Регистрација на изградена куќа

Изгради куќа - ова е уште половина битка. Со цел целосно да ги поседува и отуѓува нив, потребно е да се помине низ постапката за регистрирање на оваа куќа. Регистрацијата на зградите на вашата страница е во согласност со чл. 25.3 од Законот бр. 122-ФЗ од 21 јули 1997, како што е изменето и поедноставена постапка утврдена со Законот за амбуланта на амбасадата бр. 93-ФЗ.
Изгради куќа - ова е уште половина битка1).

Подготви пакет на документи за филијалата на Rosregistratsiya потврдувајќи го вашето право на земјиште заговор. Во прилог на пасош, ќе ви треба потврда за сопственост, акт за доделување земјиште или извод од деловната книга. Подготви пакет на документи за филијалата на Rosregistratsiya потврдувајќи го вашето право на земјиште заговор

2). Не заборавајте да го приложите катастарскиот пасош на вашиот земјиште заговор. Подобро е да го организирате однапред, бидејќи оваа постапка е долга (до 1 месец). За да го добиете, мора да поднесете до окружната канцеларија на Рознедвижимост документ со кој се потврдува вашето право на земјиште, врз основа на кое ќе биде издаден катастарскиот пасош за локацијата.

За да го добиете, мора да поднесете до окружната канцеларија на Рознедвижимост документ со кој се потврдува вашето право на земјиште, врз основа на кое ќе биде издаден катастарскиот пасош за локацијата

3). Сега ќе треба да подготвите документи кои го потврдуваат присуството на куќата на страницата. Ако куќата е изградена одамна и старомоден сертификат за регистрација е издаден за тоа, тоа ќе биде доволно. Ако немате документација за куќата, најпрво треба да контактирате со ЗТИ за катастарски пасош за куќата. Таму да се направи барање за мерење и документација на структурата од страна на персоналот на ОТИ, оваа услуга се плаќа.

Таму да се направи барање за мерење и документација на структурата од страна на персоналот на ОТИ, оваа услуга се плаќа

4). Со дозвола на локалната администрација да влезе во таква индивидуална станбена изградба (индивидуална станбена изградба) или, ако куќата е сé уште недовршена, дозвола за градба, овие документи се попожелни да се закачат. Кога се регистрирате за програмата за амбуланта на dacha, овие документи не се потребни, но ако регистрацијата се одвива во општата постапка, тие нема да можат да сторат без нив.

Кога се регистрирате за програмата за амбуланта на dacha, овие документи не се потребни, но ако регистрацијата се одвива во општата постапка, тие нема да можат да сторат без нив

5). Со поднесување на сите горенаведени документи до канцеларијата на Rosregistratsia, ќе добиете пријава за регистрација на сопственост и изјава за недвижен имот. При пополнување на овие документи, ќе треба да ја одредите површината на куќата која треба да се регистрира, катастарскиот број на парцелата каде што се наоѓа куќата, адресата, бројот на подови (ако има подрум), материјалот од надворешните ѕидови, дали куќата е поврзана со инженерските комуникации.

При пополнување на овие документи, ќе треба да ја одредите површината на куќата која треба да се регистрира, катастарскиот број на парцелата каде што се наоѓа куќата, адресата, бројот на подови (ако има подрум), материјалот од надворешните ѕидови, дали куќата е поврзана со инженерските комуникации

6). По проверка на документацијата во одредено време, ќе ви биде даден сертификат за сопственост на куќата. Ако поради некоја причина сте биле одбиени Rosregistratsia, напишете изјава за барање за признавање на сопственоста на куќата на судот, приложете копии од сите горенаведени документи. Во случај на позитивна судска одлука, органот за регистрирање ќе издаде потврда за сопственост на вашиот дом.

Во случај на позитивна судска одлука, органот за регистрирање ќе издаде потврда за сопственост на вашиот дом

Регистрацијата на сопственоста на изградена куќа е составен дел од процесот на регистрација. Само откако ќе поминете низ сите случаи, откако ќе ги завршите сите постапки правилно, ќе стекнете законско право да располагате и поседувате куќа во форма на потврда за сопственост и ќе можете да ги продавате, дарувате или да ги напуштите следните генерации.

Видете исто така:
 • Отворена кујна
 • Како да ги красат куќа со свои раце?
 • Како да растете мазна и убава тревник?
 • Предностите на професионалното одржување на клима уредите
 • Земја приказна на вашиот сајт
 • Како да купите имот во Турција?
 • Како да растете мазна и убава тревник?
  Как перевести жилое помещение в нежилое правильно
  Перевод жилого помещения в нежилое – насущный вопрос. Он может интересовать и многих предпринимателей, которые решили открыть свой бизнес, и собственное помещение в подходящем месте у них для этого есть

  Чем сверлить керамогранит, как лучше это сделать?
  В современном строительстве все большую популярность приобретает керамогранитная плитка. Изначально этот материал планировался для технического применения, поэтому при его создании акцент делался на такой

  Как купить землю под строительство коммерческого объекта?
  В любом крупном городе купить земельный участок под строительство – это та еще задача. Свободной земли практически не осталось. Дефицит, в свою очередь, провоцирует рост цен. Впрочем, это обстоятельство

  Что такое намеренное ухудшение жилищных условий и как определяется факт его совершения
  В 2005 году в ЖК РФ появился новый термин «намеренное ухудшение жилищных условий». В ст 53 он трактуется, как действия, способствующие ухудшению условий проживания. Как показывает практика, основная

  Как избавиться от домашних муравьев
  Зайдя однажды на кухню, вы вдруг осознаете, что уже не единственные хозяева в своей квартире — ваша законная жилплощадь захвачена полчищами муравьев, одними из самых зловредных домашних паразитов. Первая

  Ипотека в Сбербанке — как выбрать, как оформить и как получить
  Для многих граждан ипотечный кредит — единственный шанс купить собственное жилье. Оформить ипотеку можно в большинстве российских банков. Однако наибольшей популярностью у заемщиков пользуется Сбербанк,

  Как организовать свое дело
  Чтобы получить подробное руководство  для открытия своего дела, узнать последовательность этапов и их особенности, необходимо почитать данную статью. Чтобы организовать свое дело, и в случае,

  Как корреспондент kommersant.ru делала ремонт в своей новостройке.
  Вместе с ключами владельцу новостройки выдают пластиковую ручку. "Вот вам пока одна, откроете с её помощью все окна, проверите, всё ли в порядке. А потом, когда закончите чистовую отделку, мы вам выдадим

  Как делится наследство после смерти мужа между женой и детьми?
  Сталкиваясь с необходимостью получить и оформить имущество после смерти мужа, жена должна быть осведомлена в том, как это происходит, кому какая доля имущества переходит, кто и на что имеет право, как

  Как бороться со стрессом
  Стресс — это не то, что с вами случилось, а то, как вы это воспринимаете” . Ганс Селье В стремлении описать неизъяснимый мир человеческой души ученые придумали много новых слов, но тем самым, похоже,

  We have 4 guests online