Како да направите објавувањето на загубата. Некои практични совети за тоа како да напишете изгубена куче реклама.

  1. Правила за пишување
  2. Фото

Што да направите ако кучето е изгубено, мачка или, не дај Боже, личност е изгубена? Се разбира, во вториот случај, веднаш треба да контактирате со полицијата, но нема да биде излишно да го напишете известувањето за загубата.

Ќе ви треба

Локални весници;
- компјутер;
- печатач.

Спонзорирано со ставање на статии од P & G на тема "Како да напишете реклама за загубата" Како да најдете лице во градот по име, име и презиме Како да најдете лице по име во Омск Како да се даде бесплатна реклама во весникот

Упатство


Постојат две главни опции за објавување на изгубена реклама - во весници и на истакнати места во градот. И двете опции треба да се користат, ова ја зголемува веројатноста за успешен исход. За реклама во еден весник, треба однапред да создадете висококвалитетна црно-бела (сива) слика на исчезнато лице или животно на вашиот компјутер и додадете мал текст на него. Ако весникот ви овозможува да печатите фотографии во боја, сликата најдобро се прави во боја. За сместување во градот треба да поставите реклама на А4 лист. Најмалку две третини од листот треба да се преземат од страна на фотографија, подолу, да се наведат главните карактеристики на исчезнатото лице или домашно милениче. Можете да го одредите висината на надоместокот за пронаоѓачот или оној кој навистина помага во пребарувањето. Ова е особено ефикасно во случај на губење на миленичиња, бидејќи децата од околните куќи ќе се четкаат низ сите подруми и тавани за добра награда. Ако исчезнатиот милениче не е одземен од некој надвор од областа, шансите за наоѓање на тоа се доста големи. Не само што може да се изгубат животните и луѓето, туку и документите, телефони и други работи. Во овој случај, ветувањето за наградување значително ги зголемува шансите за враќање на загубата. Ако се сомневате дека документите што ги влечевте во јавниот превоз, не заборавајте да ги објавите известувањата за загубата на запирања по оваа рута. Како по правило, pickpockets работат на истите правци, затоа, откако видел вашата реклама, крадецот може да ве врати во загуба за плаќање. Пребарувањето со користење на изгубени или украдени телефонски реклами е бескорисно. Но, ако не е толку многу почитуван телефон, како SIM-картичка со броеви зачувани на неа, објавете ја рекламата со барање да ја вратите и наведете дека пребарувачот може да го задржи телефонот. Оваа опција е доста ефикасна, бидејќи новиот сопственик на телефонот сè уште нема да ја користи вашата SIM картичка. Ако не ги изгубите вашите телефони за прв пат, користете ја оваа опција: поставете белешка под превезот на Вашиот мобилен телефон барајќи да го вратите. Ветувајте лице кое го пронајде телефонот илјада рубли (или некоја друга сума, по ваша дискреција) во случај на негово враќање. Колку е едноставно

Други поврзани вести:


Најдовте мобилен телефон кој недостасува. Можеби тие безгрижно го отфрлија или едноставно го заборавиле некаде затоа што се брзале. Или можеби телефонот е украден. Експертите предвидуваат шансите за пронаоѓање на исчезнатите ќелии како 50 до 50. Но, ако има важни информации за вашиот телефон,


Што да сторите ако недостасувате блиска личност ? Најважно е да не се губи срцето. Во околу 70 случаи од 100, луѓето безбедно се враќаат во своите домови. Главната работа е да знаете каде да се свртите во случај на губење на саканите и што да правите. Спонзорирано со ставање на статии од P & G на тема "Како да пребарувате за исчезнати лица"


Ако сакате вашата реклама да привлече внимание, а голем број луѓе реагираат на тоа, треба да го направите правилно. Не е доволно да напишете неколку линии и да наведете контакт телефон. За да го забележите известувањето, правилно треба да ставите акценти. Спонзор објавувајќи ги P & G членовите од


За жал, понекогаш миленичињата исчезнуваат - го прекинуваат поводник, имаат време да скокаат низ малку отворената врата, да избегаат низ прозорецот. Главната работа во оваа ситуација е да реагираме на време и да ги преземеме сите мерки за да најдеме животно. Спонзорирано со ставање на P & G статии на тема "Како да најдете милениче" Како


