Divorci (divorc)

Divorci (divorc) Divorci (divorc). Kërkesa për divorc.

Divorci (divorci) bëhet në zyrën e gjendjes civile me kërkesë të të dy bashkëshortëve, dhe në gjykatë.
Divorci në zyrën e gjendjes civile (neni 19 i Kodit të Familjes të Federatës Ruse) kryhet nëse ka dy arsye:

  • të dyja palët kanë rënë dakord të divorcohen
  • burri dhe gruaja nuk kanë fëmijë të përbashkët të mitur.

Pëlqimi i ndërsjellë i bashkëshortëve për divorc shprehet në deklaratën e tyre të përbashkët me shkrim dhe nëse është e pamundur që të paraqiten në gjykatën e njërit prej tyre për të paraqitur një deklaratë të përbashkët, dëshira e bashkëshortëve për të shpërndarë martesën mund të bëhet si deklarata të veçanta.

Përveç pëlqimit të përbashkët të bashkëshortëve për divorc, është gjithashtu e nevojshme që ata të mos kenë fëmijë të përbashkët të mitur. Nëse një nga bashkëshortët ka një fëmijë nga një martesë e mëparshme, prindi i të cilit nuk është bashkëshorti tjetër, atëherë nuk ka pengesa për divorc në zyrën e gjendjes civile.

Në mënyrë të jashtëzakonshme, është gjithashtu e mundur të paraqitet një divorc në zyrën e gjendjes civile, me kërkesën e njërit prej bashkëshortëve, pavarësisht nëse kanë fëmijë të përbashkët të mitur, nëse janë në dispozicion, përkatësisht:

  • njohja e bashkëshortit tjetër nga gjykata si i zhdukur;
  • njohja e bashkëshortit tjetër si e paaftë;
  • dënimin e bashkëshortit tjetër për kryerjen e një krimi me burgim për një afat më të gjatë se tre vjet.

Regjistrimi shtetëror i një divorci (divorci) bëhet në vendin e banimit të bashkëshortëve (një prej tyre) ose në vendin e regjistrimit shtetëror të martesës.
Kompetenca e zyrës së gjendjes civile nuk përfshin zgjidhjen e mosmarrëveshjeve që lindin ndërmjet bashkëshortëve në lidhje me një divorc. Prandaj, mosmarrëveshjet që dalin nga procedurat e divorcit: o seksioni i pronës , për mbledhjen e ushqimeve, për fëmijët - zgjidhen vetëm në një urdhër gjyqësor.

Ju mund të bëni pyetje për avokatët tanë, si dhe të regjistroheni për këshilla juridike ballë për ballë duke telefonuar:

+7 (495) 249-04-28 nga ora 10.00 deri 18.00 Mon-Fri
+7 (495) 545-70-76 nga 9.00 në 22.00 çdo ditë
+7 (499) 755-81-75 nga ora 8.00 deri 22.00 nga ora 8.00 deri në orën 22.00

Thirrni - ne do të jemi të lumtur t'ju ndihmojmë!

Procedurat e divorcit në gjykatë janë bërë:

  • nëse bashkëshortët kanë fëmijë të përbashkët të mitur;
  • në mungesë të pëlqimit të njërit nga bashkëshortët për divorc;
  • nëse njëri nga bashkëshortët, përkundër mungesës së kundërshtimeve, devijon nga shpërbërja e martesës në zyrën e gjendjes civile.

Siç tregon praktika, arsyeja më e shpeshtë për procedurat e divorcit në gjykatë është prania e bashkëshortëve të fëmijëve të mitur. Shqyrtimi i rasteve të zgjidhjes së martesës (divorcit) kryhet nga gjykata në përputhje me procedurën e procedurës së kërkesës (neni 113 i GIC).

Pretendimi për divorc , duke përfshirë një divorc nga ndarja e pronës ose rimarrja e ushqim është përgatitur avokatët e kolegjit Lunev & Partners sa më shpejt të jetë e mundur. Deklarata e kërkesës për divorc duhet të tregojë: ku dhe kur është regjistruar martesa, nëse bashkëshortët kanë fëmijë të mitur nga martesa, mosha e fëmijëve, a ka marrëveshje për mirëmbajtjen dhe edukimin e tyre, motivet e divorcit dhe kërkesat e tjera (rimarrja e ushqimeve, seksioni i pronës së përbashkët ), e cila mund të konsiderohet njëkohësisht me kërkesën për divorc.

