Што треба да регистрирате правно лице. Како да се направи правно лице

 1. Што треба да направите пред да поднесете документи за регистрација
 2. Документи кои треба да се достават до услугата за регистрација
 3. Нијанси на поднесување за регистрација jur. се соочува
 4. Корисни информации :

Упатство

Плати државен данок за регистрација на правно лице, ќе треба да се приложи кон пакетот документи.

Направете изјава во форма Р11001 "Апликација за државна регистрација на правно лице за време на креирањето".

Подготви копии од следните документи: повелбата на претпријатието, договорот за основање (ако има повеќе основачи), протоколот или одлуката на Генералното собрание за основање на основачот. Ако тоа е планирано правно лице ќе го користи поедноставен систем на оданочување, потоа приложи и апликација за правото да ја користи.

Сите копии на документи, заедно со апликацијата, се потврдуваат со нотар. За да го направите ова, тој ќе треба оригинални документи и сертификати за доделувањето на TIN / KPP, итн. Проверете кај нотарот однапред кои документи ќе треба да ги достават.

Приложите потврда или платен налог за плаќање на државните обврски кон пријавата и пакетот документи и да ги испратите до даночниот орган на местото што е наведено во вашиот составни документи како правна адреса.

Направете печат на претпријатието. За да го направите ова, може да се бара копија од Статутот на Асоцијацијата, потврдата за регистрација, протокол за одобрување на дизајн на печат, извадоци од регистарот и пасошот на генералниот директор мора да биде доставен до работилницата за производство на печат.

Отворете банкарска сметка. За да го направите ова, треба да му пишете на управителот апликацијата со барање за отворање на сметка, заверени копии од законски документи, потврди за регистрација и регистрација на даноци, потврда за доделување на ОКПО кодови од статистичката агенција, известување од вонбуџетски средства. Исто така, ќе треба да издадете картичка со примероци за потпис и да му приложите налози со кои ќе го потврдите овластувањето на службените лица наведени на картичката. После тоа, потпишете банкарски договор и започнете со вашиот бизнис.

Апел до шефот на прашања за кои е потребна формална одлука, треба да се извршат во согласност со правилата во писмена форма. И секој работен граѓанин на нашата земја беше соочен со потребата да подготви таков документ, бидејќи тоа е изјавата што е основа за донесување многу одлуки. Ова може да биде ангажирање, пренос, разрешување или доделување на следниот одмор.

Ќе ви треба

 • - лист хартија А4;
 • - пенкало.

Упатство

Во законодавните акти на Руската Федерација не постои регулирана форма за аплицирање упатена до директорот на претпријатието, но постојат општо прифатени стандарди и правила за формализирање на деловните трудови. За овој документ, има само еден предуслов - тоа мора да биде напишано лично. Затоа, подгответе лист хартија А4 и пенкало, а печатениот текст на стандардни изјави ќе послужи како модел за вас. Некои шаблони можете да ги видите со кликнување на врската наведена на крајот на статијата. Да се ​​придржувате до пишувањето на изјава за бизнис стил, да биде што е можно пократко и конкретно, избегнувајќи го описот на непотребните детали и околности.

Започнете со дизајнот на вашата жалба со пополнување на деталите. Тие треба да се наоѓаат во горниот десен агол на листот. Овде наведете ја позицијата, презимето, името и патронимиката на главата во формат "до". Веднаш под него напишете ја вашата позиција, името на структурната единица на претпријатието во кое работите, вашето полно име во формат "од кого".

Во центарот на листот напишете го името на документот "Изјава" и под него кратко суштината на жалбата. Следно, известете го вашето барање и наведете датуми, доколку е потребно. Потпишете го документот и дешифрирајте го потписот во загради, со наведување на името и иницијалите.

Добар совет

Не заборавајте да ја пријавите вашата апликација со секретарот. Ова ќе ви овозможи да го потврдите фактот на вашата писмена жалба, во случај документот одеднаш да се изгуби и ви треба доказ за вашата жалба до супервизорот. На пример, при отпуштање самостојно. Овде, според член 80 од Законот за работни односи, одбројувањето (две недели) од времето дозволено со закон за предупредување на работодавачот започнува на денот по приемот на пријавата на работникот. По овој период, работникот има право да престане да работи и да бара издавање на работна книга со запис за негово разрешување и целосна исплата.

Извори:

 • Примерок апликација за вработување во 2017 година

Добар совет

Вашата пријава за регистрација на претпријатие мора да се разгледа во рок од 7 дена. Можете да добиете одбивање само ако пакетот документи е нецелосен или документите биле доставени до несоодветен даночен орган.
Правното лице се смета за завршено откако управителот има на располагање потврда за државна регистрација, Повелбата на претпријатието со ознака на ФТС, потврда за регистрација на данок, извод од Унифициран Државен регистар Правни лица (Инкорпорација).
Ако не сте се одлучиле за системот на оданочување пред да направите правно лице, можете да напишете изјава за "поедноставување" подоцна, во рок од пет дена од денот на приемот. државна регистрација .