За жал, се случува домашните кучиња да се изгубат. Скршете го поводник или брзајте да се сокриете, исплашите со плескање или истрел, или избегајте во потрага по мачка. Задачата на сопственикот - брзо да ја организира потрагата по вашето домашно милениче, за да го донесе дома безбедно и звучно. Спонзор за поставување на P & G


Долги години, стотици илјади луѓе ги користат услугите на еден весник. бесплатни реклами "Од рака до рака". Со доаѓањето на местото со исто име, да поставите реклама во публикација за печатење или на веб-страница на Интернет, стана можно без да станете од позади компјутер. Спонзорирано со ставање на P & G статии на тема "Како да поставите


Ако не можете да најдете мачка - не грижете се и не паничете. Мачките не сакаат да го напуштат својот дом и да ги сакаат своите сопственици подолго време и затоа секогаш постојат шанси да го најдат! Спонзорирано со ставање на P & G статии на "Како да најдете мачка" Како да дознаете дека мачката има црви Како да се направи куќата на мачката Како да се одреди

Секој знае дека кучето е пријател на човекот. Можете дури и да кажете повеќе, често кучињата стануваат полноправни членови на семејството. И нивната загуба влијае на состојбата на сопствениците. Затоа, секој љубител на миленичиња треба да знае како правилно да го рекламира губењето на домашно милениче, бидејќи тоа може да му се случи на секого. Во овој случај, ќе разговараме за тоа како да напишете соопштение за исчезнатото куче.

Правила за пишување

Значи, ако миленик нема, треба да започнете да го барате. И ова може да се направи со помош на добро напишани реклами. Неколку правила за тоа како да се напише изгубена куче реклама. Прво: текстот треба да биде колку што е мал, сите најважни се наведени без дополнителна "вода" и приказни. На листот треба да ја означите расата на кучето, неговата боја, пол, возраст. Неопходно е да се каже што милениче има посебни знаци. Исто така е важно да се каже каде кучето е изгубено и ако има одредени додатоци околу нејзиниот врат - јака, можеби синџир. Изработка на текстот, треба да изберете некои од неговите делови. Важно е да го напишете насловот "Изгубен куче" со големи букви. Можете исто така да го привлечете вниманието на луѓето со посебна фраза или интересен слоган. На крајот од објавувањето вообичаено е да ги оставите вашите координати - најдобро е мобилниот телефон. И, се разбира, треба да се интересира некој што може да најде куче, нудејќи мала награда за враќање на пријател и член на семејството.

Фото

Ако некој сака да разбере како да напише соопштение за исчезнувањето на кучето, исто така е важно да знае дека сликата на миленик ќе го направи многу полесно. Најдобро е да го поставите по насловот и пред самиот текст, треба да земе колку што е можно повеќе простор. Па, ако фотографијата е боја. Исто така, треба да биде што е можно свежо. Ако нема слика за вашето куче, едноставно можете да дадете фотографија од куче од истата раса, така што некоја несвесна личност има идеја за кого сопственикот бара приближно.

Што да направите ако кучето е изгубено, мачка или, не дај Боже, личност е изгубена

Сместување

Откако разбрав, за исчезнувањето на кучето, вреди да се спомене каде е најдоброто место да се стави овој текст. Значи, најсигурниот и полесен начин е да испечатите многу летоци и да ги залепите претежно во тој дел од градот што му е познат на кучето, каде што често одеше со сопственикот. Сепак, треба да бидете исклучително внимателни овде, бидејќи можете дури и да добиете казна за рекламирање на погрешни места. Значи, за оваа намена е подобро да се користат специјално поставени табли. Исто така е добро да се рекламира исчезнувањето на кучето во локален весник. Ова е веројатно да биде ефтин, но многу помалку луѓе ќе ја видат таквата порака. Во овој случај, текстот исто така треба да биде колку што е можно пократок. И во оваа верзија на фотографијата е малку веројатно локалното издание да се согласи да отпечати. Следна опција: објавување на интернет. Овие можат да бидат специјализирани локации каде што живеат многу љубители на кучиња. Сепак, можете да рекламирате и на социјални мрежи, имено во групи кои се посветени на градот или подрачје на живеење, барајќи максимална репост. Ова е одлично модерен метод дисеминација на информации. Прашајте да го прочитате текстот на објавата за исчезнување на кучето, исто така, може да биде на локалното радио, ова е уште еден начин да го најдете вашиот пријател со четири нозе.


