Како да го положите испитот за категорија А

За да го положат испитот за категоријата А моментално е можно по обуката во училиште за мотоцикли (автошкола) или надворешно. При изборот на втората опција, треба сами да го проучите теорискиот дел и, доколку е потребно, да земете приватни часови од инженерот за мотоцикли. Нивниот број ќе зависи од потребите на секоја од нив. Пожелно е да се спроведе обука и обука на местото каде што испитот ќе се одржи подоцна. Патем, тоа е дозволено да го земе во било која сообраќајната полиција на градот, во кој е регистриран оној кој сака да добие дозвола за возење на овој вид на превоз.

1

Налог за отворање на категорија. Документите потребни за доставување до сообраќајната полиција вклучуваат: пасош на државјанин на државата, лекарско уверение (и копија од него), потврда за плаќање на државната должност (мора да се плати по успешно полагање на испитите). Денот на теоријата се назначува по доставувањето на документите. Оние кои избраа надворешни и кои не отвориле други категории, ќе имаат две недели дополнителна обука во резерва. Ако се оди добро, во пракса ќе се утврди датумот на испитот. Ова ќе зависи од обемот на работа на инспекторите. Со позитивен резултат само ќе се врати во сообраќајната полиција за нови права. Ова ќе треба да се направи еден месец по поднесувањето на документите. Треба да се фотографира, да се претстави потврда за плаќање државни давачки и, всушност, да го добиете вашиот нов документ.

Треба да се фотографира, да се претстави потврда за плаќање државни давачки и, всушност, да го добиете вашиот нов документ

2

Испит за теоријата. Време за да свети знаење на правилата ќе биде дваесет минути. Обезбедени се вкупно дваесет прашања, од кои секоја е понудена неколку одговори, задачата е да се избере вистинската, а може да не биде една. Позитивен е резултатот со 18 точни решенија. Во случај на неуспех, постои можност за повторно земање во една недела.

3

Практичен испит. Тој поминува на посебна платформа каде што мора да ги демонстрира своите вештини за управување со мотоцикли. Сцената се смета дека е завршена ако три од осум вежби се завршени без приговори. Мотоциклист кој има повеќе од пет казнени поени (бодови) се смета дека не ја поминал праксата. По една недела, можете да се обидете повторно да го положите овој испит.

По една недела, можете да се обидете повторно да го положите овој испит

4

Типични грешки за кои се доделуваат казнени поени. Тие се поделени во крупни, средни и мали, еквивалентни на пет, три и една точка, соодветно. На пример, кога ќе ја допрете рампата со вашата нога, стигнете на линија за обележување, нема да се вртат никакви рачни сигнали, се смета бруто грешка, испитот завршува за испитувачот. Ако во текот на почетокот на мотоцикл боксови, на кривина ќе се поднесе со задоцнување - три казни поени се загарантирани. Еднакво на една точка: оставајќи ги фаровите по запирање, нема сигнал за сопирање.

Ако беше одлучено да се отвори оваа категорија, главната работа не е да се грижите, да се подготвите добро, и сè дефинитивно ќе работи.

Bitlex.ua
Современные методы ведения бизнеса предусматривают широкое использование интернет-технологий, что дает возможность общения в интернете с неограниченным количеством  потенциальными потребителями различных

Bitlex.ua
Современные методы ведения бизнеса предусматривают широкое использование интернет-технологий, что дает возможность общения в интернете с неограниченным количеством  потенциальными потребителями различных

Производители женской одежды в Одессе
В современном мире производится огромное количество товаров, которые в дальнейшем и реализуются через интернет-магазины самих же производителей. Данный способ реализации товаров является очень удобным,

Отель Grand More
Grand Mirage Resort & Thalasso Bali – это пятизвездочный курорт, расположившийся в тропическом оазисе площадью 5 гектар среди роскошных экзотических растений в одном из известных курортов Танджунг

Семейный отель на берегу моря
Находитсяотель в районе пляжа Фалираки – с пологим, удобным песчаным заходом в море. Работаетпо системе «все включено». Отель участвует в проекте «Мама и малыш».   Территорияпологая, удобная для перемещения

Методы арт-терапии
Современные этому (общее представление о психодраме, музыкотерапии, танцтерапии, цветотерапии…) Введение. 3 1. Общая характеристика арт-терапии. 4 2. Арт-терапия в социально-культурной сфере. 8 3. Фольклор

Квартиры посуточно Черкассы
Orendar без посредников от владельцев Планируется поездка в Черкассы? Не понимаете, где лучше остановится на день либо больше дней? Вашему вниманию портал аренды жилища предлагает квартиры

Как продать нежилое помещение
Конкретно о продаже мы и побеседуем в нашей статье. Более возможный вариант использования нежилой недвижимости после её покупки у собственника – открытие магазина розничной либо оптовой торговли. Помещения

Температура в морозильной камере холодильника
Хранение специфичных товаров просит определенной температуры в морозилке, так как особые условия очень длительно сохраняют их качество и свежесть. Мясо и изделия из мяса еще подольше хранятся при температуре

Снять дом в краснодаре от хозяина
Есть особая интернет-площадка Posrednikovzdes.net, где агрессивно фильтруют объявления от агентов по аренде жилища. Можно отыскать объявления от собственников в узнаваемых интернет-досках, к которым

We have 4 guests online