Dokumentet e nevojshme për të shkuar në gjykatë me kërkesë për divorc, divorc janë domosdoshmërisht çertifikata origjinale e martesës, një ekstrakt nga regjistri i shtëpisë, çertifikatat e lindjes për fëmijët e mitur, një faturë për pagesën e detyrimeve shtetërore dhe dokumente të tjera të nevojshme. Në vullnetin e Kryesuesit, përfaqësimi i interesave në gjykatë është i mundur pa pjesëmarrjen e tij personale, kjo është veçanërisht e vërtetë nëse bashkëshortët nuk duan të komunikojnë dhe të shohin njëri-tjetrin.

Ligji i tanishëm i familjes parashikon dy mundësi për divorc nëpërmjet gjykatave , duke marrë parasysh karakteristikat e procesit të divorcit për secilën prej tyre:

  1. divorc në gjykatë me pëlqimin e ndërsjellë të bashkëshortëve për divorc;
  2. divorc në gjykatë në mungesë të pëlqimit të një prej bashkëshortëve për divorc.

Në të njëjtën kohë me shkurorëzimin, gjykata mund të zgjidhë çështje të tjera, përkatësisht, me kë nga prindërit pas divorcit do të jetojnë fëmijët e mitur, për mbledhjen e fondeve nga prindërit për mirëmbajtjen e fëmijëve ose për mbajtjen e bashkëshortit në nevojë, për ndarjen e pronës së bashkëshortëve.

Procesi i divorcit në zyrat e gjendjes civile zakonisht zgjat rreth një muaj dhe në një gjykatë me pëlqimin e përbashkët të bashkëshortëve nga një muaj në dy muaj, duke marrë parasysh hyrjen e vendimit të gjykatës në fuqi ligjore. Në mungesë të pëlqimit të bashkëshortëve për t'u divorcuar, procesi i divorcit mund të shtyhet për më shumë se tre muaj, nëse gjykata vendos të caktojë një afat për pajtimin e tyre brenda tre muajve (Neni 22 i RF IC).

Dëshironi të kurseni kohë dhe nerva - kontaktoni bordit tonë dhe tonat avokatët Ata do të përpiqen për të kryer procedurat e divorcit sa më paqësorë dhe qetësisht të jetë e mundur!

Bitlex.ua
Современные методы ведения бизнеса предусматривают широкое использование интернет-технологий, что дает возможность общения в интернете с неограниченным количеством  потенциальными потребителями различных

Bitlex.ua
Современные методы ведения бизнеса предусматривают широкое использование интернет-технологий, что дает возможность общения в интернете с неограниченным количеством  потенциальными потребителями различных

Производители женской одежды в Одессе
В современном мире производится огромное количество товаров, которые в дальнейшем и реализуются через интернет-магазины самих же производителей. Данный способ реализации товаров является очень удобным,

Отель Grand More
Grand Mirage Resort & Thalasso Bali – это пятизвездочный курорт, расположившийся в тропическом оазисе площадью 5 гектар среди роскошных экзотических растений в одном из известных курортов Танджунг

Семейный отель на берегу моря
Находитсяотель в районе пляжа Фалираки – с пологим, удобным песчаным заходом в море. Работаетпо системе «все включено». Отель участвует в проекте «Мама и малыш».   Территорияпологая, удобная для перемещения

Методы арт-терапии
Современные этому (общее представление о психодраме, музыкотерапии, танцтерапии, цветотерапии…) Введение. 3 1. Общая характеристика арт-терапии. 4 2. Арт-терапия в социально-культурной сфере. 8 3. Фольклор

Квартиры посуточно Черкассы
Orendar без посредников от владельцев Планируется поездка в Черкассы? Не понимаете, где лучше остановится на день либо больше дней? Вашему вниманию портал аренды жилища предлагает квартиры

Как продать нежилое помещение
Конкретно о продаже мы и побеседуем в нашей статье. Более возможный вариант использования нежилой недвижимости после её покупки у собственника – открытие магазина розничной либо оптовой торговли. Помещения

Температура в морозильной камере холодильника
Хранение специфичных товаров просит определенной температуры в морозилке, так как особые условия очень длительно сохраняют их качество и свежесть. Мясо и изделия из мяса еще подольше хранятся при температуре

Снять дом в краснодаре от хозяина
Есть особая интернет-площадка Posrednikovzdes.net, где агрессивно фильтруют объявления от агентов по аренде жилища. Можно отыскать объявления от собственников в узнаваемых интернет-досках, к которым

We have 4 guests online