Благодарам

Ако некое лице виси најава за губење на неговиот миленик, најчесто укажува дека може да добие награда за наоѓање на пријател. Во принцип, оваа ставка не е задолжителна, но совршено ги мотивира луѓето. Што може да му се понуди на оној што го нашол животното? Се разбира, пари. Износот на сумата ќе зависи од конзистентноста на сопственикот, како и од она што го одгледува кучето. Ако ова е монрел, прашањето е едно, но ако скапото педигре е сосема поинаква работа. Впрочем, Пронаоѓачот едноставно може да го препродаде кучето и да заработи многу пари за него. Исто така, со благодарност, ако некое лице одбие да земе паричен надоместок за својата работа, може да му се заблагодари на чоколадата, кутија чоколади или шише ракија.

Проблемот

Ја изгубив мојата диплома. Многу одамна Прочитав тука постапката за добивање дупликат. Но останува прашањето: ако немав копија од мојата диплома, серија, нејзиниот број јас, се разбира, не се сеќавам, како да ги наведете во реклама во медиумите и во изјавите на полицијата и на универзитетот? Второ, ако нема жалба до полицијата и најавите во медиумите, универзитетот сигурно ќе одбие? Мислам дека ако некое лице има потреба од втор документ за некоја цел, тој ќе се обрати до полицијата и до медиумите за да ја добие својата поддршка.

Решение

Здраво, Дарија,

Како што разбравте од моите претходни консултации за слични прашања (http://taktak.org/problems?q=%D1%83%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%8F B4% D0% B8% D0% BF% D0% BB% D0% BE% D0% BC & x = 0 & y = 0), прво треба да поднесете реклама за губење на диплома во локален весник. Изјавата треба да биде приближно на оваа содржина: дипломата на таква образовна институција, таков број, издаден со полно име, треба да се смета за неважечки поради загубата. Ако не се сеќавате на бројот на дипломата, тогаш постојат неколку опции за акција:

1. Можете да аплицирате во училиштето. Обидете се да не контактирате со канцеларијата на деканот, но со одборот за прием или универзитетската администрација. Можете исто така да можете и со архива или со одделот за персонал. Обично овие 4 одделенија се ангажирани во дипломи.

2. Ако сте дале диплома за вработување, можно е копија од неа да се чува во вашата лична досие. Контактирајте го ОК.

"Ако нема да оди на полицијата и најавите во медиумите, дали универзитетот ќе биде одбиен?" Не, не мора. Според правилата, дупликатните дипломи се издаваат само ако оригиналот е изгубен (изгубен, украден, претрпел пожар итн.). Затоа, најверојатно, ќе треба да го потврдите фактот на загуба. Во зависност од правилата за враќање на документите усвоени на вашиот универзитет, можеби ќе треба полициско уверение или изјава за признавање на оригиналната диплома како неважечка, или и двете.

Како што можете да видите, сето тоа зависи од универзитетот и од причините што ги давате во апликацијата. (сосема е можно дека раководството на универзитетот ќе биде задоволено со опцијата дека вашата диплома е запалена за време на пожарот и тие може да не бараат никакви придружни документи). Затоа, би ве советувал да започнете со процесот на враќање на диплома од аплицирање на универзитет каде што е издаден за совет.

Дупликат ќе биде издаден во рок од еден месец, ако ви е потребна диплома итно, можете да побарате сертификат за време на процесот на производство за да потврдите дека дипломата е за да му се даде работа.

Решение

Здраво, Дарија!

Како менаџер за персонал, знам дека, на пример, сте обезбедиле копија од дипломата за вашите работодавци, тука е опцијата за да ги добиете овие информации што ги немате. Или друга опција, контактирајте го универзитетот, каде што го дадовте, таму, овие податоци се запишуваат и во вашата датотека, земени од архивата. И понатаму, ако сте ја прочитале постапката тука на страницата, веќе ќе постапувате според упатствата и ќе издадете дупликат.

