashtë (të afërmit, bashkëshortin, opinionin publik)?

Ne ofrojmë një test të vogël.

Lexoni thëniet e mëposhtme dhe kontrolloni ato që pajtoheni me:

1. A keni apo planifikoni të keni fëmijë?

2. Ju keni në dispozicion të paktën 30% të vlerës së banesës së mundshme.

3. Nëse planifikoni të merrni një hua, do të jetë e mundur për ju (jo më shumë se 30% e të ardhurave mujore).

4. Ju nuk mund të qëndroni për të lëvizur, dhe ju jeni të kënaqur me perspektivën për të jetuar dhjetë vjet në një vend.

5. Nuk ju pëlqen strehimi në të cilin jetoni tani.

6. Ju nuk jeni perfektionist dhe jeni të gatshëm të përballeni me mangësitë e rëndësishme të strehimit në të ardhmen. (Vetëm një miliarder mund të përballojë strehim të përsosur.)

7. Ju pranoni që strehimi ka të gjitha (ose pothuajse të gjitha) përfitimet e listuara më sipër.

8. Ju keni studiuar kalkulimet financiare në fillim të këtij seksioni dhe në lëvizje keni gjetur shumë kundërargumenta.

Ju e vlerësoni me të vërtetë ngushëllimin dhe keni planifikuar tashmë në detaje brendësinë e banesës suaj të ardhshme.

10. Ju me të vërtetë dëshironi të blini një apartament!

Nëse ju përgjigjët "po" për më pak se gjashtë pyetje, ju nuk mund të vërtetë nevojë për banesën tuaj. Shoot lirë, dhe më interesante! Adventures dhe panjohur ... Por në qoftë se në mesin e përgjigjeve tuaja "po" mbizotërojnë, hidhni dyshime dhe blini! Banesa juaj është një emocion pozitiv i pakrahasueshëm! Vërtetë, e vërtetë.

"Kohët e fundit, shkencëtarët britanikë bënë një tjetër zbulim të bujshëm. Rezulton se blerja e një prone është e dëmshme për shëndetin. Sipas tyre, blerja ose shitja e një apartamenti është aq shumë stres për trupin që një person pëson prej tij - mesatarisht dy vjet pas një transaksioni. Dhe të dyja jashtë dhe në ndjenjat e tyre. Disa nga simptomat e një marrëveshjeje janë humbja e flokëve, humbjet e kujtesës dhe rënien e seksit. " (Burimi: Newsland.ru)

Unë (Anna) mendoj se nuk është çështje stresi (a ka pak stres në jetën tonë?). Vetëm blerja e një shtëpie është një fazë e rëndësishme në jetën e një personi, si, të themi, martesa ose të kesh fëmijë. Nga seria "qetësohem". Marrja e një vendimi të rëndësishëm, përgjegjësia, kujdesi nuk janë të rinj, natyrisht.

Nëna e tre fëmijëve ndihet më e vjetër se kolegët pa fëmijë. Një burrë i martuar, si rregull, duket më i vjetër se i pamartuari, etj. Dhe me banesën. Kujdes për huanë dhe perde të reja, natyrisht, është e detyruar të rritet, por nuk ka asgjë të keqe me rritjen. Gjëja kryesore është që ta bëni atë në kohë (shih testin e mësipërm) dhe të mos qëndroni në vështirësi.

Ku ta gjeni atë që është më e pranueshme në aspektin e buxhetit dhe rrethanave?
Si të merrni nga shitësi kushtet më të favorshme?
Sa kohë, përpjekje dhe nerva do të duhet të shpenzojnë për blerjen?
A keni nevojë për një apartament në të gjitha?
A është e nevojshme të gjitha këto sakrifica, punojnë nga mëngjesi deri në mbrëmje, duke kursyer këpucë të reja për hir të panelit odnushki në vendbanime?
A doni akoma të blini një apartament?
Çfarë është më e dobishme?
A është realiteti objektiv ose iluzioni?
Si ta kuptoni nëse keni nevojë për banesën tuaj ose a është kjo blerje e vendosur ndaj jush nga jashtë (të afërmit, bashkëshortin, opinionin publik)?
1. A keni apo planifikoni të keni fëmijë?
Как перевести жилое помещение в нежилое правильно
Перевод жилого помещения в нежилое – насущный вопрос. Он может интересовать и многих предпринимателей, которые решили открыть свой бизнес, и собственное помещение в подходящем месте у них для этого есть

Чем сверлить керамогранит, как лучше это сделать?
В современном строительстве все большую популярность приобретает керамогранитная плитка. Изначально этот материал планировался для технического применения, поэтому при его создании акцент делался на такой

Как купить землю под строительство коммерческого объекта?
В любом крупном городе купить земельный участок под строительство – это та еще задача. Свободной земли практически не осталось. Дефицит, в свою очередь, провоцирует рост цен. Впрочем, это обстоятельство

Что такое намеренное ухудшение жилищных условий и как определяется факт его совершения
В 2005 году в ЖК РФ появился новый термин «намеренное ухудшение жилищных условий». В ст 53 он трактуется, как действия, способствующие ухудшению условий проживания. Как показывает практика, основная

Как избавиться от домашних муравьев
Зайдя однажды на кухню, вы вдруг осознаете, что уже не единственные хозяева в своей квартире — ваша законная жилплощадь захвачена полчищами муравьев, одними из самых зловредных домашних паразитов. Первая

Ипотека в Сбербанке — как выбрать, как оформить и как получить
Для многих граждан ипотечный кредит — единственный шанс купить собственное жилье. Оформить ипотеку можно в большинстве российских банков. Однако наибольшей популярностью у заемщиков пользуется Сбербанк,

Как организовать свое дело
Чтобы получить подробное руководство  для открытия своего дела, узнать последовательность этапов и их особенности, необходимо почитать данную статью. Чтобы организовать свое дело, и в случае,

Как корреспондент kommersant.ru делала ремонт в своей новостройке.
Вместе с ключами владельцу новостройки выдают пластиковую ручку. "Вот вам пока одна, откроете с её помощью все окна, проверите, всё ли в порядке. А потом, когда закончите чистовую отделку, мы вам выдадим

Как делится наследство после смерти мужа между женой и детьми?
Сталкиваясь с необходимостью получить и оформить имущество после смерти мужа, жена должна быть осведомлена в том, как это происходит, кому какая доля имущества переходит, кто и на что имеет право, как

Как бороться со стрессом
Стресс — это не то, что с вами случилось, а то, как вы это воспринимаете” . Ганс Селье В стремлении описать неизъяснимый мир человеческой души ученые придумали много новых слов, но тем самым, похоже,

We have 4 guests online