Извори:

 • регистрација на правно лице

Ако одлучите да ја регистрирате вашата компанија, тогаш во фазата на подготовка треба да дознаете кои документи се неопходни за регистрација на правно лице. И исто така, колку треба да платите на државната каса, кои се крајните рокови за издавање документи. Корисно е да се разјасни каде е посебно неопходно да се носи пакет на документи за регистрација на правно лице.

- Ова е запис во државниот регистар на информации за создавањето на деловен субјект. Сите податоци се внесуваат и се чуваат во Единствениот државен регистар на правни лица (обединета државна регистрација). Самата постапка ќе трае само пет работни дена по доставувањето на документите на даночната служба. Пријавете се за да бидете во местото на живеење. Регистрација ДОО чини 4000 рубли, СП - 800 рубли.

 • Активности што треба да се преземат пред регистрацијата;
 • Документи потребни за регистрација;
 • Што треба да знаете кога испраќате документи до ФТС.

Што треба да направите пред да поднесете документи за регистрација

Пред да ги поднесете документите треба да ги решите организациските прашања. На пример, за да го изберете името на вашата организација, мора да исполнува неколку барања:

 • биде лесно да се запомни;
 • бидете единствени во вашата област;
 • да биде краток и да одговара на линијата на бизнисот;
 • да не заборавиме дека законот бара сите деловни имиња да започнат со ДОО, ЗАО или АД.

Следново е состанок на вашите партнери, каде што ќе решавате важни прашања, како што се:

 • одредување на видот на економската активност на вашата организација;
 • определување на големината на одобрениот капитал;
 • одредување на адресата каде што компанијата ќе биде регистрирана, имотот во кој организацијата ќе биде регистрирана;
 • избор и одобрување на кандидатурата на директорот;
 • избор на даночен систем;
 • Избор и одобрување на кандидатурата на претставникот на организацијата која ќе ја регистрира.

И само после тоа, треба да пополните пријава и да ја однесете до ФТС за регистрација.

Документи кои треба да се достават до услугата за регистрација

Листата на документи за регистрација на правно лице:

 • изјава напишана од лице што ја претставува организацијата (директор, основач, итн.);
 • документ со кој се потврдува одлуката за создавање на jur. лица;
 • доказ за плаќање на државни давачки;
 • документ за назначување на генерален директор;
 • договор за набавка или закуп на простории за регистрација.


лица;  доказ за плаќање на државни давачки;  документ за назначување на генерален директор;  договор за набавка или закуп на простории за регистрација

Нијанси на поднесување за регистрација jur. се соочува

Горенаведената документација до ФТС се доставува на хартија. Апликацијата која регистраторот ја завршува се доставува во еден примерок. Документите што содржат многу страници треба да бидат нумерирани и спакувани. На последната страница треба да се наведе бројот што одговара на бројот на страници.

Документите за регистрација на правно лице исто така можат да се испратат до даночните власти по пошта. Кога праќате писмо, наведете ја неговата вредност и уверете се дека ќе приложите листа на документи што треба да се испратат. Ако лично ги донесовте документите потребни за регистрација на правно лице, тогаш мора да издадете потврда која укажува на сето она што сте го прифатиле.

Ако одлучите да одите во бизнисот, тогаш регистрацијата кај даночниот орган порано или подоцна ќе стане неопходност. Со вистинскиот пристап, можете брзо да ги соберете сите потребни документи.

Внимание! Поради неодамнешните промени во законодавството, правните информации во оваа статија би можеле да бидат застарени!

Нашиот адвокат може да ве извести бесплатно - напишете го прашањето во формуларот подолу:Експертски совети - Бизнис консултант

Според федералниот закон, регистрацијата на правни лица од сите форми на сопственост се врши од Федералната даночна служба на Руската Федерација. Кои документи ќе треба да ги обезбедат даночните власти со цел да се издаде правно лице?

Едноставно следете ги овие едноставни чекори и ќе бидете на вистинскиот пат.

Кратко прошетка

Чекор - 1
Плаќаат државата надомест за регистрација на правно лице, тоа ќе треба да се приложи кон пакет на документи.

Чекор - 2
Направете изјава во форма Р11001 "Апликација за државна регистрација на правно лице за време на креирањето".

Чекор - 3
Подготви копии од следните документи: повелбата на претпријатието, договорот за основање (ако има повеќе основачи), протоколот или одлуката на Генералното собрание за основање на основачот. Ако се планира дека правното лице ќе го користи поедноставен даночен систем, тогаш приложете го барањето за право да го користите.
Чекор 4
Сите копии на документи, заедно со апликацијата, се потврдуваат со нотар. За да го направите ова, тој ќе треба оригинални документи и сертификати за доделувањето на TIN / KPP, итн. Проверете кај нотарот однапред кои документи ќе треба да ги достават.