Наредба бр. 112 на Министерството за образование и наука на Руската Федерација од 13 февруари 2014 година (со изменета на 05.16.2014 година) "За одобрување на постапката за комплетирање, регистрирање и издавање на документи за високо образование и за квалификации и нивни дупликати" (регистрирани во Министерството за правда на Русија на 7 март 2014 година N 31540) документ и дава одговор за издавањето на дупликати и постапката за издавање на дупликати.

Редакцијата на Министерството за образование и наука бр. 112 од 13 февруари 2014 година во став 29 наведува дека дупликатите се издаваат по барање: во случај на губење или оштетување на дипломата и / или загуба или штета на дупликат.

29. Дупликат се издава врз основа на лична изјава од имател на диплома:

во случај на губење или оштетување на дипломата и (или) анекс кон него, или загуба или штета на дупликат;

во случај на откривање во диплома и (или) на него или во дупликат грешки по добивањето на наведениот документ;

во случај на промена на презиме и (или) име, и (или) патроним на носителот на дипломата.

Единственото нешто во оваа Нарачка не е наведено колку долго по поднесувањето на пријавата за издавање на апликација за издавање на дупликат што ќе биде потребно да го издаде, но општо правило 30 дена. Иако овде на сајтот се разгледуваше ситуацијата кога консултираните мораа да чекаат за издавање на дупликат повеќе од 30 дена, а целата причина е дека рокот за издавање во наведената постапка не е утврден.

И уште еден таков момент, ако одеднаш работодавецот не зел копија од вашата диплома од вас, податоците требало да се внесат во Т-2 картичка (иако многу работодавци се несовесни во одржувањето на оваа унифицирана форма).

Што може да му се понуди на оној што го нашол животното?
Второ, ако нема жалба до полицијата и најавите во медиумите, универзитетот сигурно ќе одбие?
Org/problems?
Ако нема да оди на полицијата и најавите во медиумите, дали универзитетот ќе биде одбиен?
Как перевести жилое помещение в нежилое правильно
Перевод жилого помещения в нежилое – насущный вопрос. Он может интересовать и многих предпринимателей, которые решили открыть свой бизнес, и собственное помещение в подходящем месте у них для этого есть

Чем сверлить керамогранит, как лучше это сделать?
В современном строительстве все большую популярность приобретает керамогранитная плитка. Изначально этот материал планировался для технического применения, поэтому при его создании акцент делался на такой

Как купить землю под строительство коммерческого объекта?
В любом крупном городе купить земельный участок под строительство – это та еще задача. Свободной земли практически не осталось. Дефицит, в свою очередь, провоцирует рост цен. Впрочем, это обстоятельство

Что такое намеренное ухудшение жилищных условий и как определяется факт его совершения
В 2005 году в ЖК РФ появился новый термин «намеренное ухудшение жилищных условий». В ст 53 он трактуется, как действия, способствующие ухудшению условий проживания. Как показывает практика, основная

Как избавиться от домашних муравьев
Зайдя однажды на кухню, вы вдруг осознаете, что уже не единственные хозяева в своей квартире — ваша законная жилплощадь захвачена полчищами муравьев, одними из самых зловредных домашних паразитов. Первая

Ипотека в Сбербанке — как выбрать, как оформить и как получить
Для многих граждан ипотечный кредит — единственный шанс купить собственное жилье. Оформить ипотеку можно в большинстве российских банков. Однако наибольшей популярностью у заемщиков пользуется Сбербанк,

Как организовать свое дело
Чтобы получить подробное руководство  для открытия своего дела, узнать последовательность этапов и их особенности, необходимо почитать данную статью. Чтобы организовать свое дело, и в случае,

Как корреспондент kommersant.ru делала ремонт в своей новостройке.
Вместе с ключами владельцу новостройки выдают пластиковую ручку. "Вот вам пока одна, откроете с её помощью все окна, проверите, всё ли в порядке. А потом, когда закончите чистовую отделку, мы вам выдадим

Как делится наследство после смерти мужа между женой и детьми?
Сталкиваясь с необходимостью получить и оформить имущество после смерти мужа, жена должна быть осведомлена в том, как это происходит, кому какая доля имущества переходит, кто и на что имеет право, как

Как бороться со стрессом
Стресс — это не то, что с вами случилось, а то, как вы это воспринимаете” . Ганс Селье В стремлении описать неизъяснимый мир человеческой души ученые придумали много новых слов, но тем самым, похоже,

We have 4 guests online