Në mëngjes unë thua një sanduiç, menjëherë duke menduar: "Po në lidhje me njerëzit?"

Guvernatori Valery Radaev lejoi shërbimet publike për të rritur tarifat e shërbimeve në Saratov në 2018 edhe mbi limitin e vendosur nga qeveria federale për rajonin Saratov. Rezoluta përkatëse, e cila hyn në fuqi më 1 korrik, botuar nga në portalin rajonal të informacionit ligjor.

Dokumenti bën ndryshime në rezolutën e guvernatorit të vitit 2014 "Për miratimin e indekseve margjinale (maksimale) të shumës së pagesave të shërbimeve të bëra nga shtetasit në territorin e rajonit të Saratovit nga 1 korriku 2014 deri 2018".

Në veçanti, "bar" i normës së rritjes për ujin e ftohtë në Saratov u rrit nga 3.7% menjëherë në 10.82%, për hedhjen e ujit - nga 3.7% në 7%, për ujë të nxehtë - nga 3.3% në 4, 6%.

Përveç kësaj, norma e rritjes së faturave të banesave dhe shërbimeve të bëra nga banorët e Saratovit është rritur nga 3.25% në 3.61%, me një indeks mesatar në të gjithë rajonin prej 3.5%.

Dokumenti thekson se në disa raste autoritetet e rajonit Saratov kanë të drejtën për të rritur për disa komuna indeksin margjinal të rritjes së tarifave të shërbimeve mbi "bar" federal të themeluar.

Kujtoj qeverinë ruse ka vendosur Rritja "Bar" në tarifat e shërbimeve në rajonin Saratov prej 3.5%. Në këtë rast, koncesionari i MUPP "Saratovvodokanal" SH.PK "Koncesionet e furnizimit me ujë - Saratov" menjëherë ai deklaroi që do të rrisë tarifat tre herë më të larta se ky kufi, dhe kreu i Saratov, Mikhail Isaev, shtoi se tarifat aktuale për furnizimin me ujë në qytet nuk korrespondojnë me realitetin. Në të njëjtën kohë, KVS është tashmë hiqet tarifave për shërbimet e tyre në fund të vitit 2017.

Këtë vit edhe autoritetet rajonale u nisën ndryshimet në standardet për konsumimin e ujit të nxehtë dhe të ftohtë për banorët e rajonit të cilët nuk kanë instaluar pajisje individuale matëse.

Zyrtarët paralajmëruan se në të ardhmen çështja e futjes së një standardi të vetëm për ngrohjen e ujit të ngrohtë mund të ngrihet.

"Për të shmangur një rritje të mprehtë të pagesës për këtë shërbim publik, në vitin 2018 standardi për ngrohjen e ujit të ngrohtë nuk do të ndryshojë. Në të ardhmen, futja e një standardi të vetëm për ngrohjen e ujit të ngrohtë do të kryhet për disa vite sipas një orari individual për rrethet e rajonit, në mënyrë që të minimizohen pasojat negative për popullsinë ", vuri në dukje komiteti rajonal i rregullimit të tarifave.

Në vitin 2014, Radaev tashmë i lejuar për të rritur tarifat në Saratov mbi "bar" të parashikuara për rajonin.

fn-volga.ru

Bitlex.ua
Современные методы ведения бизнеса предусматривают широкое использование интернет-технологий, что дает возможность общения в интернете с неограниченным количеством  потенциальными потребителями различных

Bitlex.ua
Современные методы ведения бизнеса предусматривают широкое использование интернет-технологий, что дает возможность общения в интернете с неограниченным количеством  потенциальными потребителями различных

Производители женской одежды в Одессе
В современном мире производится огромное количество товаров, которые в дальнейшем и реализуются через интернет-магазины самих же производителей. Данный способ реализации товаров является очень удобным,

Отель Grand More
Grand Mirage Resort & Thalasso Bali – это пятизвездочный курорт, расположившийся в тропическом оазисе площадью 5 гектар среди роскошных экзотических растений в одном из известных курортов Танджунг

Семейный отель на берегу моря
Находитсяотель в районе пляжа Фалираки – с пологим, удобным песчаным заходом в море. Работаетпо системе «все включено». Отель участвует в проекте «Мама и малыш».   Территорияпологая, удобная для перемещения

Методы арт-терапии
Современные этому (общее представление о психодраме, музыкотерапии, танцтерапии, цветотерапии…) Введение. 3 1. Общая характеристика арт-терапии. 4 2. Арт-терапия в социально-культурной сфере. 8 3. Фольклор

Квартиры посуточно Черкассы
Orendar без посредников от владельцев Планируется поездка в Черкассы? Не понимаете, где лучше остановится на день либо больше дней? Вашему вниманию портал аренды жилища предлагает квартиры

Как продать нежилое помещение
Конкретно о продаже мы и побеседуем в нашей статье. Более возможный вариант использования нежилой недвижимости после её покупки у собственника – открытие магазина розничной либо оптовой торговли. Помещения

Температура в морозильной камере холодильника
Хранение специфичных товаров просит определенной температуры в морозилке, так как особые условия очень длительно сохраняют их качество и свежесть. Мясо и изделия из мяса еще подольше хранятся при температуре

Снять дом в краснодаре от хозяина
Есть особая интернет-площадка Posrednikovzdes.net, где агрессивно фильтруют объявления от агентов по аренде жилища. Можно отыскать объявления от собственников в узнаваемых интернет-досках, к которым

We have 4 guests online