Чекор - 5
Прикачи потврда или налог за плаќање за плаќање на државната обврска кон пријавата и пакетот документи и со придружно писмо, испратете ги до даночниот орган на местото наведено во вашите составни документи како правна адреса.

Чекор - 6
Направете печат на претпријатието. За да го направите ова, може да се бара копија од Статутот на Асоцијацијата, потврдата за регистрација, протокол за одобрување на дизајн на печат, извадоци од регистарот и пасошот на генералниот директор мора да биде доставен до работилницата за производство на печат.
Чекор - 7
Добијте статистички кодови кои одразуваат вид на економска активност на правното лице. Пријавете се во вонбуџетски средства и добијте известувања од нив за потврдување на регистрацијата.

Чекор - 8
Отворете банкарска сметка. За да го направите ова, треба да му пишете на управителот апликацијата со барање за отворање на сметка, заверени копии од законски документи, потврди за регистрација и регистрација на даноци, потврда за доделување на ОКПО кодови од статистичката агенција, известување од вонбуџетски средства. Исто така, ќе треба да издадете картичка со примероци за потпис и да му приложите налози со кои ќе го потврдите овластувањето на службените лица наведени на картичката. После тоа, потпишете банкарски договор и започнете со вашиот бизнис.

Корисни информации :

Вашата пријава за регистрација на претпријатие мора да се разгледа во рок од 7 дена. Можете да добиете одбивање само ако пакетот документи е нецелосен или документите биле доставени до несоодветен даночен орган.
Се смета дека правното лице е издадено откако управителот има на располагање потврда за државна регистрација, Повелбата на претпријатието со знакот на ФТС, потврда за регистрација на данок, извод од Единствениот државен регистар на правни лица (USR).
Ако не сте одлучиле за системот на оданочување пред да направите правно лице, можете да напишете изјава за "поедноставување" подоцна, во рок од пет дена од денот на приемот на државната регистрација.
Се надеваме дека одговорот на прашањето - Како да се направи правен субјект - содржи корисни информации за вас. За да го најдете одговорот на вашето прашање, користете го формуларот -


Кои документи ќе треба да ги обезбедат даночните власти со цел да се издаде правно лице?
Как перевести жилое помещение в нежилое правильно
Перевод жилого помещения в нежилое – насущный вопрос. Он может интересовать и многих предпринимателей, которые решили открыть свой бизнес, и собственное помещение в подходящем месте у них для этого есть

Чем сверлить керамогранит, как лучше это сделать?
В современном строительстве все большую популярность приобретает керамогранитная плитка. Изначально этот материал планировался для технического применения, поэтому при его создании акцент делался на такой

Как купить землю под строительство коммерческого объекта?
В любом крупном городе купить земельный участок под строительство – это та еще задача. Свободной земли практически не осталось. Дефицит, в свою очередь, провоцирует рост цен. Впрочем, это обстоятельство

Что такое намеренное ухудшение жилищных условий и как определяется факт его совершения
В 2005 году в ЖК РФ появился новый термин «намеренное ухудшение жилищных условий». В ст 53 он трактуется, как действия, способствующие ухудшению условий проживания. Как показывает практика, основная

Как избавиться от домашних муравьев
Зайдя однажды на кухню, вы вдруг осознаете, что уже не единственные хозяева в своей квартире — ваша законная жилплощадь захвачена полчищами муравьев, одними из самых зловредных домашних паразитов. Первая

Ипотека в Сбербанке — как выбрать, как оформить и как получить
Для многих граждан ипотечный кредит — единственный шанс купить собственное жилье. Оформить ипотеку можно в большинстве российских банков. Однако наибольшей популярностью у заемщиков пользуется Сбербанк,

Как организовать свое дело
Чтобы получить подробное руководство  для открытия своего дела, узнать последовательность этапов и их особенности, необходимо почитать данную статью. Чтобы организовать свое дело, и в случае,

Как корреспондент kommersant.ru делала ремонт в своей новостройке.
Вместе с ключами владельцу новостройки выдают пластиковую ручку. "Вот вам пока одна, откроете с её помощью все окна, проверите, всё ли в порядке. А потом, когда закончите чистовую отделку, мы вам выдадим

Как делится наследство после смерти мужа между женой и детьми?
Сталкиваясь с необходимостью получить и оформить имущество после смерти мужа, жена должна быть осведомлена в том, как это происходит, кому какая доля имущества переходит, кто и на что имеет право, как

Как бороться со стрессом
Стресс — это не то, что с вами случилось, а то, как вы это воспринимаете” . Ганс Селье В стремлении описать неизъяснимый мир человеческой души ученые придумали много новых слов, но тем самым, похоже,

We have 4 guests online