Розлучення (розірвання шлюбу)

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Розлучення (розірвання шлюбу) Розлучення (розірвання шлюбу). Шлюборозлучний процес позовну заяву.

Розірвання шлюбу (розлучення) проводиться як в органах РАГСу за заявою обох подружжя, так і в судовому порядку.
Розлучення в органах РАГСу (ст. 19 Сімейного кодексу РФ) проводиться за наявності двох підстав:

  • обидві сторони висловили взаємну згоду на розлучення
  • чоловік і дружина не мають спільних неповнолітніх дітей.

Взаємна згода подружжя на розлучення виражається в їх спільному письмовій заяві, а в разі неможливості з поважних причин з'явитися в суд одного з них для подачі спільної заяви, то бажання подружжя до розірвання шлюбу може оформлятися і окремими заявами.

Крім взаємної згоди подружжя на розлучення необхідно також, щоб у них не було спільних неповнолітніх дітей. Якщо у одного з подружжя є дитина від попереднього шлюбу, батьком якого не є інший чоловік, то перешкод для розлучення в органах РАГСу немає.

У винятковому порядку можливо також оформлення розлучення в РАГСі за заявою одного з подружжя, незалежно від наявності у них спільних неповнолітніх дітей при наявності, а саме:

  • визнання другого з подружжя судом безвісно відсутнім;
  • визнання другого з подружжя недієздатним;
  • осуд другого з подружжя за вчинення злочину до позбавлення волі на термін понад три роки.

Державна реєстрація розлучення (розірвання шлюбу) проводиться за місцем проживання подружжя (одного з них) або за місцем державної реєстрації шлюбу.
До компетенції органів РАГСу не відноситься вирішення спорів, що виникли між подружжям у зв'язку з розлученням. Тому спори, що виникають при шлюборозлучному процесі: про розділі майна , Про стягнення аліментів, про дітей - вирішуються тільки в судовому порядку.

Задати питання нашим адвокатам, а також записатися на очну юридичну консультацію ви можете за телефонами:

+7 (495) 249-04-28 з 10.00 до 18.00 по робочих днях
+7 (495) 545-70-76 з 9.00 до 22.00 щодня
+7 (499) 755-81-75 з 8.00 до 22.00 з 8.00 до 22.00

Телефонуйте - будемо раді Вам допомогти!

Шлюборозлучний процес в судовому порядку проводиться:

  • при наявності у подружжя спільних неповнолітніх дітей;
  • при відсутності згоди одного з подружжя на розірвання шлюбу;
  • якщо один з подружжя, незважаючи на відсутність у нього заперечень, ухиляється від розірвання шлюбу в органах РАГСу.

Як показує практика, найпоширенішим підставою для проведення шлюборозлучного процесу в судовому порядку є наявність у подружжя неповнолітніх дітей. Розгляд справ про розірвання шлюбу (розлучення) здійснюється судом в порядку позовного провадження (ст. 113 ЦПК).

Позовна заява про розірвання шлюбу, в тому числі про розлучення з розділом майна або стягненням аліментів готується адвокатами колегії «Луньов і партнери» в самі стислі терміни. У позовній заяві про розірвання шлюбу обов'язково вказується: де і коли був зареєстрований шлюб, мають подружжя неповнолітніх дітей від даного шлюбу, вік дітей, чи є угода про їх утриманні та вихованні, мотиви розлучення, а також інші вимоги (стягнення аліментів, поділ спільного майна ), Які можуть бути розглянуті одночасно з позовом про розлучення.

Документи, необхідні для звернення до суду з позовом про розірвання шлюбу, розлучення - це обов'язково оригінал свідоцтва про шлюб, виписка з будинкової книги, свідоцтва про народження неповнолітніх дітей, квитанція про сплату держмита, а також інші необхідні документи. За бажанням Довірителя можливо представництво інтересів в суді без його особистої участі, особливо це актуально в разі відсутності бажання подружжя спілкуватися і бачити один одного.

Чинним сімейним законодавством передбачено два варіанти розлучення через суд, з урахуванням особливостей шлюборозлучного процесу для кожного з них:

  1. розірвання шлюбу в судовому порядку при взаємній згоді подружжя на розірвання шлюбу;
  2. розірвання шлюбу в судовому порядку за відсутності згоди одного з подружжя на розірвання шлюбу.

Одночасно з розлученням, суд може дозволити та інші питання, а саме: з ким із батьків після розлучення будуть проживати неповнолітні діти, про стягнення з батьків коштів на утримання дітей або на утримання непрацездатного потребує чоловіка, про розподіл майна подружжя.

Шлюборозлучний процес в органах РАГС зазвичай займає близько місяця, а в судовому порядку при обопільній згоді подружжя від місяця до двох місяців, з урахуванням набрання рішенням суду законної сили. При відсутності згоди подружжя на розлучення, шлюборозлучний процес може затягнутися на термін понад три місяці, якщо судом буде прийнято рішення призначити термін для їх примирення в межах трьох місяців (ст. 22 СК РФ).

Хочете заощадити час і нерви - звертайтеся в нашу колегію і наші адвокати постараються провести шлюборозлучний процес якомога більш мирно і спокійно!

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online